Az előző Dell Latitude E6520 modelltől az E6530 külsőleg nem sokban tér el. A fémes borításnak köszönhetően a konstrukció nagyon szilárd, ami megfelel az MIL-STD-810G amerikai katonai szabványnak. A stabil szerkezet egyetlen hátránya a viszonylag nagy (2,86 Kg-os) tömege, ami még épp az elfogadható határértéken belül van. A kivitelezés kifogástalan, a felhasznált alkatrészek nagyon magas színvonalat képviselnek. A tartós felületi anyagok jó benyomást keltenek. A Dell Latitude E6530 laptop ezüstszürke burkolata visszafogott, mégis elegáns. Az üzleti felhasználók számára biztosítja a határozott megjelenést.

 

Mindenki örömmel fogadja majd a gazdag felszereltséget. Az egyes csatlakozók behálózzák a laptopot. Jobbra találjuk az optikai meghajtót, egy USB 3.0-s portot, egy kombinált eSATA/USB 2.0-egységet és a HDMI-kimenetet. Az internetcsatlakozót hátulra szúrhatjuk be. Bal oldalt kapott helyet a VGA, audió és egy második USB 3.0-s port. A könnyebb hozzáférés érdekében a kártyaolvasót elöl találjuk. Lehetőség van további bővítmények hozzáadására is az Express Card egységen keresztül. A Dell nagy hangsúlyt fektetett a biztonságra is. A különböző funkciók, mint a Trusted Platform Module, Intel Anti-Theft, Bios-jelszó, vagy ujjlenyomat-olvasó,mind a Dell Latitude E6530 laptop biztonságát szolgálják.

 


Kényelmes irányítás


A billentyűzet kiterjed szinte az egész laptop szélességére. A gombok nagysága megfelel az átlagos szabványoknak. A külön számbillentyűzet segítségével gyorsan végezhetjük üzleti számításainkat. A gombok tapintása puha érzetet kelt, és e mellett halk gépelés lehetséges. A billentyűzet alulról meg van világítva, ami lehetővé teszi a hosszú, éjszakába nyúló munkavégzést is. A touchpad felülete megfelelő méretű, 80 x 45 mm. A gumis felület segíti a pontosabb kezelést. Támogatja a multi-touch technológiát is. Minden érintésre jól és pontosan reagál. Az egeret helyettesítő gombok is gumírozottak, használatuk nagyon csendes. Az irányítás mindig az aktuális parancsok szerint történik.


Képernyő


A Dell Latitude E6530 laptop három különböző kijelzővel kapható. Az alap modell fel van szerelve egy HD, 1366 x 768-as natív felbontású kijelzővel. A közepes változat natív felbontása 1600 x 900, ami HD+ minőségnek felel meg. A legfelsőbb kategóriát képviselő laptop natív Full HD-s, 1920 x 1080-as kijelzőt kapott. Mindhárom LED háttérvilágítást és matt felszínt kapott. Utóbbinak, azaz a matt hatású kijelzőnek köszönhetően, biztosítottak a jó látási viszonyok. A maximális fényerősség 278 cd/m2. A Dell Latitude E6530 laptop fényerőssége kültéri használatnál állandó. Együtt a matt felülettel és a jó kontraszttal a garantált a zavartalan kültéri használat.


Grafika


Grafikai szempontból is több lehetőség áll a rendelkezésre. Az integrált Intel HD 3000-es és Intel HD 4000-es grafikus kártyák elegendő teljesítményt nyújtanak a mindennapi funkciók elvégzésére. Az igényesebb 3D-s grafikai alkalmazásoknál viszont ez a teljesítmény már elégtelen. A DigiPrime webáruházban kínált Dell Latitude E6530 laptop NVIDIA NVS 5200M dedikált grafikus kártyával is elérhető, amely nagyobb grafikai támogatást nyújt az előbb említett grafikus kártyáknál.


Teljesítmény


Az általunk kínált Dell Latitude E6530 laptopok Intel Core i3-2350M (2 x 2,30GHz) és i5-3210M (2 x 2,50GHz / 3,10GHz) processzorokkal vannak felszerelve. A processzor és az integrált grafikus kártya felelős a számítási és a grafikai teljesítményért. Az alap- és középmodell 4 GB memóriával van ellátva. Nálunk akár 6 GB memóriával is meg lehet vásárolni a laptopot. Az adatok tárolására akár egy 500GB nagyságú merevlemez is rendelkezésre állhat.


A Dell Latitude E6530 laptop nem tartozik a brutális teljesítményű laptopok közé. Ezt viszont bőven ellensúlyozza a gazdag felszereltség és a stabil konstrukció. A széleskörű felhasználás miatt az üzleti életben és a mindennapokban is megállja a helyét. Általános felhasználásra a laptop kitűnően alkalmas. A magas fokú megbízhatóság miatt nem kell tartani attól, hogy a készülék cserbenhagy minket. Mindenki számára hasznos munkatárs lehet.