Az Acer Aspire S7 ultrabook a legújabb generációs érintőképernyővel ellátott laptop. A típus minimális vastagsággal és súllyal büszkélkedhet. Első ránézésre el sem tudjuk képzelni, hogy mi minden fér bele a vékony kivitelbe. Az alumíniumborítás stílusos külsőt kölcsönöz. A hosszas tervezői munka és a gondos kivitelezés eredményeként született meg az Acer Aspire S7 ultrabook. A készülék el van látva micro-HDMI kimenettel, kártyaolvasóval és 2 darab USB 3.0 porttal. Az internethez való csatlakozás egy univerzális USB-LAN adapteren keresztül lehetséges. A kevés hely ellenére a billentyűzet elosztása kiválóan sikerült. A nagytestvérhez képest hiányzik az F1-F12 gombok sora, de nem kell megijedni továbbra is rendelkezik ezekkel a funkciókkal. Meg kell szokni a kisebb touchpadot is, ami nagyon jól működik.

 

Képernyő és grafika

Az Acer Aspire S7 ultrabook kijelzőjének mérete 11 hüvelyk nagyságú. Ami a felbontást illeti minden maradt a régiben. A Full HD minőség a lehető legjobb e kategórián belül. Az IPS panelnek köszönhetően a színek élénkek, a fekete valóban fekete. Az Acer Aspire S7 a legújabb ultrabook kritériumok alapján készült. Az érintőképernyő segítségével a Windows 8 operációs rendszer könnyen kezelhető. A háttérvilágítás kikapcsolható, illetve lehetőség van a fényerő szabályozására is. A nagy felbontás további előnye, hogy minden megjelenés részletes és magával ragadó. Kis hátrány, hogy a standard beállításnál minden parancsikon valóban apró, de a nagyítási funkciónak köszönhetően ez könnyen kiküszöbölhető. A grafikai megoldás ugyanolyan, mint a nagyobb változatnál. Az integrált Intel HD 4000 kártya támogatja a DirectX 11.0 programot. A készülék nem alkalmas igényes játékok játszására, de a kisebb igényű régebbi szoftverek gond nélkül futtathatóak. Külső monitor vagy televízió csatlakoztatása micro-HDMI porton keresztül lehetséges. A kisebbik típusnál a grafikai teljesítmény gyengébb, ami a hűtés számlájára írható.

 

Teljesítmény és üzemidő

Meglepő, hogy a kisebbik változatot is ugyanolyan teljesítményű Intel Core processzorok működtetik. Az i7-3517U processzorok tökéletesen alkalmasak az igényesebb műveletek elvégzésére. A mindennapos munkahelyi és otthoni feladatoknál nagy segítséget nyújt. Az adatok tárolására akár egy 256GB nagyságú SSD RAID is rendelkezésre áll. Az Ivy Bridge architektúrának köszönhetően nagyobb a teljesítmény, de kisebb az energiafogyasztás.

 

Két akkumulátor is rendelkezésre áll!

A méretcsökkenésből kiindulva kisebb a Li-Pol akkumulátor is, amely csak 29 Wh. Az Acer Aspire S7 ultrabook tesztelése során 4 óra 42 perc üzemidőt bírt ki. Nagyobb teljesítményt igénylő on-line munkánk során ez az érték lecsökkent 3 órára, ami valljuk be nem sok. Az Acer tisztában van ezzel, ezért a csomag része egy második akkumulátor is, amivel megduplázódik ez az idő. A belső elektronika különbséget tud tenni a két akkumulátor között, de az operációs rendszer ezt nem érzékeli. Ha a két akkumulátor töltöttségi szintje 20 százalék alá kerül, akkor kapunk csak jelzést.

Az Acer Aspire S7 ultrabook szinte minden elvárásnak megpróbál megfelelni. A kategóriáján belül kiváló a teljesítménye és a felszereltsége. A hordozható számítógépektől elvártakat teljesíti. A Digiprime.hu-n további érdekességek olvashatók.