Külső adottságait elemezve a Series 9 az ultrabook kategória legjobb darabjaival versenyez, hiszen vastagsága mindössze 12,9 mm, súlya 1,16 kg és kijelzője 13 hüvelyk nagyságú.

Ultrabook, de mégsem

A Samsung legújabb, felső kategóriás darabjának teljes megnevezése: NP900X3C. Mondhatnánk, azt is, hogy ez egy ultrabook, hiszen megfelel a kategória összes elvárásának. A Samsung Series 9 laptop azonban egy olyan prémium kategóriába sorolandó, amely még nem született meg, ezért nevezzünk csak laptopnak, ahogyan a Samsung is szeretné. A laptop fejlesztési ideje 33 000 órát vett igénybe (azaz majdnem 4 évet), amelyből a dizájn kidolgozása 9 000 órát tartott.

Az olyan tartozékok, mint az LCD-kijelző, akkumulátor és memória, kifejezetten a Samsung 9-es szériára lettek szabva, hiszen a notebook egész szerkezete egyetlen dúralumínium-elemből készült, így a belsejébe csak egyedi formatervezésű tartozékok kerülhetnek. A Digiprime laptop webáruház termékkínálatában 13” és 15” nagyságú kijelzővel kapható. A nagy teljesítmény alapjául az Intel Core i5-3317U és Intel Core i7-3517U processzorok szolgálnak. A 256 GB-os SSD-nek köszönhetően a notebook startolási ideje 8,4 másodperc, és alvó állapotból mindössze 1,4 másodperc alatt válik üzemképessé.



Szuper kijelző és akkumulátor

Az Anti-Aging technológiának köszönhetően a Samsung akkumulátorok kapacitása 3 év használat után sem csökken 70% alá. A Samsung Series 9 notebook akkumulátora akár 10 órát is kibír egy töltéssel. A SuperBright kijelző HD+ felbontású (natív 1600 x 900). A 400 nit fényerő még napsütés mellett is tiszta látványt nyújt. A full HD-s kijelzőre sajnos várni kell még, valószínűleg 2013 első negyedévének végén jelenik meg az 1920x1080-as natív felbontás a Series 9 laptopokban.

Mindkét verzió Windows 7 operációs rendszerrel kapható. A Samsung az Intel HD Graphics 4000-es grafikus kártya mellett döntött, ami megfelel a grafikailag igényesebb felhasználók számára is.

A gazdag felszereltség, az elegáns megjelenés és nagy teljesítmény magában hordozza a Samsung 9. szériás NP900X3C sikeres szereplését a piacon. A Samsung Series 9-et a Digiprime.hu webshopjában is meg lehet vásárolni, a főoldalon pedig további érdekességek olvashatók.