ASUS R.O.G. GX700VO - külső:


A gép egy hatalmas fekete dobozban érkezik. A mérete megdöbbentő, többen is kérdezték, hogy ez mégis mi lehet? A külsejéről nem sok minden fog kiderülni, azon kívül, hogy valami hatalmas szörnyet rejt. Azonban annál izgalmasabb a belső tartalom! Egy gurulós bőröndöt kapunk, csodálatos ROG mintával, főleg sötétszürke/fekete színösszeállításban, amint a rézszínű díszítőcsík dob fel. Ez egyébként áttetsző műanyag és ki/bekapcsolható az Asus szoftverén keresztül. Igazán minőségi táskáról van szó, nem egy filléres megoldásról. Minden ízében érződik a minőség. Ha kihajtjuk, akkor két részre oszlik a táska.

Az egyik oldalában találjuk a tápkábeleket és az ajándék Asus R.O.G. Sica egeret, az Asus dokumentumokat és a laptopot. Mindennek megvan a helye, tökéletesen passzol és rendkívül megbízhatóan tart.

A másik felébe került dokkoló és a két adapter.


A laptop egyszerűen gyönyörű. Tényleg nagyon nehéz szavakat találni rá, mert egyedülálló. Olyan mintha a jövőből érkezett volna. Minden milliméteréből árad a prémium érzés. A szálcsiszolt fedlapot egy ROG logó és két réz csík díszíti.

Maga a gép sokkal könnyebb és vékonyabb, mint amire először számítottunk.
Járjuk körbe, nézzük mit tartogat számunkra! A baloldalon találjuk a kensington lock-ot, a hangszóró nyílást, két USB3.0-t, egy-egy jack bemenetet mikrofonnak és fülhallgatónak és egy kártyaolvasót. Elölről nézve csak a visszajelző LED-eket találjuk. A jobboldalon már több érdekességet találunk. Lesz itt USB3.0, HDMI, DisplayPort, Thunderbolt és USB-C, továbbá a Gigabit-es LAN csatlakozója. Mellettük találjuk még a másik hangszóró nyílást. Hátul lesz a vizes hűtőrendszer dokkolója, finoman megjelölve egy kis nyíllal. A gép alja is nagyon szépen lett kialakítva. A zsanérok a gép két oldalán tartják a kijelzőt, szépek, masszívak és erősen tartanak.

Ha felnyitjuk a GX700VO-t, akkor tovább gyönyörködhetünk az Asus mérnökeinek munkájában.
A belső felület megkapta a szokásos ROG gumis borítást, mellette felül és a két oldalán kapott egy kis fémet is. A jobboldalon nem csak simán lefut az oldalán, hanem egy kicsit beugrik, hogy egy szolid kis ROG logó beférjen mellé. A touchpad továbbra is hatalmas, kapott két fizikai gombot is, amik nagyon finoman járnak A gombok fekete színt kaptak, rajtuk piros jelöléseket találunk. A WASD négyes továbbra is ki van emelve.

Kapunk 5 extra gombot is a balfelső sarokban. Az első gombbal azonnal stream-elhetjük játékainkat, míg a többit programozhatjuk. A billentyűzet egyébként nagyon finoman jár, kellemes rajta gépelni.

A power gombot a jobb felső sarokba rejtették. A kijelző matt kezelést kapott, ezüstös/szürkés kerettel. A megszokott króm színű Asus logót itt is megtaláljuk.

A dokkoló úgy néz ki, mintha egy űrhatjó darabja lenne. Itt is a szürke-fekete-réz színösszeállítás szerepel. A tálca (amire a készüléket helyezzük dokkolásnál) megkapta az Asus-nál mostanában divatos „űr” mintázatot.


ASUS R.O.G. GX700VO - belső:


Az Intel i7-6820HK egy tunningolható processzor. Hogy miért érdemes ezt kiemelni?
Mert a laptop CPU-k nem erről híresek. Ennek ellenére a Skylake-család legfrissebb tagja már ezt is tudja, így bődületes erő szabadul ki belőle. Az i7-4900MQ és i7-5700HQ-val nagyjából hasonló eredményeket ér el, azonban fogyasztásban jóval előttük jár. Amennyiben tunningoljuk, akkor meg megeszi őket, csak úgy, mint minden teljesítmény igényes alkalmazást, játékot. Az integrált kártya egy Intel HD 530 lett, ami nagyjából az nVidia GT920M-mel egyezik meg teljesítmény szempontjából.
Kijelző szempontjából a legjobb lehetőséget választotta az Asus. Matt felületű, IPS-panel fullHD felbontással. Nem mintha nem bírná el a 4K felbontást, de erre a változatra még várni kell. A gyári 32GB memória 64GB-ig bővíthető. Azt hiszem, hogy a felhasználók nagy része már 16GB-vel is bőven elégedett lenne, de aki szeretné a maximum kihozni a gépéből, az nyugodtan próbálkozhat. Majdnem el is felejtettem: természetesen DDR4 memóriáról van szó.

Összesen 1TB-nyi SSD-t tud kezelni a gép, ennék több mint felét megkapjuk gyárilag. A RAID0-ba kötött NVM Express és PCI Express technológiának köszönhezően akár 2,8GB-vel is képes írni ez a szörnyeteg.

nVidia GTX980 8GB GDDR5… hmmm… hát, erről elég nehéz bármit is írni, hiszen magáért beszél. Amennyiben valakit esetleg nem győzött meg a memória mennyisége és a sorozat legerősebb tagjának a neve, annak szól a következő információ: ez nem egy mobil GPU, hanem ugyanaz a chip, amit asztali gépekbe szánnak. Igen, asztali gépekbe.

Ha valakit még ezek sem győznek meg, akkor valószínűleg nincs olyan ok, ami elnyeri tetszését, mert ennél komolyabb GPU jelenleg nem érhető el notebook fronton. Az egyéb jellemzők közül az USB-C lehet érdekes, illetve az utazótáska, ami a teljes pakkot rejti. Ilyen böszme hardver elemek mellett nem hiszem, hogy bárkit is érdekelne, hogy éppen 3 USB3.0-t kapunk a gépbe.