• Rendkívül hosszú lesz az Armored Core 6: Fires of Rubicon
  • Állítólag 50-60 óráig is tarthat egy végigjátszás
  • Ez Fextralife legújabb videójából derült ki
  • Ami rengeteg játékmenetet is tartalmaz

Megannyi soulslike remekmű után a FromSoftware idén visszatér a kaptafához (legalábbis az egyikhez), tíz év kihagyás után ugyanis újabb Armored Core-játékot kapunk, ami az eddig kiadott előzetesek alapján egyáltalán nem fogja befeketíteni a széria hírnevét. A Fires of Rubicon alcímet viselő hatodik felvonás számos helyszínt kínál majd arra, hogy teszteljük az aprólékosan összerakott mechánk képességeit, a főellenfelekkel vívott küzdelmek pedig gondoskodni fognak róla, hogy soha ne legyen túl alacsony a vérnyomásunk – ezen a téren úgy néz ki, merítettek némi ihletet az elmúlt években készített játékaikból. A Rubicon 3 bolygó kietlen felszíne egyelőre eléggé sivárnak tűnik (ez igazából a korábbi felvonásokban is így volt), ám a változatosságra minden bizonnyal így sem lesz panasz, mivel egy felettébb hosszú programot kapunk augusztus 25-én.

Legalábbis ezt állítja a Fextralife nevű YouTube csatorna üzemeltetője, akinek volt szerencséje alaposabban is belemerülnie az alkotásba. A videósnak maguk a fejlesztők árulták el, hogy körülbelül 50-60 órára tehető a végigjátszás, ami sokkalta több, mint a korábbi epizódok 10-20 órás játékideje. A tartalomgyártó azt mondta, hogy ő az első 11 küldetést lövöldözhette végig, ami körülbelül 3 óráig tartott, ebből pedig könnyedén kiszámolható, hogy több mint 100 misszió kap(hat)ott helyet a programban. Már amennyiben helyesek a számítások, mivel a FromSoftware nem közölte, hogy ez a hossz a sietős vagy a minden kő alá bekukkantós végigjátszást takarja, így vérmérséklettől függően ez a szám lehet több és kevesebb is. A modern konzolok mindenesetre lehetővé teszik, hogy a korábbinál grandiózusabb kalandot kínáljon nekünk a stúdió, amit az Elden Ringből kiindulva meg is fogunk kapni. Ahogy annak DLC-jét is, hiszen sokan csak azért várják a sci-fi opusz megjelenését, mert annyival is közelebb lesz a Shadow of the Erdtree debütálása.

Új játékkal jelentkeznek a Dark Souls-játékok fejlesztői, ám ezúttal nem egy soulslike-ról van szó! Ha érdekel az Armored Core 6, a Konzolvilág kínálatában megtalálod.