ASUS ZenBook Flip UX360CA - belső:


CPU – Intel Core M3-6Y30 (2 x 0,90GHz / 2,20GHz Turbo, 4MB Cache):


Az Intel M3-6Y30 processzorra esett az Asus választása. Ennek elsődleges oka a rendkívül alacsony fogyasztás volt. Teljesítményben nagyjából az Intel Core i3-5010U szintjét hozza, azonban 3x kevesebbet fogyaszt, ami rendkívül lényeges egy ultrabook esetében.Ezzel a teljesítménnyel bőven elvégezhetjük mindennapi feladatainkat, de arra készüljünk fel, hogy nem nagyon fogunk CAD-ben tervezni vagy 4K-s videókat szerkesztgetni.

Kijelző – 13.3” fullHD (1920 x 1080) LED Touch IPS:


Kijelző témában biztosra ment a tajvani gyártó. Az átforgatható, érintős IPS-panel fullHD-felbontást kapott, ennél tökéletesebb választás egy ultramobil gép számára nem nagyon lehetséges.

Memória – 4GB DDR3 1866MHz:


A memória adott, ez nem lesz bővíthető, így érdemes jól átgondolni a vásárlást. Külön érdekesség, hogy 1600MHz helyett 1866MHz az órajel.

Háttértár – 128GB SSD:


Az M.2 foglalatú SSD 3 méretben lesz elérhető: 128GB, 256GB és 512GB. Itt a legkisebb méretet találjuk. A gyors SSD miatt szinte alig fogjuk észrevenni a különbséget egy i3-as és egy M-es processzor között.

Grafikuskártya – Intel HD Graphics 515:


Integrált grafikuskártyát kapunk, még pedig az Intel HD 515-at. Az sejthető, hogy nem egy gamer kártyával van dolgunk, de a mindennapos feladatokat gond nélkül elvégezhetjük vele.

Egyéb jellemzők:


Mivel mobilitásra szánták, ezért egyértelmű, hogy ac-s WiFi-t kapott a lehető legjobb csatlakozásért és letöltési sebességért. 2db USB3.0-t és 1db USB3.1-et kapunk külső eszközeinkhez, továbbá egy kártyaolvasót is az adatmentésért, fájlcserélésért. A HDMI micro-kivitelű. Lesz még HD-s webkamera, BlueTooth 4.1

Az előretelepített operációs rendszer Windows 10 lesz. Az ajándék egér természetesen most is jár a készülék mellé, csak úgy, mint az Asus bőrtok. A hangszórókról a SonicMaster gondoskodik. A megszokott Pick-Up and Return garancia vonatkozik a gépre, így 24 hónapon belül futárszolgálattal el szállítják el és vissza a készüléket.

ASUS ZenBook Flip UX360CA - külső:


A szokásos ZenBook csomagolás fogad. A külső, szinte teljesen fekete dobozt kibontva jön egy elegánsabb, keskenyebb és puhább tapintású doboz, amin már a ZenBook is megmutatkozik, új, félig összehajtott állapotában. Ezt kibontva találjuk a gyönyörű, arany színű ultrabook-ot, alatta az elegáns tokkal és a kiegészítőkkel a doboz szélén. Azt ismét hozzá kell tenni, hogy ez az arany szín nem annyira vad, mint amit elsőre gondolnánk, sokkal visszafogottabb, kicsit ezüstös. Az adapter alatt találunk egy USB-LAN és egy microHDMI-HDMI átalakítót. A táska minimálisan változott, jóval könnyebb és finomabb anyagból van, mint elődei. A gép alatt találjuk a szokásos dokumentációt és kábelkötegelőt. Az ASUS ZenBook UX360CA rendkívül gyönyörű és kecses, már az első percben megragadja az embert.


A fedlapról és az alsó részről eltűnt a korábbi sorozatnál előforduló króm szegély. Az Asus logó is króm színben pompázik, de ezt már megszokhattuk. A fedlapot felhajtva is az arany/ezüst keverék szín dominál. A gombok fekete jelzést kaptak. A fedlapot felhajtva is az arany/ezüst keverék szín dominál. A gombok fekete jelzést kaptak. Az ollómechanikás gombok sokkal stabilabbak, oldalra szinte nem is mozognak, így kényelmes lesz a gépelés. A billentytűk 1,5mm-es leütési távolsággal dolgoznak. A kijelző kerete fekete és fényes felületű. A jobbfelső sarokban emlékeztet, hogy ez a konfig bizony érintőkijelzővel érkezik. A zsanér kicsit átalakult, de ugyanolyan masszívan tart. Két különálló zsanért alkalmaztak. A touchpad nem kapott dedikált gombokat, egy szolid szürke jelölés választja el a bal és jobb „egérgombot”. Itt is megtaláljuk a króm szegélyt, ami szolid, de mégis finoman feldobja.

Az ASUS ZenBook UX360CA laptop elején és hátulján nem találunk csatlakozókat vagy LED-eket. Jobboldalon a töltőcsatlakozó egy USB3.0, egy USB3.1, egy mini-HDMI, egy kombinált jack-bemenet van. A másik oldalon találjuk a másik USB3.0-t, a kártyaolvasót, két állapotjelző LED-et, a hangerő szabályzót és a bekapcsoló gombot. Ha felfordítjuk az ultrabook-ot, akkor az touchpaddal nagyjából egyvonalban, a két szélen találjuk a hangszórókat. A 4 használati mód mindenkinek ismerős lesz. A laptop mód mellett lesz tablet, állvány és sátor is. Mindegyik változatban stabilan áll a gép és forgatás közben sem csuklik össze-vissza a gép.

ASUS ZenBook Flip UX360CA - vélemény:


Az Asus ZenBook sorozat tagjai eddig is a kategória trónján ültek, szinte mindegyik új szériával kicsit rádobtak az előzőre vagy éppen a konkurencia gépére. Ez most sincs másként, az UX360 sorozattal megjelent az első átfordítható ZenBook és egyből instant kedvencünk lett. A gép megtartott mindent, ami jó volt az UX305 sorozatból és belecsempészett egy-két újdonságot is, így nyugodtan beszélhetünk lényeges előrelépésről, nem csak ráncfelvarrásról. További pozitívumként fel kell hozni az üzemidőt és a hangtalan működést, hiszen ventilátor nélkül üzemel a gép.
Ha valaki szeretne egy rendkívül könnyű, vékony, ugyanakkor masszív ultrabook-ot, amit ráadásul még forgatni is lehet, az ASUS ZenBook UX360CA laptopnál nem nagyon fog jobbat találni.

Kedvező ár mellett tényleg a legmagasabb minőséget hozza. Nincs zaj, ventilátor, HDD-ciripelés és lassan már ott tartunk, hogy egy A4-es füzet is nehezebb nála.Hogy kinek ajánljuk? Azoknak, akik szeretnének egy ultrabook-ot hosszú üzemidővel, általános felhasználásra. Jegyzeteléshez, irodai feladatokhoz, prezentációkhoz, böngészéshez, utazáshoz tökéletes választás, azonban a processzor limitnek köszönhetően, ha valaki komolyabb teljesítményt szeretne, akkor érdemes inkább az UX303LB/UX303LN felé kacsintgatni. Amennyiben tudod, hogy mire számíthatsz az UX360CA-tól, úgy hosszú időre rendkívül kellemes társad lehet.Alternatívaként a Yoga sorozatot tudjuk felhozni, de sokkal masszívabb házat produkáltak az Asus-nál.

A háza masszívabb és az érintőkijelző miatt nehezebb is lett, de ez most kifejezetten jól jön, hiszen egyfajta keménységet ad a gépnek.A kezdő modell 230.000 forint körüli árával pedig igencsak barátinak tűnik a gép, ami határozottan kiérdemli a „DigiPrime Kedvence”-címet!