Az ASUS K95VJ laptop szokatlanul nagy, akár 3000 GB nagyságú merevlemezzel tört be a mega- vagy maxi-laptopok piacára. Az ASUS K95VJ laptop a taiwani gyártó K szériájához tartozik, mely nagyon jó ár/érték aránnyal jeleskedik. További jellemzője, hogy az ASUS UX90 laptop mellett ez az egyetlen, 18,4 hüvelykes kijelzővel ellátott, már-már monstrumnak tűnő, asztali gépeket kiváltására szánt laptop. Kiváló árával és a legújabb technológiákkal felszerelve kiváló társ az olyan munkák elvégzéséhez, melyek nagyobb munkafelületet igényelnek. Az ASUS K95VJ laptop nagyszerűen megállja a helyét otthoni használatban is, hiszen felszereltségével kielégíti a család minden igényét, valamint könnyedén helyettesíti az elavult asztali számítógépeket is.

Teljesítmény


Az ASUS K95VJ laptop a Digiprime.hu laptop webáruházban erőteljes, harmadik generációs Intel Core i3, valamint i7 processzorokkal szerelt. Az óriási, 18,4 hüvelykes kijelző Full HD, azaz 1920x1080 pixel felbontású és LED megvilágítással rendelkezik. Még ha nem is IPS panelról van szó, így is elképesztően szép és egyenletes képet biztosít a kijelző teljes felületén. A K95VJ a legújabb, Intel HM76 chipszettel rendelkezik, mely tartalmazza az Intel HD 4000-es integrált videochipet is. Emellett egy teljes értékű dedikált Nvidia GeForce GT635M dolgozik, mely igényesebb 3D-s alkalmazások, illetve játékok futtatására is alkalmas.

Jellemzők


Az ASUS K95VJ az eddig megszokottakkal ellentétben egy 3 TB nagyságú, 7200 rpm gyorsaságú merevlemezzel rendelkezik. A laptopgyártók túlnyomó része, beleértve az ASUS-t is, arra törekednek, hogy minél vékonyabb, kisebb készülékeket gyártsanak. A K95VJ merőben más elvek szerint épült, hiszen ilyen nagy kijelzőnél kell a masszív, strapabíró konstrukció. Az ebből fakadó előnyöket kihasználva a készülékbe egy hagyományos 3,5 hüvelykes Seagate Barracuda merevlemez került. Ennek nagysága 1 TB, illetve 3 TB közt mozog. Az Intel Core i3 processzorral szerelt modellek alapból 4GB memóriával rendelkeznek, mely egészen 20GB-ig bővíthető. Az erősebb i7 processzorral rendelkező típusok memóriája alapból 8 GB, bővítve elérheti akár a 24 GB-os nagyságot is.

Tulajdonságok


Az ASUS K95VJ laptop a gyártó széles körben bevált, SonicMaster hangrendszerével rendelkezik, a laptop nagy méreteinek köszönhetően kiváló hangzást biztosít. A hatcellás akkumulátor hosszú élettartamáról a SuperBatt technológia gondoskodik, melynek köszönhetően háromszor annyi töltési ciklust bír, mint az eddigi felmenői. Ezzel egyrészt nagyban hozzájárulunk a környezet védelméhez, valamint nem kell azon törnünk a fejünket, hogy honnan szerezzünk új akkumulátort. Az ASUS K95VJ laptop nem melegszik túl, a hőelvezetés is kiválóan megoldott. A billentyűzete, nagy, tágas és természetesen rendelkezik numerikus résszel is. Kiemelnénk még továbbá, hogy a K95VJ HD felbontású webkamerával lett felszerelve, így az ezen keresztül történő kommunikáció sokkal élvezetesebb és részletgazdagabb lehet.

Vélemény


Az ASUS K95VJ laptop nagyobb súlyának és méretének köszönhetően nem éppen a legmobilisebb laptop a piacon, viszont akinek a nagy méret a lényeg, az aligha talál ennél megfelelőbbet. Apró negatívumként említenénk meg a 3,5 hüvelykes merevlemez által keltett, a megszokottnál talán nagyobb zajt. Azonban ha nem egészen halk, nulladecibeles környezetben használjuk, akkor egyáltalán nem zavaró. Az ASUS K95VJ laptop egy kiválóan összerakott, jól átgondolt és megtervezett laptop. A kiváló ár/érték arány mellett megjelenő harmadik dimenzió a méret, melyben ez a laptop verhetetlen.