Konfiguráció:


Processzor: Intel Core i7-6700HQ (2,60GHz; 3,20GHz Turbo, 6 MB Cache)
Kijelző: 15.6" FULL HD (1920x1080) LED matt
Memória: 4GB DDR4 2133MHz
Háttértár: 1000GB SATA 7200rpm
Grafikus kártya: nVidia Geforce GTX 950M 2GB GDDR5
Optikai meghajtó: DVD RW
Egyéb jellemzők: WiFi, USB csatlakozók: 2 x USB + USB 3.0, HDMI, VGA, Webkamera, Bluetooth 4.0, LAN
Szín: Szürke
Akkumulátor: 4 cellás
Operációs rendszer: nincs
Billentyűzet: magyar
Garancia: 24 hónap, Asus „Pick-up and Return”

Ahogy a címből is olvashatjátok egy elég erős gépezet ez az ASUS X550VX. Utazásra nem mindig alkamlas hisz egy 38 centiméteres laptop, de a súlya mindössze csak 2,45kg. Az erős laptop mellé egy 4 cellás akkumulátor dukál ami 5 órás üzemidőt biztosít a készüléknek. A notebook oldalán 2 darab 3.0 -ás és 1 darab USB 2.0 -ás csatlakozó található. Az USB csatlakozók mellett egy D-SUB (VGA) és HDMI csatlakozók is helyet kaptak. Az ASUS beszerelt egy GIGABIT -es LAN csatlakozót, DVD-RW supermulti meghajtót és egy 802.11ac -s WiFi-t. Az erős gép mellé egy erős akkumulátor sose hátrány. Teljes fényerőn, folyamatos használat közben az 5 órás üzemidejével nem kell félni, hogy egy hosszabb film után már nem tudunk böngészni az interneten.

A laptopot egyszerű sötétszürke színezéssel kapjuk kézhez. A súlya mindössze 2,45 kg. A Dobozban megtalálható még egy ASUS CD amelyen a készülék illesztőprogramjai találhatók. A CD mellett egy 120W-os töltőt is kapunk. Ahogy kinyitjuk a notebookot láthatjuk, hogy vászonba lett csomagolva. Az ASUS X550VX szériában is megfigyelhető, hogy a touchpad picit balra húzódik, ezért az elején furcsa lehet használni (sokszor hozzá ér a hüvelyk új gépelés közben és véletlenül odébb visszük az egérkurzort), de elég hamar és elég könnyen meg lehet szokni. A tapipad felett egy magyar kiosztású, könnyen lenyomható billentyűzetet találunk, amelyen a gombok egymástól távolabb kerültek elhelyezésre.


A monitor egy FULL HD-s 15.6" -os képet add nekünk. A képernyőt maximum 1920x1080 felbontáson használhatjuk. Matt borítása miatt, naposabb időkben is gond nélkül használható. A képernyő felett egy HD-s webkamerát is találunk, hogy tökéletes legyen a konferencia beszélgetés. A gépben egy 6. generációs Intel® Core™ i7-6700HQ processzor található ami 2,60GHz -en fut, de turbózható egészen 3,50GHz -re. A processzor mellé egy 4GB GDDR5 memóriával szerelt NVIDIA® GeForce® GTX 950M -et raktak be, hogy ha játszani támadna kedvünk, a készülék azzal is megbírkózzon. Ha a számunka 4GB DDR4 2133MHz -es rendszermemória nem lenne elég, akkor az bővíthető egészen 20GB -ig! A készülékben beépített SonicMaster sztereó hangszóró van, hogy a hangzásra se legyen panaszunk.

A ventilátorok elég jól letudják hűteni ezt a "nagy" laptopot. Internetezés közben az alaplap volt a legmelegebb vagyis 34C. Játék közben se megy fel túlságosan a hőfok, de azért a szépségért megdolgozik a videókártya, összesen 54C -re kúszott fel a hőmérséklet. Egy Ultra Benchmark teszten volt a legmagasabb a hőfok, amikoris 60C -re melegedett fel az alaplap.

Az Overwatch nevezetű játékban a grafikai beállítások nem voltak akadályok, ezen a laptopon akár HIGH beállításon is csoda szépen fut. A League of Legends játék se volt neki probléma, gond nélkül 120 FPS -en vígan elvitte a számítógép Very High grafikán. Úgy érzem, hogy árához képest egy igen erős notebookot kapunk. Nagy monitor, gyors, kiváló hangzás, könnyen kezelhető billentyűzet, több funkcióval ellátott touchpad és hosszú üzemidő. Szerintem nem is kell más, minden megvan, ami szem szájnak ingere.