A behemótot egy impozáns méretű dobozban kapjuk, amelyben még egy kisebb stílusos dobozban találjuk magát a készüléket emellett pedig egy szürke kartondobozban van az adapter és a tápkábel. Emellett megkapjuk még a szokásos használati útmutatókat valamint egy drivereket tartalmazó DVD lemezt.

Ha kiszabadítottuk a gépet minden dobozából, akkor a G5 sorozat szokásos dizájnja tárul elénk. Az előző modellhez képest egy pár grammal könnyebb ez a készülék, ami így is tekintélyes 4,2kg-ot nyom. Vastagsága megmaradt 40mm körüli. Fedlapján található a krómozott Predator logó valamint a hátulját érdemes még megemlíteni a Predatornak ami szintén egyedi látványt nyújt.

Lássuk a gép két oldalát ahol a portok találhatóak. A jobboldalon található a HDMI, DisplayPort, 2 USB 3.0, egy USB-C 3.1 és egy RJ-45 (ethernet) csatlakozó. A bal oldalán pedig van 2 USB 3.0 port, egy SD kártya olvasó valamint 1-1 mikrofon bemenet és fülhallgató kimenet.

Billentyűzet, touchpad:


Gépünk elején máris találkozunk az egyedi bekapcsoló gombbal, majd jön a billentyűzet, aminek használata igen kényelmes, gamereknek külön kiemelve a nyilakat valamint a WASD részt. Háromféle háttérvilágítást is kapunk: piros-zöld-kéket így jól elkülönítve a részeket. Gépünk méretéből adódóan helyet kapott a numerikus billentyűzet, ennek háttérvilágítása például kék. A touchpad is stílusos kényelmesen használható, gördülékeny, két gomb található rajta.


Képernyő, hang:


A gép képernyője az előző generációs Predator 17X-nél is megtalálható LG Philips LP173WF4-SPF2 típusú IPS kijelző ami 1920x1080-as Full HD felbontást biztosít. A kijelző mérete 17,3”-es. A hangélményről a nagyhangszórós Dolby Audio Premium hangrendszer gondoskodik beépített mélysugárzóval.

CPU, memória, videókártya, háttértár:


A Predatort négymagos csúcskategóriás Intel Core i7-6700HQ CPU hajtja amia a Skylake H család tagja. A processzor alapjáraton 2,6GHz-en pörög ami akár 3,5GHz-ig is felmehet. A gép alapjáraton 16 GB-os 2133MHz-es DDR4 rammal jön ami már önmagában elég lehet de lehet még tovább is bővíteni, erről majd a későbbiekben. VGA kártyája is hozza a csúcskategóriás szintet, a grafikai megjelenítésért VR Ready NVidia GeForce GTX kártya felel. A gépben található 2,5”-os merevlemeznek hely valamint M.2-es SSD foglalat is. Ezekkel az alkatrészekkel minden gamer meg lehet elégedve, a legújabb játékok is komoly FPS-el fognak pörögni.

Egyéb:


A gépben egy 88Wh-s akku található, ami annak ellenére, hogy egy igazi behemótot etet igen impozáns eredményeket ért el a tesztek során. Böngészés közben 310 percet mértek, ami több, mint 5 óra. Videó nézés közben 262 perc lett a mért eredmény (4óra 22 perc) ami bőven elegendő akár 2 teljes film megtekintéséhez. Az akku játék közben is 67 percet bírt, amivel nyilván nem fogunk egész estéket végigjátszani, de jó tudni, hogy így is több, mint 1 órát gamelhetünk. A gép Dust Defender technológiával is el van látva, ami a hűtőbordákra lerakódott kosz kifújására szolgál, ami bekapcsoláskor ellenkező irányba kezd el forogni majd vált át rendes hűtő üzemmódra.

Bővítés:


A gép bővíthetőség szempontjából is igen jó specifikációkkal bír. Megtalálható benne memória bővítésre 4 slot melyeket DDR4 memóriával bővíthetünk. 4x16GB, azaz 64GB-ig is elmehetünk, ami jelenleg bőven több mint elegendő. Ezen kívül található még M.2-es SSD-nek slot (2280 M.2 slot) és 2,5”-os HDD-nek vagy SSD-nek is van hely. Üzletünkben természetesen bármilyen féle kérést teljesítünk helyben pár perc alatt.


Az Acer tehát egy igazi ragadozóval lepte meg a nagyközönséget a Predator 17-el. A célközönség nyilvánvalóan a gamer réteg akik nem fognak csalódni a gépben ami szorgosan gyártja nekünk majd játékok közt az FPS-eket de ilyen specifikációk mellett ez nem is csoda. Aki egy stílusos, extravagáns készüléket akar, csúcskategóriás hardware mellett annak mindenképp ajánljuk, és ha még ezt a konfigot is kevésnek találja, szívesen segítünk neki bővíteni a behemótot üzletünkben.