"Ez a rész természetesen jóval rövidebb lesz, mint az emberek főhadjárata, azonban egész biztosan változatossá teszi majd a játékot. Biztos vagyok benne, hogy minden protoss-rajongó el lesz tőle ragadtatva!" -- írta lelkes szavakkal Stefanie Gwinner a hivatalos fórumon.

Ugyanakkor szó sincs arról, hogy ennek a minikampánynak az lenne a feladata, hogy felkészítsen a protoss oldalon lévő multiplayerre. Itt nem lehet majd sem az összes egységet, sem az összes épületet használni. Egyébként ez állítólag igaz lesz az ember hadjáratra is: a Blizzard most a szóló résznél nem arra törekszik, hogy felkészítsen a multi kihívásaira, hanem egy történetet szeretne vele elmesélni. Lesznek viszont "challenge" és más mellékküldetések, amelyek kifejezetten alkalmasak lesznek arra, hogy megismerjük a játékot.

A fórumon egyébként valaki azt írta, hogy elképzelhető: a protoss minihadjárat olyan módon lesz egyfajta prológusa a játéknak, mint a Warcraft III-nál az orkok bevezető küldetései. Ha minden jól megy, akkor ez még idén kiderül...