Ha nem szeretnél lemaradni semmiről, akkor neked szól az Ez történt rovatunk, melyben összefoglaljuk a hét eseményeit: röviden azon apróságokat, amiről a héten nem írtuk, s felsorolva azokat, amikről részletesebben értekeztünk. Jó böngészést és olvasgatást!

PC

Az ünnepek során a Hello Games irodáját elöntötte a víz, s noha eddig is sejtettük, hogy nagyok a károk, igazán csak most, a fejlesztők friss blogbejegyzése után szembesülhetünk azok nagyságával. Sean Murray elmondta, hogy minden odaveszett, a számítógépektől kezdve a laptopokon és a fejlesztői készleteken át egészen a bútorokig. „Egy szempillantás alatt odalett minden” -- foglalta össze, s ha ez még nem volna elég, a biztosító vonakodik fedezni a károkat, amiből egy kisebb játék is kijönne.  Azonban ez nem fogja vissza a csapatot attól, hogy időben befejezzék a No Man’s Sky című játékukat. A közösség hihetetlenül nagylelkű volt, melyet Sean meg sem tud eléggé köszönni. Emiatt a Hello Games eddigi legambíciózusabb játéka teljes sebességgel készül, ugyanakkor a stúdió nem akar egy Kickstarter kampányt elindítani, amit sokan javasoltak nekik a balszerencsés eset után. A fejlesztők azt kérik a játékosoktól, hogy azzal segítsék őket, hogy vásárolják a Joe Dangert. Murray hozzátette, hogy a karácsonyi időszak nagyon rossz volt, de az új év egy friss start lehetőségét hordozza. Nagyon izgatott, hogy mit fog hozni a 2014-es év számukra.

Néhány új kép jelent meg a Call of Duty: Ghosts Onslaught DLC-ből.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Oculus Rift vezérigazgatója a GamesIndustry International stábjának elmondta, hogy azok a játékok, melyek a virtuális valóság technológiát támogatják, prémium áron kerülhetnének a boltokba. „Ez a fejlesztőktől függ majd. Lesznek, akik egy kisebb, a casual rétegnek szóló élményt nyújtanak, lesznek olyanok, akik nagyobb méretben gondolkodnak, és olyanok is, akik egészen nagyot alkotnak. Már láttam olyan prototípusokat, amikért szívesen adtam volna többet, csak hogy átélhessem virtuális valóságban.” -- mondta Brendan Iribe, miközben a fejlesztési vezető Aaron Davies úgy véli, nem is biztos, hogy ilyen be fog következni. Szerinte valamiért prémium árat kérni elavult dolog, de ha sikerül egy úgymond életvitelt megteremteni a tartalmakkal és szolgáltatásokkal, akkor azért fizetni fognak az emberek.

A Valve ezen a héten tartotta meg a Steam Dev Days nevű rendezvényét, melyen a cég közölte, hogy nem terveznek saját virtuális valóság hardvereszközt készíteni. Ugyanakkor támogatják az ilyen irányú fejlesztéseket, mert meggyőződésük, hogy a PC-s játékoknak ebbe az irányba kell elmozdulniuk. Michael Abrash hozzátette, hogy a virtuális valóság eszközök meglátása szerint két éven belül fognak elterjedni. Az egyik legígéretesebb eszköz, az Oculus Rift alapítója, Palmer Luckey is részt vett a rendezvényen, aki elmondta, hogy az Oculus Riftre saját játékokat kell készíteni, nem meglévőket portolni rá.

„Ennyit a PC-s játékipar haláláról.” -- ezt írta Dean „Rocket” Hall Twitteren, miután a DayZ különálló, ám egyelőre még csak az alfatesztelés szakaszában járó változatát egymillió játékos vásárolta meg.

Megjelent a League of Legends 4.1-es frissítése, ami ismételten hibajavításokat és a karakterek közötti egyensúly finomhangolását hozta -- a legfontosabb újdonság azonban nem az, hogyan változott egyik vagy másik harcos ereje, hanem hogy a játék barátságosabb lesz a kezdőkkel. A fejlesztőcsapat ezt úgy oldotta meg, hogy pár, mindig elérhető hőst biztosít a zöldfülűeknek, akik így az eddigiekhez képest könnyebben megtanulhatják a játék alapjait.

„A célunk az, hogy javítsuk azt a folyamatot, ahogy a kezdő játékosok megismerkednek a League of Legends mechanizmusaival. Ezeket a hősöket az alapján választottuk, hogy mennyire könnyen kitanulhatók a mozdulataik, s milyen szórakoztató velük a játék.” -- mondta Chris Tom, a játékosokkal való kapcsolattartás felelőse.

A szóban fogó hősök még nem elérhetők, illetve még azt sem tudjuk, hogy pontosan kiket választottak ki a Riot Games szakértői, ám a Joystiq szerint esélyes, hogy Garen, Katarina, Nunu, Ryze, Sona, Soraka, Taric, Tristana és Warwick lesz a kezdők társa.

Három hónapig bujkált ez a rejtett üzenet az Assassin’s Creed 4 fájljai között.

Az AlienWare-féle Steam Machine valamikor idén szeptemberben fog megjelenni, ám a felépítést és az árat még mindig nem tudjuk. Apropó, Steam Machine: azok, akik részt vettek a Valve Developer Days rendezvényén, átvehettek egy ingyenes gépet és kontrollert. Az esemény egyébként meghívásos volt.

Megjelent a legújabb Saints Row 4 letölthető tartalom, de most sem beszélhetünk semmi igazán fontosról: egy kőkorszaki ruha-, jármű- és fegyverpakk jött 3 eurós árcédulával.

saints-row-4-stone-age-dlc.jpg

Megjelenési hírek: az Insurgency január 22-én, a Horizon februárban, a Tom Clancy’s Ghost Recon Online pedig valamikor idén fog csatlakozni a Steam Early Access kínálatához. A Soul Fjord január 28-án fut be Ouya platformra, a Cloudbuilt pedig még idén kapható lesz Steamen.

A cikk még nem ért véget, kattints a lapozáshoz!

1 2