pcguru-ajanlott2590x150.jpg

 

A Samsung nem is olyan régen kicsit átszervezte, és az Odyssey név alatt egyesítette játékra kihegyezett termékeit, ennek a márkának első képviselői pedig nemrég megérkeztek hazánkba is. Ezek az Odyssey G7-es monitorok, melyek képességeiket tekintve mindenképp a felsőkategóriát képviselik, az áruk azonban ehhez képest meglepően barátságosra sikeredett. Lássuk hát, mitől lesz visszautasíthatatlan a Samsung ajánlata!

hu-odyssey-g7-c32g75t-lc32g75tqsuxen-frontblack-237867736.jfif

Komoly darab

A Samsung Odyssey G7 jelenleg 27 és 32 colos méretben kapható, nálunk ezek közül a nagyobb példány járt. Maga a monitor ennek megfelelően egy meglehetősen komoly dobozban érkezett, melyben magán a kijelzőn túl ott lapult egy tápkábel, több csatlakozókábel és egy kézikönyv. A hozzánk került Odyssey G7 kifejezetten méretesre sikeredett, azonban nem kell tőle megijedni, ugyanis akár egyedül is kifejezetten könnyen összeszerelhető, csak arra figyeljünk, hogy legyen kéznél csavarhúzó, mert az kelleni fog, illetve takarítsuk le az íróasztalunkat, mert a 32 colos példánynak azért bőven kell a hely.

Az pedig külön örvendetes, hogy a kijelző meglehetősen szabadon mozgatható, miután rápattintottuk az állványra. Állíthatjuk a magasságát és a dőlésszögét, ezen kívül pedig forgathatjuk is, így tényleg mindenki be tudja állítani úgy, hogy pont kényelmes legyen ránézni. Ez a nagyfokú szabadság azonban nem megy az anyagminőség rovására: a Samsung Odyssey G7 egy nagyon masszív monitor, amin érezni, hogy nem spórolták ki belőle az anyagot.

samsung-odyssey-g7-02.jpg

Indulhat a játék

Azonban az Odyssey G7 természetesen nem a külseje, hanem a képességei miatt lesz igazán ajánlott vétel. A monitor egy 1440p felbontású, HDR600-as, ívelt, kvantumpöttyös QLED panellel érkezik, aminek kifejezetten szép a képe és élénkek a színei is. Mi a teszt során többek közt a Controlt próbáltuk ki rajta, ami nagyszerűen festett a maga szürreális tájaival és kontrasztos színeivel, illetve (ha már épp most jelent meg) meglestük a Crysis Remasteredet is, ami szintén nagyszerűen nézett ki a monitoron, még a Can It Run Crysis? grafikai beállítások megkockáztatása nélkül is.

Továbbá arról sem szabad megfeledkezni, hogy az Odyssey G7 G-Sync-támogatással, maximum 240 Hz-es képfrissítéssel és 1 ms-os válaszidővel bír, ezek miatt pedig komolyabb kompetitív címekhez is ideális választás lehet. Mi a teszt során a CS:GO-val, a Call of Duty: Warzone-nal és a Titanfall 2 multijával próbáltuk ki a monitor képességeit, és a gyors válaszidő valamint a nagy képfrissítési ráta mindhárom játékban éreztette jótékony hatását. Persze az Odyssey G7 nem céloz helyettünk, de az akció érezhetően folyamatosabb rajta, mint például egy sima 60 Hz-es monitoron.

Végezetül pedig azt is érdemes megemlíteni, hogy bár egy ilyen monitort nyilván játékra vesz az ember, az Odyssey G7 más feladatokra is alkalmas lehet. A szép színek és a kristálytiszta kép miatt például filmet is remekül lehet rajta nézni, de a 1440p-s felbontás akár munkára, tartalomgyártásra is jó lehet (bár az ívelt kijelző a képszerkesztéshez sajnos nem a legideálisabb), hiszen két ablak is kényelmesen elfér rajta egymás mellett, kicsit úgy, mintha egy 21:9-es képarányú kijelzőn dolgoznánk.

samsung-odyssey-g7-03.jpg

Játékra, tartalomfogyasztásra, bármire

Mindent összevetve a Samsung Odyssey G7 mindent tud, amit napjainkban egy komolyabb gamer monitortól elvárhat az ember. A 1440p-s felbontású QLED panel képe nagyon szép, így ha megvan hozzá a megfelelő hardver, a játékok gyönyörűen jelennek meg rajta, a 240 Hz-es képfrissítés és az 1ms-os válaszidő pedig főleg azoknak lehet érdekes, akik az egyjátékos kampányok helyett inkább az online kompetitív címeket kedvelik.

Egyedül az Odyssey G7 ára lehet egy kicsit elrettentő, hazánkban ugyanis nagyjából 230 ezer forintot kérnek érte, ami azért nem csekély, de ha megnézzük, hogy mi mindent tud a Samsung monitorja, láthatjuk, hogy ár/érték arányban még így is egy erős ajánlatról van szó.