• A játék kreatív direktora elárulta, hogy nem kereskedhetnek egymás között a felhasználók felszerelésekkel és fegyverekkel
  • A funkciót fontosabb játékelemek miatt hagyták ki a programból
  • Mivel sokak által óhajtott opcióról van szó, nem kizárt, hogy később beleteszik a játékba 

Márciusban került a boltok polcaira a Ubisoft nyitott világú és csapat-orientált akció-RPG-je, a Tom Clancy’s The Division, ám a játék kampánya nem teljesen úgy alakul, ahogyan azt a francia cég képzelte. Ennek fényes bizonyítéka a kiszivárgott trailer, vagy éppen a bétateszt idő előtt kitudódott időpontja, és persze az sem könnyíti meg a helyzetet, hogy a Ubisoftnak folyamatosan a játék megkurtított tartalma miatt kell magyarázkodnia.

Az évekkel ezelőtt bemutatott demók szemkápráztató megvalósításához képest látványosan egyszerűbb és elnagyoltabb grafikai egy dolog, de mint kiderült, a bejárható nyitott világ sem akkora, mint gondoltuk: a 12 négyzetkilométeres térkép ugyan kielégítőnek mondható, ám mégsem kapjuk meg New Yorkot a maga valójában, csupán Manhattan középső részében utasíthatjuk rendre a halálos kór miatt összeomló városban tomboló anarchistákat. Hogy később DLC-k formájában megkapjuk-e majd például a játékmenet videókon már feltűnt Brooklynt, vagy az a fejlesztési folyamat áldozata lett, azt még nem tudni pontosan. Az viszont biztos, hogy a premierkor egy fontos funkció biztosan hiányzik majd a programból.

A játék kreatív direktora, Julian Gerighty ugyanis a GamesRadarnak elkottyintotta, hogy a Divízió szolgálatába álló játékosok nem tudnak majd egymás közt felszerelésekkel és fegyverekkel kereskedni, legalábbis a premierkor biztosan nem.

„Ez a gyártási folyamat kőkemény valósága. Néhány funkció túléli azt, néhány nem.” – nyilatkozta Gerighty, s azt is elárulta, hogy a kereskedési opció bevezetését más, fontosabb funkciók elkészítése miatt vetették el. A szakember azonban azt is hozzátette, hogy a The Divison egy folyamatosan fejlődő program lesz, és mivel sokan szeretnének a játékon belül felszereléseket és fegyvereket cserélgetni egymás közt, így nem kizárt, hogy a jövőben valamikor mégiscsak implementálják a rendszert.