A jelenlegi ultrabook-generáció legfőbb ismérvei a karcsú test, érintéssel való irányítás és az alacsonyabb energiafogyasztás. Az ASUS VivoTab TF810C tablet minden szempontból megfelel az új trendnek. Méreteit nézve tablet kategóriába sorolható, viszont sokkal szélesebb körű a felhasználása. Nem Android, hanem Windows 8 operációs rendszert használ. Billentyűzet dokkolóhoz való kapcsolás után általános laptopként is megállja a helyét.

Általános leírás

A megjelenése nagyon egyszerű és visszafogott, habár ezt majdnem az összes tabletről elmondhatjuk. A fémes alumíniumborítás jól néz ki, emellett védi a készüléket a sérülésektől. A hátlap felső része gumírozott, ami biztonságosabb tartást eredményez. A HD+ minőségű kijelző e kategórián belül ideálisnak mondható. Nagy előnye, hogy IPS-modullal is el lett látva, így kiváló kontrasztban és élénk színekben lehet részünk. A dokkolóhoz a tablet egy speciális csatlakozón keresztül kapcsolható. Az így kapott teljes értékű laptop képernyője 135 fokos szögben nyitható ki. Az ASUS ViVoTab TF810C tablet eltávolítása a dokkolótól nagyon egyszerű, a bal sarokban található egy kapcsoló, ami a zárakat feloldó mechanizmust kezeli. A tablet gazdagon el van látva különböző csatlakozó egységekkel. A felszereltséghez tartozik a kártyaolvasó, a micro-HDMI és a hangkártya-kimenet, illetve az USB-port. A dokkoló részen további két USB 2.0-s port található. A képernyő mérete 294 x 187 x 9 mm és csak 695 g a súlya. Ha a dokkolót is ide számítjuk, akkor a teljes tömeg nem haladja meg az 1,37 Kg-ot. Az akkumulátor töltése USB-kábelen keresztül is lehetséges, bár ez háromszor hosszabb időt vesz igénybe. A dokkolóban helyet kapott egy újabb akkumulátor, ami további órákkal növeli az üzemidőt. Ezen akkumulátorról is tölthető a tablet.


Irányítás

Az Asus VivoTab TF810C tablet az érintőképernyőn keresztül könnyen kezelhető, amit a kijelzőt védő üvegborítás sem akadályoz. A multi-touch technológiának köszönhetően a panel egyszerre tíz érintést is érzékel. A keretbe beépített Windows gomb segítségével a csempés főmenü egy szempillantás alatt előhívható. Laptop-módban a parancsok bevitelére egy teljes értékű billentyűzet és az egeret helyettesítő touchpad áll rendelkezésünkre, amelyek jól jönnek a hosszas szövegszerkesztés során. A jól áttekinthető billentyűzet gombok különállóak. Az ASUS ViVoTab TF810C tablet touchpadja kellően nagy és kellemes tapintású.

Teljesítmény

A tablet lelke egy Intel Atom Z2760 (1,8GHz, 1MB Cache) processzor. Szinte az egész rendszer egyetlen chipbe van összesűrítve. A grafikai feladatok elvégzésére integrált Intel GMA grafikus chip áll rendelkezésre. A 2 GB belső memória bármely általános feladat elvégzésére elegendő. Az adatok tárolására 64GB MMC áll rendelkezésre, ami egy hagyományos merevlemezhez képest kétszer gyorsabb adatforgalomra képes.


Összesítés

Elsősorban széleskörű felhasználása teszi vonzóvá az Asus ViVoTab TF810C tabletet. Nem kell táblagépre és laptopra külön költeni, most csak elég megvásárolni az ASUS Vivotab TF810C-t. Teljesítményben nem sokkal marad el társaitól. Legfőbb erénye a sokoldalú felhasználásában és dizájnos kinézetében rejlik. A munkahelyünkön hasznos munkatárs, utazásaink során megbízható útitárs és otthonunkban szórakoztató barátként van jelen.

A Digiprime.hu-n további érdekességek olvashatók.