Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtunk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Bemutatkozott a Dragon Age: Inquisition Collector’s Edition. A csomag 170 dollárt kóstál és egy különleges, TriForce által gyártott kincses ládikában érkezik. Tartalmaz térképet, 72 kártyalapos tarotpaklit, művészi albumot, orléz pénzérméket, térképjelölő szobrocskákat, és két, inkvizícióval kapcsolatos pecsétet. A különleges kiadás egyébként még csak az Egyesült Államokban nyert megerősítést, de nyakunk rá, hogy nálunk is kapható lesz.

dragon-age-3-deluxe.jpg

Új képek is megjelentek egyébként a Dragon Age: Inquisitionből, amiken a sivatagos Nyugat-Orléziát csodálhatjuk meg.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Csodálatos történet az EVE Online világából: egy csapat kinézett magának egy nehezen megszerezhető és ebből fakadóan jó drága űrhajót, azzal a célzattal, hogy a tulajdonosát megölik és elveszik a kincsét. A tervet azonban áthúzta az, hogy az alany egyszerűen nem akart bejelentkezni, hanem a többi fiókján játszott. Sebaj -- gondolták a tolvajok, és elkezdték követni a gyanútlan áldozatot, megpróbálva kitalálni, követ-e valamilyen rutint, de nem. Három év kellett a nagy áttöréshez, de a héten végre bejelentkezett a kérdéses fiókba, a banditák pedig le is csaptak rá, megszerezve a 3000 dollár értékű, Ragnarok Titan típusú hajót. Nyilván nem három éven át, folyamatosan figyelték emberünket, de mindez lenyűgöző kitartásról ad tanúbizonyságot, és arról, hogy az EVE Online-ban történnek a legérdekesebb dolgok, már ha MMOG-ről van szó. 

Az Awesomenauts megkapta legújabb, immáron a 18. karakterét. A csatatérre Sentry X-58 lép be, akinek az egyik különleges tulajdonsága, hogy képes egy fekete lyukat nyitni, ami a használóját ért sebzést adja vissza támadóinak, a másik kunszt pedig a teleportálás. Íme a bemutatkozó videó:

A Valve és a japán Taito újra szövetkezett, hogy ezúttal a Left 4 Deadet hozzák el a játéktermekbe, a munka gyümölcsének első videója pedig meg is érkezett. Az egész megmosolyogtatóan tipikusan japán, kétségbeesett női sikolyokkal és nonszensz feliratokkal, de éppen ezért jó.

A Ninja Theory kint lesz a GDC Europe konferencián, és egy igencsak érdekes panelt fognak tartani. Ennek címe The AAA Indie Proposition, s azzal foglalkozik majd, hogy a stúdiónak milyen áldozatokat kellett hoznia az elmúlt 14 évben, bemutatva, hogy milyen programokból nem lesz már soha semmi. Az előadás keretében a Kung Fu Chaos folytatását, egy be nem jelentett nextgen címet, és pár másik ötlet videóját láthatjuk majd, illetve hallhatjuk az okokat, hogy ezek miért nem készültek el.

A játékipar egyik leginkább kedvelhető figurája, Tim Schafer több mint tíz éve hozzá sem nyúlt a Day of the Tentacle-höz, de most újra belőtte a klasszikus kalandjátékot.

A Blizzard bemutatta a World of Warcraft: Warlords of Draenor című kiegészítő új éjelf karaktermodelljét. Mint az tudvalevő, az expanzióval egyetemben komoly grafikus frissítés is napvilágot lát a népszerű MMORPG-hez, mely egy kicsit modernizálja a tíz éve kiadott program látványvilágát.

worldofwarcraftwarlordsofdraenornightelfmakeover.jpg

A German Computer Game Awards és a The German Games Award közös rendezvényén a Bethesda Game Studios oszlopos tagja, a fejlesztések vezetését ellátó Todd Howard LARA of Honor díjat vett át. Ezt a kitüntetést azok kapják, akik munkája mély nyomott hagyott a játékiparban. Korábban ilyen díjat kapott Ralph H. Baer (2007), Allan Alcorn (2007), Jürgen Goeldner (2008), Alekszej Pazsitnov (2009), Nolan Bushnell (2010), Yves Guillemot (2011), Will Wright (2012) és Richard Garriott (2013).

Bár PS4-es felvétel, mégis helye van a PC-s szegmensben, elvégre a Watch Dogs windowsos számítógépekre is megjelenik: napvilágot látott egy korai gameplay-videó, ami már nem hivatalos anyag, hanem minden bizonnyal egy túlbuzgó újságíró által készített felvétel, ami ráadásul doge segítségével próbál rávilágítani a játék kissé túlhype-olt mivoltára.

És ha már PS4-es videó, a megjelenés előtt álló Wolfenstein: The New Orderből is kiszivárogtatott valaki egy rövid felvételt, amin a játék katasztrofális mesterséges intelligenciáját mutatja be. A program „Bring ’em on!”, azaz nagyjából normál nehézségen fut (ez mondjuk relatív, mert négy fokozat van, ez pedig a második), és… nos, maradjunk annyiban, hogy ha a náciknak annyi eszük lett volna, mint az alant látható bakáknak, nem igázták volna le fél Európát. Amúgy csak egy baráti tanács a végére: nem kell elhamarkodottan ítélkezni. ;)

Nem lesz Darksiders 3 az E3-on! Még mielőtt valaki azt hinné, hogy igen.

11 Euroleague csapattal bővül az idei NBA 2K15. A játék dobozképén egyébként az Oklahoma City Thunderben játszó Kevin Durant feszít majd.

Befutott a Transistor megjelenési videója.

A Call Of Duty: Ghosts az új tapaszában hibajavítások és finomhangolások mellett egy új játékmódot is kapott. Ez a Reinforce, ami egy Team Deathmatch variáns, azzal a csavarral, hogy a fűbe harapott csapattársaink csak akkor jönnek vissza az élők sorába, ha elfoglalunk egy kontrollpontot. Ilyenekből összesen három van a pályán, s a győzelem egyik formája, ha mindegyiket megszerezzük, de akkor is elvihetjük az aranyérmet, ha likvidáljuk a szemben álló alakulatot, vagy két kontrollpontot folyamatosan tartani tudunk.

Újabb nagy név került az Oculus-kalapba: a Google Glass vezető mérnöke, Adrian Wong is a virtuálisvalóság-sisak Facebooktól kékellő fedélzetén folytatja tovább karrierjét.

A Runescape fejlesztői 2000 játékosuk arcát mosták össze, hogy kiderüljön, hogy néz ki az átlagos gamer. Hát így.

runescapeaveragegamer.jpg

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2