A Z580 magas színvonalú, legújabb technológiákkal felszerelt, teljességében egy jól átgondolt konstrukció. A külső kialakítás teljes mértékben kielégíti a jelen formai elvárásait, bár a borítása műanyag, mégis stabil a konstrukció. A megjelenés kissé visszafogott, nem találunk semmilyen extrém dizájn elemet, a tiszta egyszerű formák teszik elegánssá. Nem tartozik a legkönnyebb modellek közé, súlya 2,65 kg, de ha figyelembe vesszük, hogy teljesítménye vetekszik némely asztali változattal, akkor ez érthető is. A billentyűzet ergonómiai kialakítása nem tér el az elődökétől, a puha érintésű gombok növelik a kényelemérzetet. A numerikus blokk segítségével gyorsabban dolgozhatunk, a touchpad használata egyszerű, minden mozdulatra jól reagál. A képernyő mérete 15,6", a felbontása 1366 x 768, ami e kategórián belül átlagosnak mondható. Az akkumulátor élettartama 4-5 óra körül mozog.

Miért is választanánk épp ezt a típust?

Mert a legmodernebb Intel Core processzorokkal van felszerelve, habár kapható Intel Pentium B980 típussal is, mi mégis valamelyik Core családtagot ajánlanánk. Az igényesebb felhasználók számára mindenképp az i7-3612QM (4x2,10GHz / 3,10GHz Turbo, 6MB Cache), vagy az i7-3632QM (4x2,20GHz / 3,20GHz Turbo, 6MB Cache) verzió lesz a nyerő. Nagyon széles a konfigurációs skála. A Lenovo vállalat gondolt a gamerekre is, akik ugyanúgy megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb konfigurációkat. Az NVIDIA GeForce GT640 grafikus kártya felépítése már a Kepler architektúra alapján született meg.



További vonzó tényező a nagy felszereltség. Szinte bármilyen más mobileszközt hozzá tudunk kapcsolni a csatlakozóknak köszönhetően. Jobb oldalon kapott helyet a HDMI, VGA, LAN és 2 darab USB 3.0 csatlakozó. Bal oldalt helyezték el a Blu-ray ROM/DVDRW lejátszót, fejhallgató és mikrofon csatlakozót és további 2 USB 2.0 portot.

Rengeteg dolog van, ami miatt érdemes ezt a modellt választani. Egyrészt egy kőkemény teljesítményű laptophoz juthatunk, másrészt nagyon széles körben tudjuk felhasználni. Szinte minden helyzetben segítségünkre lehet.

www.digiprime.hu/