Kérjük jelentkezz be!
Remember Me

Remember Me

A Remember Me egy francia fejlesztésű, futurisztikus akciójáték, mely 2084-ben Új Párizsban játszódik, ahol az emberek legértékesebb értékét az emlékek jelentik, melyet eladni, manipulálni, vagy akár ellopni is lehet. Főhősünk Nilin, aki egy memóriatolvaj volt, amíg emlékezetét el nem vesztette...
#739232 DanteHUN 2013. július. 01. 15:32
DanteHUN
Nem azzal van a baj, hogy nyers voltál. A te véleményedben az a probléma, hogy 1-2 óra játék után mondasz róla téves ítéletet, és ezt ellensúlyozva raksz még hozzá, olyan baromságokat, amiken egy CoD huszár tényleg fennakad, de egy normális ember nem.

Egyszerűen, hogy te is megértsd: nyers vélemény =/= baromságaid

Nem a világ legjobb játéka, sőt a 70-75% is reális. De a te érveid, sima szőrszálhasogatások semmi egyebek. Javaslom, ha már beszerzed a "demót", akkor szánj rá több időt, és ne 1 óra után kezd el játszani a kritikust.
#739231 Wiktoryyy 2013. július. 01. 15:15
Wiktoryyy
Sajnálom ha nem tetszett. Örülök, hogy tetszik a játék, jó játékot hozzá, de ettől amit leírtam, sajnos mind igazak. Lehet nyers voltam, de van alapja.
#739226 DanteHUN 2013. július. 01. 14:34
DanteHUN
A szaksajtó főleg a bugokba, és a monoton játékmenetbe kötött bele, amit még mindig hülyeségnek tartok. Te ellenben a játék minden részébe belekötsz, még olyanba is, amiről fingod sincs.

Ha a kommentek többsége hasonló színvonalon mozog, mint te, akkor az ő véleményük is bullshitek tömkelege lehet.

"Ja, hogy én leírtam miről szól a sztori? Sajnálom, ha nem teszik."

Tetszett. Szeretem a primitív vicceket, de sajnos normális érvként nem állja meg a helyét.
#739224 Wiktoryyy 2013. július. 01. 13:57
Wiktoryyy
Olyan gyenge lábakon állnak, hogy valamiért sehol nem tündököl a játék. Az, hogy nem értesz vele egyet, még igazam van, a játék meg értelmes sajtónál sehol nem kapott 70%-nál többet, ami arra enged következtetni, hogy jóindulattal sem jó játék.

És még ha szarok is a sajtó véleményére, a kommentek többsége sem arról tanúskodik, hogy kiváló játékkal állnánk szemben. Ja, hogy én leírtam miről szól a sztori? Sajnálom, ha nem teszik.
#739222 DanteHUN 2013. július. 01. 13:37
DanteHUN
@Wiktoryyy
You made my day.

Na nézzük...

"másból nem áll a játékmenet, minthogy elmész full lineárisan A-ból B-be, ez kb fél perc, aztán scipt, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script... és ennyi."

Mint a mai játékok 80%-ban.

"
Az egész játékban a főszereplő segge viszi a pálmát, ami ráadásul direkt ugy van megcsinálva, hogy nézzed minden egyes percben. (állítolag külön fizika van alatta, véletlen mi?) "

No komment.

"De közben egy jellegtelen karakter, akit a külseje próbál valamicskét pofázni rajta, meg persze a menő magabiztos, amnéziából kijövő szövegelései. "

Mondja a gyerek, aki a 2. fejezetig vitte el.

"A grafika szép, de szart se érsz el vele, ha konkrétan sikátorban meg kis szűk utcákban mászkálsz. Ez a "szép" inkább a háttérre értendő, de maga a textúrák közel se ilyenek."

Mivel Unreal 3-as motor van alatta, így érthető (technikai oldalról) hogy miért csak szűk pályák vannak benne. Ennyit tud a motor.

"A sztoriról meg igazán szót se tudok mondani, mivel 2 fejezetig bírtam az ugri bugrit 101%-os Cod linearitással. "

A sztoriról nem tudsz írni, de a karakter egy jellegtelen senki, akit csak a segge visz el a hátán. Ismét inkább, no comment.

"Ez egy AC-Mirrors edge copy, Deus ex környezettel, csak Párizsban és nem arany feketében. ***** eredeti mit ne mondjak. Agyon lett hypolva, majd a sok zombi megveszi, de persze aki okos volt, demózott. "

Jótól lopni nem bűn, főleg ha után jó a végeredmény. A Remember Me eredetisége a kombó rendszerben, és a történetben található. E van fogadva hogy neked nem tetszik, de az érveid gyenge lábakon állnak.
#739220 Wiktoryyy 2013. július. 01. 13:16
Wiktoryyy
ÁÁ persze, hogy nem. Megse fordult a fejemben!:)
#739219 Simba 2013. július. 01. 13:12
Simba
Wiktoryyy: nem jöhet be minden mindenkinek. De remélem a "demózáson" nem a virágbolti verziót érted. Nem kéne ezt népszerűsíteni itt, mert...
#739218 Wiktoryyy 2013. július. 01. 13:02
Wiktoryyy
Aha tehát tisztázzunk valamit. Ez nem játék. Ez egy interktív akció sci-fi valami akarna lenni, ahol másból nem áll a játékmenet, minthogy elmész full lineárisan A-ból B-be, ez kb fél perc, aztán scipt, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script, mész, script... és ennyi. közve verekedni kell, ami annyira gagyi ***** sz*r, hogy 5 full páncélozott 2 méteres torony körbeáll (és nem is a nagyobb jószágok), és a kis hosszúlábó ugribugrival körberugdosol mindenkit. Ez az AC-ben még hihető, ott legalább nem nyakik páncélozott rendőrőket kell agyonverni, csak mezei katonákat, embereket, meg assasin vagy, de itt?

Az egész játékban a főszereplő segge viszi a pálmát, ami ráadásul direkt ugy van megcsinálva, hogy nézzed minden egyes percben. (állítolag külön fizika van alatta, véletlen mi?)
De közben egy jellegtelen karakter, akit a külseje próbál valamicskét pofázni rajta, meg persze a menő magabiztos, amnéziából kijövő szövegelései.

A grafika szép, de szart se érsz el vele, ha konkrétan sikátorban meg kis szűk utcákban mászkálsz. Ez a "szép" inkább a háttérre értendő, de maga a textúrák közel se ilyenek. A sztoriról meg igazán szót se tudok mondani, mivel 2 fejezetig bírtam az ugri bugrit 101%-os Cod linearitással.

Ez egy AC-Mirrors edge copy, Deus ex környezettel, csak Párizsban és nem arany feketében. ***** eredeti mit ne mondjak. Agyon lett hypolva, majd a sok zombi megveszi, de persze aki okos volt, demózott.

10/5, de csak mert próbálkoztak meg új a banda.
#739195 denes.szaz 2013. július. 01. 00:44
denes.szaz
#738817 :: soad.toxicity (2013. június. 21. 14:51)
Nagy reményeket fűztem hozzá, talán túl nagyokat... A történet, a grafika nagyon jó lett, de valahogy egy idő után mégis nagyon unalmassá vált. Mindezek ellenére nekem tetszett.
Egyetértek veled, ugyanezt éreztem. Szépnek szép, jó is volt, de napi 1 chapternél nem tudtam többet játszani vele, mert meguntam, pedig a története egész tetszetős. A legidegesítőbb nekem az volt, hogy mindig a képembe tolta az irányjelzőt, hogy márpedig erre kell menni, és csak erre mehetsz :D Pedig egyébként szeretem a történetközpontú akciójátékokat, külön tetszett, hogy verekedős, és a Capcom tud is jót alkotni, hiszen az új Devil may cry nekem nagyon bejött, egy percig nem unatkoztam benne, pedig az is lineáris volt. Csak ott ez a legkevésbé sem volt zavaró, annyira érdekes és változatos volt a világa, addig itt lehetett volna eredetit kihozni az alapötletből, de mégsem sikerült. Ennek ellenére azt mondom, hogy a potenciál még mindig benne van, ezt a világot nagyon érdekessé lehetne tenni akár még ugyanilyen verekedős stílusban is. Talán majd egy 2. részben.
#738817 soad.toxicity 2013. június. 21. 14:51
soad.toxicity
Nagy reményeket fűztem hozzá, talán túl nagyokat...
A történet, a grafika nagyon jó lett, de valahogy egy idő után mégis nagyon unalmassá vált.
Mindezek ellenére nekem tetszett.
Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld ! ! !
#738802 Grunter 2013. június. 20. 16:54
Grunter
A sztori egész jó meg ötletes(sztorira fókuszáló játéknál amúgy miért negatívum a linearitás?) meg a környezet el van találva, de ennyire buta játékmenetet azért talán már nem kellett volna. Most komolyan amikor ugye mászkálni kell, na azok a nyilak engem kikészítettek, egyszerűen szörnyű, hogy itt tartunk... A kombózás meg faék, van 4 vagy max. 5 kombó? Az azért már valami, az a parasztvakítás hogy egyénire szabhatod az ütéseket meg nálam nem működik. Még jó hogy voltak azok a focus valamik ami kb. arra volt jó, hogy ha már *****re unod a verekedést akkor kivégezhetsz mindenkit gyorsabban, meg néha kellett bossfight-hoz de ennyi.
A sztori viszont tényleg jó, de az hogy minimum a játék 1/3-a(de megkockáztatom hogy fele is) olyan történet aminek aztán csak papíron van súlya, de amúgy semmit se jelent az egy kicsit gáz egy olyan 6 órás játéknál...
Spoiler: aki befejzte.
Legalábbis engem nem érdekelt ki ez az Edge fickó mert teljesen elhittem hogy ember, és hogy ilyen-olyan szabadságharcos. Talán adhattak volna valami mélységet neki. Enélkül csak a főnökünk volt akiről kiderül hogy nem is ember. Engem valahogy ez nem hatott meg, amúgy se volt benne sok emberi vonás, inkább volt egy mániákus az egész játékban mint érző lélek, ami mondjuk a karakterét nézve helytálló, de akkor valamit kellett volna vele csinálni, hogy legalább kételkedjen az ember.
#738798 DanteHUN 2013. június. 20. 14:56
DanteHUN
Én viszonylag kis adagokban toltam, így a linearitás engem egyáltalán nem zavart. A történet és a hangulat pazar, Neo-Párizs remekül néz ki (UE3 teszi szépen a dolgát), és nekem még a harcrendszer is tetszett. A kombózásba bele kell jönni, de 1-2 óra játék után már rögtön kézre esik.

Igazából sok negatívumot, nem tudok ellene felhozni. Egy tisztességes játék lett, egy jó történettel, aminek csak egyetlen szépség hibája van, a rengeteg bug. Viszont ez is olyan hiba, amit pár héten belül valószínűleg javítani fognak.

A fent leírtaktól eltekintve, azonnali vételre nem ajánlom, mert bár a játék jó, de rövid, így a jelenlegi árát (kb. 10.000 Ft) nem éri meg. Viszont egy leárazás után, kötelező vétel minden akció-kalandjáték rajongónak!

#738792 Artyom 2013. június. 20. 09:42
Artyom
Szerintem a sztori jó volt meg maga a játék is, nekem egyetlen negatívum a harcrendszer, az a kombó rakosgatás és hogy a kombók töltenek életet stb. Ez számomra nagyon elcseszett. Miért nem lehet ledobni egy életes csomagot vagy ilyet... Reméltem olyasmi harc lesz benne mint a Batmanban volt, akkor hibátlan lett volna.
#738789 denes.szaz 2013. június. 20. 03:43
denes.szaz
Sziasztok!

Most toltam végig a játékot, és a történet, meg az alapötlet egészen tetszett, viszont annyira lineáris és egysíkú volt, hogy már-már az unalomba fulladt. A végére már csak a történet tartotta bennem a lelket, hogy ne hagyjam abba. Remélem lesz folytatása, nyíltabb világgal és több lehetőséggel. Nektek mi a véleményetek?
#738282 UPP3R 2013. június. 04. 16:29
UPP3R
#738276 :: Artyom (2013. június. 04. 15:23)
Azért jó, hogy már ismerősök gépen meg boxon is tolják. Am tudtok vmi oldalt ahol olcsón meg lehet rendelni, mert "cdgalakszin" nem látom.
Gameshop Általában itt a legolcsóbb mindig egy játék.
#738280 kmnn. 2013. június. 04. 16:08
#738276 Artyom 2013. június. 04. 15:23
Artyom
Azért jó, hogy már ismerősök gépen meg boxon is tolják. Am tudtok vmi oldalt ahol olcsón meg lehet rendelni, mert "cdgalakszin" nem látom.
#733305 JoMo 2013. március. 03. 20:28
JoMo
Nálam is abszolút várólistás játék, külön örülök neki hogy nyár elején jön ki, lesz mivel elütni az időt, bár azért remélem hogy nem majd olyan magas gépigénye...
#733304 Lyonatan 2013. március. 03. 20:23
Lyonatan
nekem kicsit úgy tűnik hogy a Prince of Persia által hagyott űrben próbálják megvetni a lábukat, de igen ez a Cyberpunk téma elég jónak tűnik, azt is értékelem hogy nem eyecandy-vel akarják eladni a játékot,hisz a főhősnő viszonylag csúnyácska is meg tök átlagos testfelépítésű, elég merész döntés lehetett a fejlesztők részéről
Assassinated - What a satisfying word - With five syllables
#733302 Simba 2013. március. 03. 20:20
Simba
#733299 :: JoMo (2013. március. 03. 20:09)
Szerintem a 2012-es E3 egyik legérdekesebb játéka volt, tetszik ez a Cyberpunk jövőkép amit a Remember Me fog nekünk hozni, ami már nincs is olyan messze. Ti hogyan vélekedtek most így a játékról?
Nagyon ígéretes, az alapján amit tudni róla, és láttunk belőle. Mindenképpen várólistára került nálam.
#733299 JoMo 2013. március. 03. 20:09
JoMo
Szerintem a 2012-es E3 egyik legérdekesebb játéka volt, tetszik ez a Cyberpunk jövőkép amit a Remember Me fog nekünk hozni, ami már nincs is olyan messze.
Ti hogyan vélekedtek most így a játékról?