2020-ban a Sony és a PlayStation is generációt vált, az új korszakot pedig a PS5 hozza el - az alábbi oldalon erről a konzolról találtok meg minden fontos információt.

MIKOR JELENIK MEG A PS5?

Az PS5 a tervek szerint 2020 végén fog a boltokba kerülni. A pontos megjelenési dátumot egyelőre még nem jelentették be.

MENNYIBE FOG KERÜLNI A PS5?

A konzol hivatalos ára jelenleg még nem ismert.

HÁNY FAJTA KISZERELÉS LESZ A KONZOLBÓL?

A PS5-nek kétféle változata lesz: a normál verzió mellett egy Digital Edition is érkezik, melyben nem lesz Blu-ray meghajtó, vagyis kizárólag digitálisan vásárolt játékokat lesz képes futtatni.

MIT KELL TUDNI A PS5 HARDVERÉRŐL?

A Sony legújabb konzolja az AMD Zen 2 és RDNA 2 architektúrájára épít, processzora 3.5 GHz-es maximális teljesítményre képes, a grafikai egység pedig 10.3 TFLOP számítási kapacitással bír. A PS5 legfőbb erőssége az egyedi SSD lesz, amely kiemelkedően gyors adatátvitelre képes.

  • CPU – 8 magos, 3.5 GHz-es Zen 2
  • GPU – 10.3 TFLOP-os RDNA 2
  • RAM – 16 GB GDDR6 (448 GB/s)
  • Háttértár – 825 GB SSD - 5.5 GB/s (nyers) / 8-9 GB/s (tömörített)
  • Optikai meghajtó – 4K UHD Blu-ray

A Sony egyéb innovációkkal is készül az új generációra: a 3D audio megoldásoknak hála igazi térbeli hangzással igyekeznek feldobni a játékokat, a vadonatúj DualSense kontroller pedig haptikus visszajelzésre cseréli a korábbi rezgést. Ezekről az alábbi cikkekben olvashattok.

dualsense-02.jpg

MILYEN ERŐS LESZ A PS5 AZ XBOX SERIES X-HEZ KÉPEST?

A két újgenerációs konzol hardveres képességeinek összevetését - beleértve az összehasonlítást a mostani gépekkel - az alábbi cikkünkben találjátok.

MILYEN JÁTÉKOK JÖNNEK PS5-RE?

A Sony számos exkluzív játékkal készül, a PlayStation Studios logó alatt működő belsős stúdiók immáron kizárólag PS5-re fejlesztenek. De a külsős címek között is számos olyan lesz, amely - legalábbis konzolon - ideiglenesen csak PS5-re lesz elérhető.