LENOVO Ideapad Yoga 900 laptop – külső:


Már az első pillanatban látszódik, hogy prémium gépről van szó, hiszen a doboza is rendkívül elegáns. A felső részt leemelve egy kétablakos rész fogad. Ha kihajtjuk az ablakokat, a belső rész kiemelkedik.


A gép alatt találjuk a szokásos dolgokat. A bemutató alanya aranyszínű, nagyon elegáns és finom, nem hivalkodó. A belső felületen a fekete szín dominál. A kijelző az érintőképernyő miatt fényes felületet kapott. A billentyűzet fekete, fehér jelölésekkel, az extra funkciókat a narancssárga feliratok jelzik. A touchpad kellően nagy, szépen használható rajta az összes gesztus. Fizikai gombokat nem kapott. A laptopot lehet állítani laptop, prezentáció, állvány és tablet pozícióba. A A híres óraszíj zsanér itt is megmutatkozik.


LENOVO Ideapad Yoga 900 laptop – elegáns kivitelezés:


A Lenovo Ideapad Yoga 900 laptop a Yoga 3 Pro továbbfejlesztett változata, bár az új modell fejlesztésénél leginkább a teljesítményre és az üzemidő csökkentésére törekedett a gyártó. Az újdonság kivitelezése során prémium anyagokat használtak fel, a külső rész teljes mértékben fém, míg a belső rész egy bőrszerű borítást kapott. Ennek a két anyagnak a kombinációja a Lenovo IdeaPad Yoga 900-nak luxus kinézetet biztosít, ráadásul a bőrszerű felületnek hosszabb használat után is kellemes tapintása van. Amivel viszont kiemelkedik, az a már említett masszív „óraszíj” zsanér, mely összesen 813 részből tevődik össze. Ennek köszönhetően a Lenovo IdeaPad Yoga 900 laptopot bármelyik módban rögzíthetjük. A billentyűzet körüli bőrszerű anyag pedig sátor módban meggátolja az ultrabook csúszását sima felületen.

LENOVO IdeaPad Yoga 900 laptop – ultrabookhoz méltó teljesítmény:


A Lenovo fejlesztői úgy gondolták, hogy elődjével ellentétben a Lenovo IdeaPad Yoga 900 laptopnak hosszabb üzemidőt ajándékoznak. A 9 órás üzemidőnek persze volt hátulütője is, nagyobb lett az akkumulátor és ezzel a készülék tömege is. Ugyanúgy örülhetünk az új, hatodik generációs i5 és i7 processzoroknak, melynek elődeikhez képest nagyobb teljesítménye és alacsonyabb fogyasztása van. A Lenovo IdeaPad Yoga 900 laptop min. 256 GB-os SSD-vel érkezett, így a gyorsaság garantált. Ami a memóriát illeti, 4 és 8 GB-os verziók állnak rendelkezésünkre. Amit viszont dicséretesnek tartunk, az a nagyobb grafikai teljesítménnyel rendelkező Intel HD Graphics 520 integrált grafikus kártya és a 13,3” QHD+ (3200x1800) IPS érintőkijelző. Külön említést érdemel még a két db. beépített JBL hangszóró, mely átlagon felüli teljesítményt nyújt magas hangerőnél is.

LENOVO IdeaPad Yoga 900 laptop – vélemény:


A 13” konvertibilis Lenovo IdeaPad Yoga 900 laptop egy kiválóra sikerült készülék azoknak, akik stílusos és egyedi notebookra vágynak. Az új Yoga kijavította elődje hibáit, melynek eredménye egy olyan készülék lett, mely már-már a tökéletességet súrolja. Ha egy ékességet keresnek, mely a legújabb technológiákkal, kiváló kijelzővel és hangzással van ellátva, akkor a Lenovo IdeaPad Yoga 900 laptop nem fog csalódást okozni.