CPU – Intel Core i3-6100U (2 x 2,30GHz, 3MB Cache):


Az 6. generációs i3-6100U egy alacsony fogyasztású két magos processzor az Intel-től. A proci felhasználási területe főleg az irodai feladatok, általános otthoni feladatok és könnyedebb multimédia. Órajele 2,30GHz, fogyasztása mindössze 15W. Integrált grafikuskártya terén is történt előrelépés. A processzorba integrált grafikuskártya egy HD Graphics 520-as, aminek ereje nagyjából a korábbi, 800-as szériába tartozó nVidia GeForce GT820M-mel egyenértékű. Mivel nem egy játékos kártyáról van szó, ezért nem lepődik meg senki, hogy nem hoz egetrengető eredményeket. A Fifa16-World of Warships-Sims4 hármas közepes beállításokkal nagyjából 40fps-t hoz, így azok akik ritkán szeretnének egy kis játékba menekülni, azok nagyjából ezzel számolhatnak.

Kijelző – 15.6” (1366 x 768) LED matt:


HD-felbontású, 15.6”-os kijelzőt kapunk. Kategóriájának megfelelő minőségű kijelző van a laptopban, ebben az árkategóriában nem nagyon szoktak jobb kijelzőt szerelni. Nem lehet 180 fokban hátradönteni a kijelzőt, de talán nem is probléma. A kijelző borítása matt, csak úgy, mint a kerete is.

Memória – 8GB DDR4 2133MHz:


Alap kiszerelésben 8GB memóriát kapunk, ami igazodva a 6. generációs processzorokhoz, már DDR4-es. Az órajel emelés is hasznos, igaz, ez nem nagyon fog az fps-számban megjelenni, inkább renderelésnél lehet észrevenni. A maximális memória méret 12GB.


Háttértár – 1000GB SATA 5400rpm:


A háttértár alap kiszerelésben is 1TB, ennél kisebb változat nincs még, legalábbis ami a HDD-t illeti. Nem is feltétlenül lenne értelme, hiszen a készülék multimédiára és játékra szolgál, nagyméretű játékainkkal és filmjeinkkel pedig elég könnyen kiszaladnánk az 500GB-s limitből. SSD-s változatokból is lesz választási lehetőség: 128GB, 256GB és 512GB áll majd rendelkezésre. Aki a gyorsaságot tartja szem előtt és inkább külső HDD-n tartja (nem annyira fontos) adatait, az mindenképpen gondolkozzon el ezeken!

Grafikuskártya – nVidia GeForce GT 940MX 2GB:


A 940MX a már jól ismert és bevált 940M frissített kiadása. Hívhatnánk a 2016-os 940M-nek is. Egy kicsit megemelt órajel jellemző az elődhöz képest. A GT940MX grafikuskártya tökéletes választás ehhez a géphez. Sokan vannak, akik egy elegáns gépet szeretnének, nem akarnak semmi feltűnőt (mint pl. a gamer laptopok), ezért az X556 külseje tökéletes választás számukra. Azonban néha játszanának is, ezért szükség van egy dedikált kártyára. Itt jön szóba az X556UQ és a benne található GT940MX, ami a középkategóriába tartozik. A legtöbb játék HD-felbontáson közepes beállításokkal elfut, a legfrissebb címekkel már nem ez a helyzet, de ez a kártya nem is hardcore játékra lett szánva.

Egyéb jellemzők:


A csatlakozási lehetőségek kellően le lettek fedve. Az USB mellett további 1db USB3.0-t kapunk és 1db USB3.1-et is kapunk. A WiFi ac-s, de mellette Gigagbit-es portot is kapunk, így maximalizálva a sebességet. Aki a filmezés szerelmese, az VGA-n vagy HDMI-n keresztül kötheti TV-re, projektorra, monitorra a gépét. Operációs rendszer nélkül érkezik, ez sokaknak pozitívum, hiszen tetszés szerint telepíthetnek operációs rendszert és programokat, kikerülve ezzel a ránk erőltetett gyári verziókat. Természetesen megkapjuk a szokásos kártyaolvasót, webkamerát, 4.0-s BlueTooth-t és optikai meghajtót is. 24 hónapos garanciát és egy ajándék egeret kapunk a gép mellé.

ASUS X556UQ laptop - külső:


A csomagolás az N-szériát idézi. A szürke-fekete doboz rejti a fehér textilzsákba csomagolt laptopot. A laptop alatt találunk egy kis tárolót, ahol a dokumentumok mellett megtaláljuk a driver CD-t is. A jobboldali rekeszben találjuk a töltőt. A gép műanyag házat kapott. A fedlapja fehér (finom mintával), a megszokott króm logóval találkozunk középen. Ha kinyitjuk, akkor egy fehér kijelző keret fogad, ami közrefogja a matt kijelzőt. Felül találjuk a webkamerát és a mikrofont, alul a szokásos Asus logót a megszokott helyen. A belső felület csupa fehér. A gombok egyébként szürkés jelzést kaptak, szóval a kontraszt miatt tökéletesen látható mindent.


A touchpad nem kapott külön fizikai gombokat, egybefüggő, csak egy finom jelölés választja ketté jobb és bal gombokat. A gép alja masszív műanyag, egy kis panelt találunk csak, ami alatt a memória rejtőzködik, itt tudunk bővítani. Minden szükséges portot megkapunk, amire csak szükség lehet. Járjuk körbe a gépet! Baloldalon kezdődik a sor a töltő csatlakozójával, majd jön a LAN, a VGA, a HDMI, az USB3.0 és az USB3.1. A fronton csak a LED-eket találjuk. A másik oldalon találjuk a kártyaolvasót, a jack-bemenetet, az USB2.0-t és az optikai meghajtót. A hátsó rész üres.

ASUS X556UQ laptop - vélemény:


Az ASUS X556 sorozat halad a korral, amit bizonyít az USB-C csatlakozó beszerelése is. Tehát olyan felhasználóknak tervezték, melyek igényt tartanak a leggyorsabb és legmodernebb technológiákra. Azon felül, hogy nem a topkategóriás multimédiás ASUS készülék, teljesen megfelel az elvárásoknak: stílusos, több színkivitel, meggyőző teljesítmény és rengeteg tárhely jellemzi a készüléket. Ezen felül az ASUS X556 már a legújabb Windows 10 operációs rendszerre van optimalizálva, mely személyre szabható interface-szel és rengeteg hasznos funkcióval van ellátva.
Kiváló választás azoknak, akik az átlagos napi feladatokon kívül multimédiás felhasználásra is szánják a laptopot, de nem költenének sokat.