Új dizájn

Az új ASUS K-modellsorozat első megvásárolható darabja az ASUS K55VD. A vonzó sötétbarna fedlap a texturált felülettel együtt jelentősen megfiatalítja az általános megjelenést. Éppen ezért nem olyan telt, mint az elődje, és a széleinél hasonló stílusban végződik, mint a népszerű tabletek vagy ultrabookok. A kijelző felnyitásakor csodálatos látvány a billentyűzet kezelőfelülete. A klaviatúra szintén sokkal jobb, mint az előző generációknál. A legújabb trendeknek megfelelően szigetes elrendezést kapott és nagyon kellemes használatot tesz lehetővé.


A jobboldalon természetesen nem hiányzik a numerikus rész sem. A billentyűzet környéke az előtte lévő térhez képest enyhén süllyesztett. A csuklótámasz felületét szálcsiszolt alumínium borítja, csak úgy mint az új touchpadet. A klasszikus „egérgombokat” jelen esetben egy teljesen egybeépített touchpad váltja fel. A jobb és bal gombok lágy vonallal vannak elválasztva egymástól. A billentyűzet körül sötétbarna matt borítás található, amely összhangban van a fényesebb billentyűzet alatti alumínium résszel.

Enyhe extravaganciát sugároznak a lágy vonalak a sötét matt kijelző borításán, el kell ismernünk, hogy sugárzik belőle az elegancia. Az ASUS K55VD elegáns barna színárnyalatokban érkezik, később azonban az ASUS K szériára jellemző színekben is kapható lesz. Az új színárnyalatok ígéretesnek tűnnek. Az ASUS K55VD alsó része továbbra is fekete, kemény műanyag burkolatú.

 

Új motor, paraméterek

Az ASUS K55VD új, 3. generációs Intel Core i5-ös, Ivy Bridge kódnevű processzorral van felszerelve. A processzor egészen pontosan az Intel Core i5-3210-es, amely alap órajelen 2,5GHz, Turbo-órajelen 3,1GHz-n fut. Ez a típus kétmagos és négy virtuális szálon képes dolgozni egyszerre. A nagy teljesítményű cache 3MB, amely szintén említésre méltó. A processzor fogyasztására sem lehet panasz. Az új gyártástechnológiának köszönhetően a fogyasztást sikerült 35 W-ra leszorítani. A rendszer memória 1333 vagy 1600MHz-n fut és összesen 16GB-ot képes beolvasni. A memóriavezérlő maximális átviteli sebessége 25,6 GB/s.

Ezen kívül a notebookban ismét megtalálható az integrált Intel HD Graphics 4000-es grafikus chip. Az elődjéhez képest (Intel HD 3000) nagy átalakításon esett át (új szűrési algoritmus stb.) így sokkal nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. A grafikus chip energiatakarékos technológiával rendelkezik. Több újdonságra is képes a gép, mint pl. WIDI, FDI, Dual Display, Intru 3D, továbbá akár három képernyő csatlakozását is lehetővé teszi.

Az ASUS K55VD a középkategóriás teljesítményű notebookok közé tartozik. Azon felhasználóknak ajánlott, akik minőségi notebookot keresnek, megfizethető áron. Az Nvidia dedikált grafikuskártyája –név szerint a GeForce 610M, 2GB dedikált memóriával- lehetővé teszi a grafikailag igényesebb applikációk és 3D-s játékok zökkenőmentes használatát. A HDMI-kimenetel biztosítja Full HD filmeinket külső monitoron vagy TV-n játszuk le.



Az ASUS K55VD a középkategóriás teljesítményű notebookok közé tartozik. Azon felhasználóknak ajánlott, akik minőségi notebookot keresnek, megfizethető áron. Az NVIDIA dedikált grafikuskártyája – név szerint a GeForce 610M, 2GB dedikált memóriával - lehetővé teszi a grafikailag igényesebb applikációk és 3D-s játékok zökkenőmentes használatát. A HDMI-kimenetel biztosítja, hogy a Full HD filmeinket külső monitoron vagy TV-n játszuk le.

Az ASUS K55VD klasszikus 15,6“ nagyságú kijelzővel rendelkezik, melynek natív felbontása 1366x768, és LED háttérvilágítással rendelkezik. A merevlemez kapacitása 320 GB és 1 TB között is konfigurálható. Az első konfiguráció 500 GB-os, 5400 forgási sebességű merevlemezt tartalmaz. Az ASUS K55VD alap konfigurációjában lévő egy 4 GB kapacitású DDR3 1600 MHz modul, amely később akár 16 GB-ig bővíthető. ASUS K55VD az univerzális notebookok közé tartozik, amelyből természetesen a 21. században nem hiányozhat a WIFI és Bluetooth. Tovább erősödött az USB felszereltsége: most már két darab USB 3.0 port dominál a notebook bal oldalán, továbbá a HDMI és VGA kimenettel, valamint a LAN-csatlakozó és akkumulátor csatlakozója. A notebook jobb oldalán található az USB 2.0 port, az optikai meghajtó, valamint a mikrofon és fülhallgató kimenet. A laptop elején helyezkedik el a kártyaolvasó és az állapotjelző ledek. Az ASUS K55VD akkumulátora 6 cellás, 4700 mAh és 50 wattórás, amely azt jelenti, hogy általános felhasználás mellett 4 órát képes akkumulátorról üzemelni.

Összességében az ASUS K55VD egy modern notebook, többféle kényelmi megoldással, amely rendkívüli szórakozást biztosít, de ugyanakkor munkalaptopnak is remekül használható. A terméket ide kattintva lehet elérni. További érdekességek a Digiprime.hu-n!