Már a laptop fedelén kihangsúlyozott Qosmio felirat is arról árulkodik, hogy egy nagyon különleges laptopról van szó. Szinte az egész felület alumíniumborítást kapott, ami garantálja a magas fokú védelmet és a stabilitást. A piros színű szegélyek diszkrétebbek az elődhöz képest. Ebből kifolyólag a megjelenés elegáns, de fiatalos. A tervezés és kivitelezés nagyon meggyőző. Bár méretéhez képest a Toshiba Qosmio X870 laptop nem nyújt rengeteg csatlakoztatási lehetőséget, mégis a legtöbb felhasználó elégedett lesz a 4 darab USB 3.0 porttal. Meglepő változtatás, hogy a Blu-ray meghajtó a bal oldalra került, a Kensington zárral, LAN egységgel és 2 darab USB porttal egyetemben. A laptop jobb oldalán helyezték el a HDMI, VGA, audió és a maradék 2 USB portokat. Elől találjuk meg a kártyaolvasót.

Beviteli eszközök

A Qosmio X870 laptop chicklet stílusú billentyűzettel van ellátva. A billentyűk méretével (14 x 14 mm) minden egyes felhasználó elégedett lesz. A gépelési zaj nem túl hangos. Ha nagyon bele akarunk kötni a billentyűzetbe, akkor a gombok kicsit rugalmasabbak is lehettek volna, de ezt leszámítva tökéletes. A Qosmio X870 laptop billentyűzete külön világítást kapott, ami lehetővé teszi a sötétben történő kényelmes munkavégzést. A 3D funkció aktiválására és deaktiválására külön gomb áll rendelkezésünkre. A könnyebb használat érdekében a touchpad mérete elég nagy. A laptop felülete jó tapintású. Az érintésekre gyorsan és pontosan reagál. Külső egér csatlakoztatása esetén a touchpad egyszerűen kikapcsolható.

Képernyő és grafika

A Toshiba Qosmio X870 laptop két különböző kijelzővel kapható. Az olcsóbbik HD+ minőségű, míg a drágábbik verzió Full HD-s. Az általunk tesztelt Full HD-s kijelző kitűnően szerepelt. Az ilyen felsőkategóriás laptop -hoz már ez dukál. A maximális fényerő 370 cd/m2, ami kiválónak mondható. A képernyő nagysága 17,3 col. A prémium Toshiba Qosmio X870 laptop része egy 3D-s szemüveg is, ami kivételes élvezetet nyújt. Bár a rajta keresztül látott kép gyengébb fényerejű, de a magas világossági értékek ezt bőven kompenzálják. A gamerek számára lehetőség nyílik a játékokat 3D-ben játszani. Az igényes játékok játszására nem csak egy elsőrangú képernyő szükséges, hanem egy jó grafikuskártya is. A Toshiba Qosmio X870 laptop -ba beépített grafikus kártya egy Nvidia GeForce GTX 670M 3GB, amely brutális teljesítménnyel bír. A grafikus kártya Fermi architektúrára épül. A konkurenciával összehasonlítva a GTX 670M nagyjából az AMD Radeon HD 6970M szintjén van. A teljesítményének köszönhetően nem okoz gondot a legigényesebb játékok, magas felbontású játszása sem.

Teljesítmény

A Toshiba Qosmio X870 laptop hardver része sem okoz majd senkinek csalódást. Az Intel legújabb 3. generációs négymagos Core i7-3630QM (4 x 2,40GHz / 3,40GHz Turbo) processzora több mint elegendő feldolgozási teljesítményt nyújt. Az általunk kínált modell 16 GB memóriával és 2TB merevlemezzel van ellátva. A laptop játékok játszására és multimédiás felhasználásra kiválóan alkalmas. A laptop teljesítménye alkalmas igényes felhasználók számára.

Összesítés

A Toshiba Qosmio X870 laptop nem tartozik a legolcsóbb laptopokhoz, sőt egyenesen a legfelsőbb árcsoportba tartozik. Kivételes teljesítménye miatt minden feladattal megbirkózik. A laptop kifinomult dizájnja magára vonja a figyelmet. Azon felhasználók számára ajánljuk, akik elsősorban nagy teljesítményt igénylő feladatok elvégzésére szánják. A konkurens Asus G75VX-nek is lehet tartanivalója az X870 modelltől. A gamerek számára mindenképp ideális.