A konkurenciával (HP ZBook vagy például a Dell Precision M6800) szemben a WT72 legújabb modellje elképesztő erőt sűrít 17.3” méretbe. Kezdetnek jöhet egy Intel Xeon E3-1505M processzor egy felsőkategóriás négymagos processzor, ami alap órajelen 2,8GHz, de ez 3,7GHz-ig is felkúszhat. Erő szempontjából az Intel i7-4900MQ körül teljesít, ami nem semmi eredmény. Az integrált kártya egy HD Graphics P530-as, nagyjából egy nVidia 920M-mel van egy súlycsoportban. Akár 32GB DDR4 memóriát is megeszik, továbbá 2db 2,5”-es SSD-vel tunningolhatjuk.

A grafikuskártyát sem bízták a véletlenre. A CAD és modellező szoftverek kedvencét az nVidia Quadro M5000M került a gép belsejébe. Nyugodtan nevezhetjük ezt a kártyát a workstation-ök GTX980M-jének. Természetesen 8GB memóriát kapott. A kijelzőpanel IPS-es, fullHD-s és igazi munkagéphez híven matt felületű. A súlya közel négy kiló, a töltője pedig egy kilót nyom.
Megjelenésében a GT72-vel megegyezik. Az elmúlt évek MSI gépei nem igazán voltak visszafogottak, azonban az új irányvonal sokkal jobban letisztult, így könnyebb ráfogni, hogy hasonlít egy munkagépre. A G-betűs játékos logó lecserélésre került, így egy szép kis W (mint workstation) díszíti a fedlapot. Még egy mondatra térjünk vissza a külsőre, mert ez visszaköszön használat közben is. A GT72 háza elég vastag volt, éppen ezért tökéletes hűtést tudtak tervezni. Ezt a vonalat vitte tovább a WT72 is, így az MSI egész napos használatot ígér (természetesen nem akksiról…), maximális meghajtás mellett, anélkül, hogy túlmelegedne a gép.

Papíron minden adott, hogy a WT72 felérjen a kategória csúcsára, az egyetlen kérdés az ára lehet. A megjelent hírek alapján 5000 dollár körüli induló ára lesz. Kérdés, hogy megéri-e ez a pénz a módosított GT72-t?