Konzol

A dán Press Play 2010-ben jelentette meg a Max and the Magic Markert, mely egy aranyos, a konzolok mellett Macre, PC-re, Windows Phone-ra, és iOS-ra is megjelent platformjáték volt. A dán fejlesztő pénteken bejelentette a folytatást, melynek címe: Max: The Curse of Brotherhood. Az alaptörténet szerint Maxet idegesíti a kistestvére, és azt kívánja, hogy bár vinné őt el egy idegen civilizáció; ez meg is történik, így a fiúra vár, hogy öccsét megmentse. A játék ismét egy 2,5 D-s platformer lesz, a skandinávokra jellemző történetmeséléssel, logikai feladványokkal, és klasszikus, de nagyon szép (többnyire oldalnézetes) grafikával és játékmenettel. Max képes környezetének manipulálására, így tudja legyőzni az eléje kerülő akadályokat. A programot először a PAX East 2013-on fogják bemutatni (március 22-24. között), majd még idén tavasszal meg is jelenik, elsőként XBLA-n.

Az Urban Trial Freestyle február legnépszerűbb játéka volt a PS Store eladási listáján, jelentette a Tate Multimedia S.A, így a játék a török, dán, argentin és chilei digitális áruházban is meg fog jelenni. Ez minket ugyan nem érint, de az igen, hogy tavasszal megjelenik a program Nintendo 3DS-re, a 3DSWare Shopon keresztül, illetve iOS-ra is, az Apple Store-ban.

A Deadly Premonition: Director’s Cut hivatalos honlapja elindult!

Új, kulisszák mögötti videót kapott a Walking Dead: Survival Instinct, mely PS3-ra, Xbox360-ra, és Nintendo Wii U-ra jelenik meg, március 22-én. A friss anyagban a tévésorozat közkedvelt színésze, Norman Reedus, illetve Michael Rooker beszél a játékról, miközben néhány új jelenetet láthatunk.

A gyűjtők, illetve azok számára, akik nem szeretnek online vásárolni, jó hír, hogy az Xbox 360-on is hódító Minecraft lemezes formában is megjelenik. A hiánypótló kiadás az Egyesült Államokban április 30-án kerül a boltokba (Ausztrália és Óceánia térségében július végére tervezik a megjelenést) 20 dolláros árcédulával, a tartalom tekintetében pedig a kilencedik nagy frissítésig bezárólag minden újdonság rajta lesz, s a további frissítéseket is gond nélkül letölthetjük majd. Sajnos egyelőre arról még nem volt szó, hogy Európába is eljut a dobozos verzió.

Az International Snooker már kapható PS3-on, PS Vitán és PC-n is. Karrier, gyors játék, multi, fejleszthető eszközök, valós fizika, PSN trófeák, eredménytáblák, minden van, amire egy igazi snooker-játékos csak vágyhat, a karriermódban pedig egy teljes évadnyi bajnokságot lehet végigjátszani.

Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét)

A Kingdom Hearts Remix 1,5 trailert kapott.

A Shin Megami Tensei: Devil Summoner -- Soul Hackers (3DS) játékhoz új képek jelentek meg.

Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét)

A Need for Speed: Most Wanted Wii U verziója új trailert kapott.

A Cerasus Media bejelentette, hogy a Jewel Master: Atlantis meg fog jelenni Nintendo 3DS-re, 100 szinttel, két játékmóddal, jutalmakkal, trófeákkal.

Jasper Byrne mára kult-klasszikus játéka, a tavalyi év egyik legnagyobb indie-sikere, a Lone Survivor idén nyáron PS3-on és PS Vitán is bemutatkozik! "Egy álom válik valóra azzal, hogy a játék megjelenik a Sony konzoljain. Remélem, hogy a PS3- és Vita-tulajok élvezni fogják a játékot, mely kibővített tartalommal debütál." – nyilatkozta a tervező-készítő Jasper Byrne.

Az Injustice: Gods Among Us legújabban leleplezett karaktere Doomsday, azaz Végítélet!

Szó szerint nagy játék lesz a LEGO City Undercover, ugyanis a mérete majdnem 22 giga! Éppen ezért szükséges hozzá egy külső merevlemez, mert a Nintendo Wii U Basic csomagjának belső tárhelye nyolc, míg a Premium csomagé 32 giga, és enne nagy részét is maga a rendszer foglalja el, és a hivatalos weboldal is erősen ajánlja a merevlemez használatát. A játékról egyébként az egyik külföldi portál azt írta, hogy „új színt visz a LEGO-játékokba, és minden Wii U tulajdonos gyűjteményében helye van”. Egyúttal megjelent a negyedik webizód is, íme.

A Japánban történt karácsonyi árcsökkentés hatására a PS Vita a hardvereladások élén végzett múlt héten több mint 63.000 eladott egységgel, mellyel megelőzte a Nintendo 3DS-t. Ezután a PS3, majd a PSP jött, amit még mindig több mint 18.000 példányban értékesítettek, ami nem kis szám, tekintve, hogy a gép már nyolc éves. Ezután a Nintendo Wii U, és a Nintendo Wii következett, majd a lista legvégén a Microsoft Xbox 360, amelyből egy hét alatt alig több mint 700 darabot adtak el... A PS Vitának az eredmény eléréséhez szüksége volt egy kiváló játékra is: ez a Soul Sacrifice, mely egy hét alatt 100.000 példányban fogyott el.

A Guardians of Middle-earth legújabb karaktere a fehér mágus, Szarumán!

Megtudtuk, hogy a Donkey Kong Country Returns 3D május 24-én jelenik meg Európában.

Az angol Amazon 50 fonttal csökkentette a Wii U árát, és ezzel együtt a Nintendo 5,5 millióról négy millióra csökkentette az ebben az évben eladni tervezett új generációs konzolok számát.

Új képek jelentek meg a Luigi’s Mansion 2-höz.

Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét) Ez történt... (2013. - 11. hét)

Ezen a héten többek között láttunk egy kiváló rajongói filmet a Metal Gear Rising: Revengeance főszereplőjének egy átlagos reggeléről, illetve két gyönyörű, részletesen kidolgozott szobrot is: egy nagyon drága műanyag alkotást, s egy olcsóbb, de pepecs munka árán elkészültet papírból.

A hét kérdése: mivel játszottál a hosszú hétvégén?

1 2