Ez az International nem a TI4, mindezt jó értelemben véve mondom. Az esemény első játéka alatt bekövetkezett DDOS támadással nyitotta meg a napot. Később egy esélyes bukását láthattuk, amit az alsó ág mérkőzései követtek domináló játékkal fűszerezve. Még az is megeshet, hogy a C9 ismét összehoz egy „legtovább tartó mérkőzés” rekordot a mai ritka hosszú meccsükkel a Vici ellen.


Evil Geniuses vs compLexity Gaming


Az első játék volt az a mérkőzés, amit biztos bukásból egy 2 órás pause után fordítottak meg. Végül a hosszas várakozás után a játékosok visszatértek a helyükre és folytatódhatott a küzdelem. A coL már az early game-ben megmutatta melyik játékostól félnek a leginkább, ezért őt kezdték el gankelni, ám a draft kisegítette az EG-t.

A második játék már közel sem volt annyira szoros. A Dire carry pickje ezúttal counterként funkciónált és a munka oroszlán részét a mid hősre bízták. Ezzel a húzással és a pazar kivitelezéssel túljátszották az ellenfelet. Ellenben még a biztos bukta láttán sem adta fel a vesztes csapat, ezzel üzenve az alsó ágnak, hogy később sem lesz másként.


Team Secret vs EHOME


Ismét egy olyan game-et láthattunk, ami homlokegyenest más eredménnyel zárult, mint ahogy elkezdődött. Egy tankos Swagfiend egyszemélyes hadseregként működik, amíg papírként el nem hullik a nyomás alatt. Word of wisdom, amit egyeseknek meg kell tanulnia.

S4 visszavette a midlane-t RTZ-től. Az első percekben minden rendben zajlott, kiegyensúlyozott küzdelemnek tűnt, ám a courierek snipe-olása és az állandó dewarding meghozta az eredményét. A közönség kántált, a twitch chat megőrült, majd az agonizáló végjátékot követően az utolsó teamfight meghozta a kívánt GG-t.


Team Empire vs MVP Phoenix


Ahogy azt a Secret vs EHOME-nál láttuk itt is megtörtént a semmiből való fordítás. A critek és a dust hiánya óriási fightot eredményezett, amiből tömegmészárlás lett. Azután nem volt megállás. #MidOrFeed

A game 2 már nem csupán egy emberről szólt, mint az előző játék esetében. Inkább a folytonos adok-kapok jellemezte a Dire és Radiant közti csatákat. Az állás körülbelül 5 percenként változott, amíg egy eszeveszett hajrát követően eldőlt a küzdelem. GG WP


Cloud 9 vs Vici Gaming


A C9 híres arról, hogy nem adja magát könnyen. Ma sem volt ez másként, amikor egy óránál is hosszabb game-et sikerült összehozniuk. Volt itt minden: durva teamfightokat eldöntő critek, többszörös Roshan harc, kétoldali throne rush, meg ami szem-szájnak ingere. Csupán azt sajnálam, hogy nem OD castolta a játékot. :(

A game 2 már koránt sem volt ilyen kiegyensúlyozott. Az egyenlítő meccsre mindkét csapatból kifogyott a szufla. Ez egyeseken érezhetőbb volt, mint másokon. Az eddigi TI legérdekesebb draftjával rukkolt elő a Cloud 9, amire a Vici egy hagyományosabb csapatfelállással válaszolt. Végül átlagos játékidővel, trónra törés nélkül érkezett a GG.




Bizton állíthatom, hogy a második nap magasan túlszárnyalta az elsőt. Csaknem az összes mérkőzést érdemes egytől egyig visszanézni, főként mivel mindegyik csapat kitett magáért. Holnap ismét nagy napnak nézünk elébe és belegondolni is félelmetes mi lesz ezek után. Addig is #GLHF.





Spoiler (az eredmények megtekintése):
Nyertes csapatok: EG, EHOME, MVP Phoenix,VG
Eliminált csapatok: Empire, C9
Felső ágból Alsó ágba átcsúszó csapatok: coL, Secret