Két képernyő hasznosabb, mint egy. Ez a jelmondat járhatott a tervezők gondolataiban, mikor megtervezték az ASUS Taichi modellt, ami egy prémium tablet-laptop hibrid változat. A második kijelző a laptop fedelének külső részén található. Elsősorban laptopnak készült, ami tabletként is használható. Sokfajta különleges hibriddel lehetett már találkozni (például a forgatható Dell XPS 12, vagy a kitolható Sony Vaio Duo 11), de még olyannal eddig nem, amelynek két képernyője van. A két kijelző egyszerre is használható. Egy pillanat alatt a laptopot táblagéppé alakíthatjuk, ehhez elég a fedelet lehajtani. Ezután automatikusan bekapcsol a második képernyő.

 


Használat és dizájn

A gyártó kiváló minőségű anyagok felhasználásával alkotta meg a külső borítást. Ha jobban megfigyeljük, nem hiányoznak az aprólékos kidolgozások sem. Az ASUS Taichi egy rendkívül jól megtervezett laptop, de ezzel még nem volt adott a sikeres piaci szereplés. A Microsoft legújabb Windows 8 operációs rendszerét hivatott támogatni. A sokoldalúsága különösen hasznos az utazások során. Az ingázók értékelni fogják képességeit. Az utazások során tablet funkcióban könnyen használható (nem kell kihajtani, mint egy laptopot).

 

Teljesítmény és felszereltség

A sokoldalú felhasználás és a szemet gyönyörködtető dizájn mellett a teljesítmény sem elhanyagolható. Az ASUS Taichi laptopot a legújabb generációs Intel Core i5/i7 CPU-k hajtják. A processzorok teljesítménye bőven elegendő a Windows 8 rendszer zavartalan használására. A 4GB memóriának köszönhetően gond nélkül futtathatunk egyszerre több alkalmazást is. A laptop kapható kisebb 11,6, és nagyobb, 13,3 hüvelykes változatban is. Az ASUS Taichi laptop igyekszik mindig lépést tartani a felhasználójával, amiben a 256GB SSD nagy segítséget nyújt. Manapság ez a méret nem túl sok, azért aki szeretne egy nagyobb tárhelyet, annak rendelkezésre állnak egyéb külső merevlemezek, vagy internetes tárhelyek. Eddig egyik ultrabookot sem terveztek játszás céljára. Ez ebben az esetben is így van. Az ASUS Taichi laptop integrált Intel HD 4000-es grafikus kártyát kapott. Be kell vallani, hogy a régebbi és kevésbé igényes játékok gond nélkül élvezhetőek. A Windows Store által kínált alkalmi játékokkal sem lesz semmilyen probléma. Mindkét kijelző Full HD felbontást nyújt. A fő monitor matt borítást kapott, amely kiszűri a zavaró tükröződéseket. A második kijelző védőborítást kapott, hogy ellenállóbb legyen a külső hatásokkal szemben. A kis méretből adódóan viszonylag kevés csatlakozóval látták el. A két darab USB 3.0-s port mellett el van látva micro-HDMI, VGA és LAN csatlakozókkal. A puha tapintású billentyűzet fehér háttérvilágítást kapott. A touchpad viszonylag nagy. Az Asus Taichi laptop audió teljesítménye kifinomult, a Bang & Olufsen hangszórók kiválóan teljesítenek.

 

Összesítés

Az ASUS Taichi egy nagyon sokrétű hibrid laptop. Legfőbb érdekessége a dupla kijelző. Zárt állapotban tabletként használható. A fedél felnyitása után egy vékony ultrabookot kapunk. A Microsoft Windows 8 operációs rendszert támogatja. A teljesítmény és a felhasználás is első osztályú. Az Asus Taichi sok laptop és tablet kategóriát is maga mögé utasít. Munkahelyi és otthoni felhasználásra is alkalmas. Teljesíti az összes elvárást, amit egy hordozható számítógéptől elvárható.

 

Az ASUS Taichi ingyenes házhozszállítással megrendelhető a DigiPrime laptop webáruházból.