Félidőnél járunk és senki sem akar kiesni. Ez egyaránt látszik a csapatok arcán draftok közben és a playeken is. A közönség pedig rettentően szupportív a kedvenceik felé, kiabálnak, bíztatják őket és energiát közvetítenek feléjük. A kínai teamek rajongói különösen sokat hallatják a hangjukat. Nem véletlen, hiszen nem egy korábbi The International bajnokot kell támogatniuk.


compLexity Gaming vs Virtus.Pro


A CIS álom, ami a NaVi távozásával véget érni látszott tovább él a fehéroroszországi kapitány csapatában. Viszont az amerikaiak sem adják olcsón a bőrüket. Az XP és arany gráf szinuszgörbét formált és az egész játék alatt ment az adok-kapok. Az utolsó pillanatig nem jött a GG.

Újra intenzív játékot láthattunk, ahol az okos draft visszahozta az előző game-ben elvesztett reményt. Végezetül beváltotta a hozzá fűzött reményt és egyenlített egy-egyes játékkal tovább léptünk a harmadik meccsre.

Itt már nem volt kérdés, hogy ki jut tovább. Egy erőteljes drafttal bebiztosították maguknak a győzelmet, ám a bizakodó Dire csapat nem adta fel. Relatíve hosszú meccset láttunk, ami egy könyörtelen stomppal ért véget.


Team Secret vs Invictus Gaming


A félresikerült draftnak köszönhetően félresiklott a Dire játéka. Azonban a legutolsó pillanatig volt esély a győzelemre. Mindkét oldalon throne rushsal próbálkoztak a csapatok, amit végül az utolsó pillanatban megvásárolt Rapier döntött el. Az iszonyatosan szoros játék akkor zárult GG-vel, amikor széthullott a trón.

A pickek elején olybá tűnt, hogy ismét belesétáltak ugyan abba a problémába, amibe az előző game esetében ütköztek, mégpedig a rossz draftba. Aztán egy csodálatos fordítást láthattunk a korai játékban, ami végigkísérte őket a végsőkig.

A Luna pick annyira hatásosnak bizonyult, hogy másodjára is csatasorba állította a hőst a Secret, míg az IG arra alapozta a felállását, hogy megkeveri az előző draftban szereplő hősöket. Ezúttal azonban nem volt megállás.


LGD Gaming vs CDEC Gaming


Két finálé-esélyes összecsapásából csúnya vérfürdő lett. Az első meccs kiegyensúlyozott 50-50%-os esélyekkel indult, klasszikus kínai farming játékkal és durva teamfightokkal. Egy zseniális Dark Seer vákuum eldöntötte az egész midgame-et, amikor az ellenséges csapat felét felpattintotta Roshan barlangjának szélére. Később egy hasonló akció után, valamivel több, mint fél órás játékban intett GG-t a kapitány.

A második kör ugyan így zajlott, viszont sokkal kevesebb farmolást láthattunk Dire oldalról. „Európaibban” próbáltak meg hozzáállni egy továbbra is kínai stílust diktáló ellenfél ellen és gyors pushal, 32 percnél vége lett az álomnak.


Evil Geniuses vs EHOME


Az EHOME elkövette ugyan azt a bakit, amit a Secret az IG ellen és az ő megoldásukat használva próbálták menteni a helyzetet. Az early gameben egy pofon itt, aztán a másik ott csattant. Ez később durvulásba fajult. A Radiant nem tudta életben tartani a carryjét, aki arany hiányában használhatatlanná vált. Ismét 32 perces GG született.

CTY Razorje Ember Spiritben talált kihívóra, illetve megérkezett az első Techies pick a főeseményre és elkezdődött az aknakereső: DoTA kiadás. Végül a hasonlóan rövid egy teamfighttal zárult, csaknem érintetlen barakkokkal.

Szignifikánsan lassabb, nyugodt game következett sok-sok csapatmunkát igénylő gankkel. A push megállíthatatlan volt, pedig a legtöbb alkalommal az azt végző játékos egyedül szaladgált. A sikeres farmolás meghozta az eredményét és egy hosszú játék után buyback nélkül megadta magát a vesztésre álló csapat.




Lezárult az első olyan nap, amikor végre semmi gondba nem ütközött a hálózat. Holnap jön az All-Star meccs, amit személy szerint tűkön ülve várok, szóval bizonyos, hogy csütörtökön/ pénteken sem fogunk unatkozni. Jó reggelt, jó éjt mindenkinek!







SPOILER (az eredmények megtekintése):
Nyertes csapatok: VP, Secret, CDEC, EG
Eliminált csapatok: coL, IG
Felső ágból Alsó ágba átcsúszó csapatok: LGD, EHOME