Összehasonlítva a régi G74-el, az új modell jelentős külső és belső átalakításon ment keresztül. Kezdjük a legfontosabbal -- amely minden játékost érdekel, a grafikuskártyával: az előző konfigurációban GeForce GTX 560M volt beépítve, de a legújabb széria GeForce GTX 670MX-et kapott, ezáltal sokkal gyorsabb elődjénél.

Ez a high-end grafikus kártya már az Nvidia új, Kepler kódnévre keresztelt architektúráját használja. A processzort is korszerűsítették; a harmadik generációs Ivy Bridge-alapú, négymagos Core i7-3720QM egyike a leggyorsabb mobil processzoroknak a piacon (2,6 GHz alap órajelen és 3,6 GHz turbó órajelen). A beépített, 1600MHz-n futó 16 GB DDR3 RAM (4x4GB) is a gép nagy teljesítményéről árulkodik. Az ASUS G75VX erőssége a 120 Hz-es 3D kijelző, de további tartozékai is jelzik nagyságát, mint pl.: Blu-Ray optikai meghajtó, 256 GB SSD meghajtó, valamint a 750 GB-os merevlemez.



Az ASUS G75VX külseje több pontban is hasonlít elődjéhez. A notebook sötétszürke felületének felső része ellenálló gumiból készült. Az első jelentős eltérés a laptop hátulján található, ahol a hűtő nyílása nem középen helyezkedik el, mint a G74-es változatoknál, hanem ismét oldalt található, mint a G73-as szériánál. További eltérések találhatók a vizsgált modell jobb és bal oldalán, ahol ezüstszürke csíkok vidítják fel a külső megjelenést.

Az ASUS G75VX felnyitásakor szemünk elé tárul a remekművi dizájn. A billentyűzet és a hangszórók körül szálcsiszolt fém felület biztosít elegáns megjelenést. A csuklótámasz felülete durvább gumiból készült, mint a laptop tetején található gumisáv, de szintén sötétszürke színű, hogy ne üssön el. Nyugodtan állíthatjuk, hogy a G75VX teljesítménye felveszi a versenyt egy asztali géppel is -- így érthető, hogy nem egy könnyű és vékony gép. A magassága 52 mm, súlya mintegy 4,4 kilogramm.

A laptopból még mindig hiányzik az eSATA és FireWire, de ellensúlyozandó, pozitív meglepetéseket is tartalmaz, mint pl. egy mini DisplayPortot, valamint VGA- és HDMI-interfészeket. Az USB portokat is korszerűsítették, összesen négy USB 3.0 port található a notebookon. Több portot is áthelyeztek: Kensington zár hátra került, és a kártyaolvasó a jobb oldalról átköltözött a bal oldalra. A G73-as verzióhoz képest a többi port (az adapter csatlakozója, RJ-45 Gigabit LAN, fejhallgató- és mikrofon csatlakozó) szinte teljesen megegyezik. Bár két jack-bemenet meglehetősen szűkös, egy high-end notebookhoz képest többet is el tudnánk képzelni, de összességében megfelel a követelményeknek.

Az ASUS G75VX karbantartási lehetőségei is javultak. Bár a grafikus kártyát és a processzort még mindig nem lehet eltávolítani, a felhasználó legalább felülről hozzáférhet a ventilátorhoz, ami tisztításkor mindenképp hasznos lehetőségnek bizonyul. A gép alján található modul leszerelése után a merevlemez és a RAM egy része is elérhető



A billentyűzet megegyezik a G74-es verzióval. A gombok mérete 15x15 mm, kellő távolság van a billentyűk között. A Synaptics touchpad ideális méretekkel rendelkezik (99x56 mm). Sima felülete kényelmes, így a kurzor mozgatása nagyon egyszerű. A kijelző felbontása 1920 x 1080 képpont (ideális a high-end laptopok körében), amely a felhasználó számára élvezetes és kényelmes használatot biztosít.

Összességében nem lehet panaszkodni az ASUS G75VX notebookra. Ismét ideális játékgépnek bizonyult, csak úgy mint elődei.

Az Asus G75VX laptop több konfigurációban és kedvezményes áron megvásárolható a Digiprime.hu laptop webáruházban. Itt az alapmodell linkje.