Külső paraméterek

Az elegáns megjelenésének és a jó paramétereinek köszönhetően bárhol használhatjuk. Bár a laptop nem a legkönnyebb (2,4 Kg-ot nyom), de ha figyelembe vesszük, hogy a 15,6 hüvelykes kijelző mellett optikai meghajtóval is fel van szerelve, akkor ez az érték kedvezőnek mondható. A dizájnos megjelenés és a kedvező ár miatt közkedvelt a diákok körében is. A laptop billentyűzete szigetes elrendezésű, és külön numerikus blokkot is tartalmaz. Nagy előnye, hogy a gombok alsó megvilágítást kaptak, ami megkönnyíti az éjszakai használatot. A touchpad tökéletesen helyettesíti az egeret, mi több, a Windows 8 operációs rendszer támogatására érintőképernyővel szerelték fel a gépet. A legfőbb irányítás tehát a képernyőn keresztül mehet végbe.

 


Acer Aspire V5 laptop - teljesítmény

A zavartalan működésért az alacsony feszültségű Intel Core i3 processzorok felelősek. A gyengébbik laptop egy i3-2365M (2 x 1,4GHz, 3MB Cache), míg az erősebbik egy i3-3217U (2 x 1,80GHz, 3MB Cache). A msodik generációs processzorral ellátott Acer Aspire V5 laptop egy integrált Intel HD 3000 grafikus kártyával rendelkezik. A harmadik generációs i3-3217U processzor mellett egy nagyobb teljesítményt nyújtó, dedikált NVIDIA GeForce GT 620U grafikus kártya kapott helyet. A Digiprime laptop webáruházban elérhető Acer Aspire V5 laptopok gyengébbik változata 4GB memóriával rendelkezik, ami elegendő a mindennapi funkciók elvégzéséhez. Az erősebb laptopban 6GB RAM kapott helyett, de természetesen mindkét konfiguráció memóriája bővíthető. Az adatok tárolására 500 GB-os és 750GB-os merevlemezek állnak rendelkezésre.

 

Öszegzés a V5-ről

Összességében az Acer Aspire V5 egy középkategóriás, jól kiegyensúlyozott teljesítményű laptop. Az átlagember számára szükséges összes csatlakozóval ellátták. A felszereltséghez hozzá tartozik a HDMI, VGA, LAN csatlakozók, a 3 darab USB port (1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0), audió ki és bemenet, webkamera és a kártyaolvasó.

A Digiprime.hu-n további érdekességek olvashatók.