Föleg a DRM-ről olvashattunk sokat mostanában a Spore-os hírekben. Nagyon leértékelték a játékot a másolásvédelme miatt. Szerintem egy játékot nem a "külső" problémái alapján kell megítélni, hanem maga a játék alapján.

Akkor vágjunk is bele először is a fázisokba:

Egysejtű: Nekem ez bejött igaz hogy nincs semmi kihívás benne, de el lehet vele szórakozni,annak ellenére is hogy ez a játék leg casual-ebb része.



Lényfázis: Ez a TPS nézetű énekelgetés nem nagyon jött be nekem. Az a lényeg hogy haverkodjunk össze vagy öljünk meg különböző fajokat. Ezt addig lehet kell csinálni ameddig nem lesz elég nagy az agytérfogatunk. Nem mellesleg nagyon sok időt lehet itt eltölteni ha meg akarjuk keresni az összes testrészt.



Törzsifázis: Ez már út a hardcore-abb játékmenet felé. Személy szerint én ezt szerettem a legjobban. RTS nézetből iránythatunk, meg lehet tervezni a törzsi öltözetet, lehet esőtáncot járni. A feladatunk itt is a szövetségesek gyűjtése illetve az ellenségek kivégzése. Egy-egy nép szövetségessé tevése vagy kivégzése után kapunk totemszobrokat.



Civilizáció: Itt már egész városunk van. Itt nyílik meg a laborok többsége: Lehet Városházát, házat gyárat, autót, repülőt és hajót is tervezni. Az alkatrészek a járműveknél attól függenek hogy milyen tulajdonságú népünk van. Ez lehet katonai, kereskedelmi vagy vallási tulajdonság. Nem mellesleg elkészíthetjük saját himnuszunkat is. A lényeg elfoglalni a bolygót.

Űrfázis: Feladat az világegyetem meghódítása. Pontosabban a rangok megszerzése. Minden mennyiségű küldetés van itt. Az egyik legviccesebb dolog a terraformálás. Meg lehet változtatni a bolygó felszínét, felszínének a színét, a légkört és a hőmérsékletet is. Ha kolonizálni akarunk egy T0-ás bolygót teszünk rá megfelelő hőmérsékletet , légkörgenerátot és a többi bolygóról összelopkodjuk a növényeket és az élőlényeket. A bejárható bolygók száma szerintem üti a milliót. Tehát ha végeztünk a rangok megszerzésével akkor mehetünk felfedezni a galaxist.



Ahogy mostmár egyre több PC-s játékba beteszik így a Spore-ból sem maradhattank ki az achievementek. Ezek nagyon jók és van közöttük jópár amiért keményen meg kell izzadnunk például: Teljesítsd 8 perc alat a sejtfázist , Győzz le egy Gigászt...
Ami a játék Online részét illeti az az hogy más Userek által kreált lények, járművek és épületek kerülnek a játékba. Arra is van esélyed hogy egy saját lényeddel fogsz szembetalálkozni.



A grafika elképesztően jól néz ki bár a karakterek nem állnak 3 millió poligonből, mint a GoW-ban, de ennek nem is érezzük a hiányát. Ez a mesebeli körités rendkívül addiktív és tartalmas játékot takar.

A zenék szintén a helyükön vannak bár nagyon egyhangúak.

Pro:
- Grafika
- Sokszínű játékmenet (élvezetes mindegyik ...)
- Achievementek
- Laborok

Kontra:
- Zenék
- Sokszínű játékmenet (... de könnyen rá lehet unni)

Játékélmény: 9.5/10
Grafika: 9/10
Zene: 7.6/10
Élettartam: 9.3/10

Összegzés: 9.2/10