A gyártó a felsőbb rétegeket célozta meg az Apple MacBook Pro 15 laptoppal. Időt és fáradtságot nem sajnálva sikerült egy kivételes készüléket megalkotni. Mind esztétikailag, mind minőségileg tökéletesre sikerült a gép. Az alumínium-borítás sziklaszilárd alapot képez. A váz ellenáll a külső fizikai hatásoknak. E retina-modell jóval vékonyabb és könnyebb a család összes tagjától. Az Apple MacBook Pro 15 laptop vastagsága nem éri el a 2 mm-t, és a súlya éppen hogy csak átlépi a 2 Kg-ot. Ez azt jelenti, hogy az új modell 6 mm-rel vékonyabb, és közel 500 grammal könnyebb, mint a 2011-es évi változat. A vékony test ellenére a kijelző stabilan illeszkedik. A súlycsökkenéshez hozzájárult az is, hogy a képernyőt nem borítja üvegfelület. A dizájnos megjelenést elődeitől örökölte. A fedél hátuljáról nem hiányozhat az Apple logó sem. Mindent egybevetve az Apple MacBook Pro 15 laptop megalkotásával az Apple piacra dobott egy karcsú laptopot, ami kategóriáján belül a legkönnyebb.

 


Csatlakozók

Az Apple MacBook Pro 15 laptopba sikerült beleintegrálni szinte minden fontosabb csatlakozó egységet. Az egyes csatlakozók a jobb és bal oldalon kaptak helyet. Az optikai meghajtó hiányzik, ami nem túlságosan nagy hátrány, mivel az utóbbi időben jócskán lecsökkent az igénye. Jobb oldalt található a HDMI-kimenet, a kártyaolvasó slot és 1 darab USB 3.0-s port, míg bal oldalon kapott helyet 2 darab Thunderbolt egység, ami az adatátvitelt szolgálja, hálózati adapter csatlakozója, audió és egy második USB 3.0-s port.


Beviteli eszközök

A billentyűzet ergonómiailag tökéletesen lett kialakítva. A billentyűzet izolált gombjainak köszönhetően gyorsan és hibamentesen gépelhetünk. A megvilágított billentyűk sötétben is jól láthatóak, emellett a megvilágítás fényereje tetszés szerint szabályozható. A tágas elrendezés mellett már nem kapott helyet a külön numerikus rész. A trackpad megegyezik az Apple MacBook Pro 15 laptop elődjénél alkalmazottakkal, a prémium üvegfelülettel és az integrált egérgombok ötvözetével. A meglehetősen nagy (105 x 76 mm) touchpad a piac által kínált lehetőségek közül az egyik legjobb. A használata pontos és könnyű. Támogatja a multi-touch gesztusokat.


Kijelző

A legújabb Apple MacBook Pro 15 laptop retina kijelzővel van ellátva. Az Apple már régóta használja ezt a technológiát az iPhone 4, iPod Touch és iPad készülékeinél. E fejlesztésnek köszönhetően a 15,4 hüvelykes laptop kijelző natív felbontása akár 2880 x 1800 is lehet. A gyártó ehhez a felbontáshoz optimalizálta iLife programcsomagját. A laptop képernyője IPS-panellel is el van látva. Ez a kiváló minőségű folyadékkristályos kijelző széleskörű látószöget biztosít.


Apple MacBook Pro 15 - Teljesítmény

A vásárlók számos konfiguráció közül választhatnak. A kínálatunkban szereplő Apple MacBook Pro 15 laptop összes konfigurációja kivételes teljesítménnyel bír. Az adatok tárolására akár 768 GB-os SSD is rendelkezésre állhat, de természetesen a típus HDD-vel is kapható. A memória nagysága akár 16 GB is lehet. Az Apple háromféle Intel Core i7-es processzorral kínálja a legújabb Apple MacBook Pro 15 laptopot. Az i7-3820QM (4 x 2,7GHz) processzor a legerősebb, az i7-3720QM (4 x 2,6GHz) egy középszintet képvisel és az i7-3615QM (4 x 2,3GHz) a leggyengébb. Nagyobb teljesítmény igénylésénél besegít a Turbo Boost 2.0 technológia is. A laptop grafikai hátteréről egy kombinált rendszer gondoskodik. Az integrált Intel HD 4000 kártya egy dedikált Nvidia GeForce GT 650M grafikus kártyával van kiegészítve. A páratlan teljesítménynek köszönhetően a legigényesebb játékok is játszhatóak, méghozzá nagy felbontással. A gamerek számára mindenképp ajánlott az Apple MacBook Pro 15 laptop. A kivételes teljesítmény nagyon magas szintű technológiai felszereltséggel párosult. Az egyedi tervezéssel és az aprólékos kivitelezéssel csak nagyon kevés versenytárs tudja felvenni a versenyt. Az Apple MacBook Pro 15 a high-end kategóriába tartozik, az elit felszereltség meglátszik a laptop árán is. Igényes felhasználók számára ajánlott.