A SteelSeries-től eddig leginkább csak egereket és billentyűzeteket próbáltunk, de az Arctis Pro egy egészen új oldalról közelíti meg a headsetek világát, ami ebben az esetben pláne kellően megdöbbentő tapasztalatot jelentett. A Pro Wireless ugyanis, bár igazából gaming headset, azon a kategórián mégis több szempontból túlmutat, ami egyébként a 100 ezer pluszos árából is meglátszódik. De, ahogy az már a felvezetőben is írva lett, ezért az árért nemcsak egy fülest kapunk, hanem annál többet, ugyanis a dobozban még egy extra kis készülékre is rálelhetünk, számos kábellel és csatlakozással, ami azért van, hogy a GameDAC jóvoltából az Arctis Pro minden téren és minden helyzetben a lehető legjobbat nyújtsa.

Két kill között egy hívás

Merthogy mi a legnagyobb probléma, amivel játék és egy headset használata közben szembesülhetünk? Hogy teljesen megszünteti a kapcsolatunkat a külvilággal, és akár még azt is megakadályozza, hogy észrevegyünk egy fontos hívást. Az Arctis Pro Wireless azonban pont azért érkezik egy kis szerkezettel, mert azt többek között szinte bármivel összeköthetjük, így PS4 vagy PS5, továbbá PC is végezheti az egyik oldalon, sőt wifivel (2.4 GHz) és 4.1-es Bluetooth kapcsolattal is működik. Emiatt aztán egyszerre játszhatunk, fogadhatunk hívást és beszélgethetünk a fejlövések közepette, amibe a minőség sem zavar be, mivel a headsetnek mind a hangzása kiváló (DTS Headphone:X 2.0), mind a mikrofon minősége, amivel a beszélgetés során sem futhatunk bele problémákba.

Nem utolsó sorban az Arctis Pro az egyébként önmagában is 40-50 000 forintos áron futó GameDAC erősítővel kellően testre is szabható, miközben a LED és a használat is könnyen állítható, legyen szó az optikai kábeles vagy egyéb csatlakozásról. Igen, még akár előbbi is megoldható. Maga a készülék egyébként a fém szerkezettel és a kisebb párnákkal kényelmes, és ha nem is mindenben hozza egy felsőbb kategóriás, professzionális gamer headset jellemzőit (az árat ugye részben a GameDAC határozza meg), azért így is elég erős minőséget képvisel, amibe például a jelerősség is beletartozik. Gondolok itt arra, hogy akár néhány szobával arrébb is elmászkálhatunk, ha éppen szünetet tartunk, maga a kapcsolat megmarad, nem szakadozik, illetve a beszélgetésben sem jelent problémát. Más kérdés, hogy az egyébként szerencsére duplán kapott aksiból az egyiket mindig érdemes tölteni, hogy 10-10+ óra használat után legyen pótlás, ami nem túl sok, el kell ismerni.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Van, amiben pótolhatatlan

A SteelSeries Arctis Pro Wireless tehát messze nem hibátlan, de egyébként teljesítményét és praktikusságát szem előtt tartva egészen páratlan eszköz, ami nem kimondottan gamer kiegészítő, azonban, ha valaki gamerként rendszeresen kommunikációs csatornákat használ, annak messze ajánlott. Állandó Skype- vagy Teams-használat (és egyéb) mellett szinte kötelező, ráadásul a kijelző miatt a beállítások is nagyon egyszerűen zajlanak. Itt tehát a praktikusságot és az extra funkciók használatát érdemes átgondolni az ár mellett, hiszen 110-120 000 forintért már jobb hangzású és kényelmesebb gamer fülesre is szert tehetünk, de az csatlakozás és extra funkciók terén nem tud ennyi mindent, az is biztos.