Pár napon belül itt egy könyvajánlót tudtok majd olvasni, mégpedig a Millenium Trilógiának a második kötetéről, melynek a címe: A lány, aki a tűzzel játszik.

Ennek a trilógiának az első kötete idén április környékén jelent meg Magyarországon, mégpedig az Animus Kiadó jóvoltából. Mivel a Skandináv Krimiket is ők adják ki, nem volt kérdéses, hogy Stieg Larsson milliós példányszámban elkelt könyvét is megjelentetik. Stieg Larsson 1954-ben született Svédországban, és a tekintélyes Expo című folyóirat főszerkesztője volt. A tetovált lány című könyve halála után jelent meg, és azonnal hatalmas siker lett. Hogy miért?  

Egyértelmű. Könyvében egy olyan téma ellen szólalt meg, mely sok helyen a mai napig a "tabu" témák között szerepel. Ez pedig a családon belüli erőszak. Hazánkban a NaNE Egyesület küzd már 15 éve, hogy a nők elleni erőszak megszűnjön. mert ez nem magánügy.
Sajnos a médiában is keveset foglalkoznak vele, ellenben számos nemzetközi egyezmény garantálja a nők jogait. A tetovált lánynak már elkészült a filmváltozata is, mely az imdb-n 7,6 ponton áll.



A tetovált lány trailer