A piacon több 17 hüvelykes, vagy annál nagyobb kijelzőjű gamer laptop kapható, felmerül hát a kérdés, hogy a hagyományosnak mondható 15,6 colos laptopok miért maradnak ennyire közkedveltek. A válasz egyszerű: a legtöbb felhasználó számára a 15,6 colos méret jelenti a teljesítmény és a mobilitás közti tökéletes középutat, sőt gyakran asztali gépeket is helyettesítenek.

Az MSI ismert névnek számít a gamer laptopok berkein belül. az MSI GE 60 laptop pedig ezt a tábort hivatott erősíteni. Az MSI GE70 kistestvéreként porondra lépő készülék Intel Ivy Bridge Core i7-3610QM négymagos processzorral szerelt, Nvidia GeForce GT 650M grafikus kártyát, 8GB memóriát, valamint 750GB-os merevlemezt hordoz a zongora lakkal bevont borítás alatt.

Az MSI GE60 laptop 4 USB porttal rendelkezik, melyből 2 az újabb, USB 3.0 standardnak felel meg. Külső kijelzők csatlakoztatása szempontjából HDMI és VGA csatlakozó közül választhatunk, nem hiányzik a Gigabit LAN, a Kensington zár, valamint a memóriakártya olvasó sem.

Az MSI GE60 laptop fekete SteelSeries billentyűzetet kapott, mely a billentyűk szokatlan méretének, valamint elhelyezkedésének köszönhetően némi megszokást igényel. Ezután azonban nagyon jól kiszolgálja az igényeket, a billentyűk tapintása kellemes, nyomásra precízen reagálnak, enyhe zajt produkálva. Az Elan touchpad tökéletesen működött a teszt során, a multi-touch feladatokat is gond nélkül teljesítette. Kiemelnénk még a készülék hangszóróit, melyek kiváló minőségű és tiszta hangot adtak ki.

A matt 1920x1080 felbontású kijelző lehet az egyik fő szempont a készülék megvásárlásánál. Akik még nem használtak ekkora méretű Full HD kijelzőt, azoknak talán egy kicsit szokatlan lehet az ikonok kis mérete, ez azonban a modern operációs rendszerekben már (nem ok nélkül) állítható.

A népszerű Core i7-3610QM processzort Cinebench R11.5 segítségével teszteltük, mely során nagyon jónak mondható 6.0 pontot ért el, ezzel az értékkel nem sokkal marad el a tőle drágább modellektől. A teszt során észrevettük, hogy a kihívók processzorai 3,1 GHz-es Turbo Boost sebességen teljesítették a tesztet, a GE60-as viszont pár másodperc után 2,9 GHz-re esett vissza. Ez a korlátozás azonban a gyakorlatban szinte észrevehetetlen, a processzor teljesítménye pedig az akkumulátoros futtatás során is végig stabil volt.

A videokártya a 3DMark11 teszt kimagaslóan teljesített, mely a régebbi csúcskategóriás GeForce GTX 560M teljesítményével ér fel. A hálózati töltő nélkül pusztán akkumulátoros futtatás mellett a grafikai mag komoly teljesítménycsökkenést produkált, 400MHz-re esett vissza az addigi 835 MHz és 1000 MHz közötti értékről.

A mai laptop vásárlóknak nehéz dolguk van a számukra legmegfelelőbb készülék kiválasztásánál. Összességében elmondhatjuk, hogy az MSI GE60-as köré nem csak a bivalyerős hardware-el, hanem kiváló minőségű kijelzőjével, valamint jó multimédiás adottságaival is kitűnik a tömegből.



Az MSI GE60 laptop ingyenes házhoz szállítással megrendelhető a DigiPrime laptop webáruházból.