Játékmenet:

A szokásos FPS-ektől eltérően itt nem csak megyünk és pumpáljuk az ólmot mindenkibe hanem taktikusan kivégezzük őket. Ez az a játék amiben csak easy-n lehet rambőzni. Ez a taktika egészen az Awakening című pálya végéig tartott. Ekkor következett be az ominózus(nak ígért) úrhajós rész. Ez a legkényesebb pontja a játéknak (nem véletlenül nem mutogatták szerintem). Én végig azt hittem hogy vízben vagyok (még buborékok is vannak). Innentől elveszett a nanoruha legfőbb tulajdonsága a lopakodás és evvel eggyütt eltávozott a taktika is. Az UFO-k elől nincs értelme elbújni mivel rohadt nagyk és nem lehet őket kikerülni. A Paradise Lost nevű pályán tapasztaltam egy érdekes dolgot Miután Prophet bemegy a konténerbe és mi elkezdünk lövöldözni át lehet menni a konténer falain. Vannak még érdekes bugok benne pl.: a VTOL rárepül az emberekre és azoknak a feje kilóg a padlóból. A Végét én összecsapottnak éreztem. Nehogy már a legfejlettebb idegen technológiájú anyahajó kikészüljön10 jól irányzott rakétától. Itt például lehetett volna 2 végkifejlet is. Az egyik Nem hagyjuk hogy a kapitány elindítsa az atombombát. A fegyverarzenálunkban helyet foglal egy, később két pisztoly, egy kóreai AK-ra hasonlító fegyver, egy taktikai géppisztoly, szintén kóreai "kézi golyószóró" és mesterlövészpuska, A MOAR-nak hívott idegen golyószóró (ennek olyan hangja van mint a helikopternek), egy sima forgócsöves golyószóró, rakétavétő, atomvető (ezzel mindösszesen csak 3-t lőhetünk az idegen anyahajóra). Valamint megtalálhat Repeszgránát és füstgránát is az arzenálunkban. Ezekre lehet rápakolni külöönféle kiegészítőket pl.: reflexirányzék (ez lesz fegyvereinken a lagtöbbet), mesterlövésztávcső, lézercélző, gránátvető, lámpa, hangtompító stb.
A nanoruha 4 erejéből leggyakrabban az Álcázást és a Páncélt fogjuk használni. Az erő csak nagy ugrásokhoz, házak összedöntéséhez és az anyahajón az ajtók nyitogatásáshoz kell majd. Én a gyorsaságnak nem láttam túl sok értelmét (nem sietünk sehova)
Járműveink is vannak. Itt van a Hummer szerű Jeep, a hajó, a VTOL (repülő), a sima autó, a tank és a légvédelmi üteg is.

9.2/10





Grafika:

Egyszerűen mesés. Az emberek arcán a bőr a fák, bokrok és a fű megjelenítése. A víz ahogy lefolyik a maszkról amikor beállunk a vízesés alá, ahogy a mosoly ráfagy az arcunkra () a jeges részeknél, egyszerűen gyönyörű.

10/10



Fizika:

A játékot legjobban élvezni a fizika alkalmazásának maximális kihasználtsága mellett lehet (tedd magasra). A nekimegyünk a pálmafa levelének az mozog a gránát lökéshulláma mozgatja a füvet.és ami a legjobb a házak amortizálása. Az egy külön móka Boom Blox a Crysisban. Minden rendesen dől afa ott ahol meglövöd kidol és ha a grafikát olyan szintre tetted akkor a szálkák is látszanak.

10/10



Zene:

Hát nem valami korszakalkotó lett az aláfestés mivel a játék legnagybb része alatt csak fegyverrofogást fogunk hallani. De minden a helyén van.

9/10



Élettartam:

Ezt (én legalábbis) nem tudom megunni addig ameddig sikerül kitolni minden fokozaton. A végén eléggé nehéz lehet kinyomni Deltán 3-szor minimum ki lehet nyomni unalom nélkül. A Fizika használatával is meg lehet általában oldani egy feladatot, lopakodással, finom lövéssorozatokkal és Rambo módszereivel is.

9.3/10



Pro:
- Látvány
- Nanoruha
- Érdekes sztori ...

Kontra:
- ...de összecsapott
- Az UFO-k belépése után csak egy sima shooterré válik

Összesen: 9.6/10



Kérdés: Valamelyik trailerben volt hogy kőlavinát indítunk egy tankra. Ezt hol/hogyan lehet megcsinálni?



Hamarosan itt a Warhead már csak 47 nap.