A Spawn Hungary, avagy az Infinity viszi tovább az Image és a Top Cow zászlaját, amely alá most már a Spawn, a Witchblade és a Darkness mellett (és az Aphrodite IX, valamint a a Humankind után most már a Hunter-Killer és a Midnight Nation is beáll, ezzel tovább növelve azon különlegességek számát, melyek itthon, magyarul is elérhetők. De nézzük is, mi került a Fúzió két utolsó kötetébe, hogy utána rátérhessünk a “főételre”.  

Újabb fúzió

Sara Pezzini, New York-i nyomozó egyre mélyebbre merül a nyúl üregében, ahol úgy tűnik, hogy a múlt és a jelen egyre inkább összekapcsolódik, elvégre mint kiderül, a mikrohullámos gyilkos nem éppen most kezdte pályafutását, még Sara apja is dolgozott az ügyön. Eközben a nő a modellszakmába berántott Lisát is próbálja kimenteni a hedonista cápák állkapcsai közül, a maffia pedig a saját kis nézeteltéréseit és ügyeit rendezi, nem kevés veszteséggel. És bár úgy tűnik, hogy mindezek egyáltalán nem kapcsolódnak, igazából mindennek köze van a boszorkánykardhoz, amely egyre különlegesebb képességekkel bír, és egyre erősebb, embertelenebb ellenfeleket szabadít a nyomozó nyakába.

De Jackie Estecado-t sem kell félteni, ha arról van szó, hogy mi minden szabadul a nyakába, avagy Angelus-t sikerült rászabadítani a meglepődött Sonatine-ra, majd két legyet ütni egy csapásra. A csalódott Jenny ezután távozik, ami kétszeresen is sújtja hősünket, hiszen ezúttal még veszélyesebb fenevaddal kell szembenéznie: önmagával és vágyaival, melyek egyre jobban kínozzák a nem titkoltan szexmániás férfit. És hogy hogyan próbál segíteni magán, illetve mit ajánlanak megoldásként a sötétség kis barátai? No, ez elég vicces, így nem is lövöm le a poént, tessék elolvasni.

Az Aphrodite IX és a Humankind befejezése után a Hunter-Killer és a Midnight Nation került bele a kötetekbe, és előbbi egy érdekes, lényegében szuperhősös történet, ami leginkább az X-Menre hajaz, hiszen különleges képességű, üldözött ultrasapienek kerülnek a célkeresztbe, méghozzá szó szerint. A sorozatgyilkos Farkas mellett egy egész csapat próbálja elkapni áldozataikat, akik között egy alakváltó is megtalálható, majd a banda egy farmon köt ki, ahol páran nemcsak meghúzták magukat, de egy látszólagos családot is alapítottak, hogy katalógusként működő fiukat felnevelhessék. És hogy mire képes egy katalógus? Nos, lemásolja a többiek képességeit. A Midnight Nation sem kevésbé izgalmas vagy fantáziadús, ebben ugyanis egy nyomozó akad össze egy démoni bandával, hogy utána ne csak kórházba, de egy másik, köztes világba kerüljön, ahol számos lélek ragadt a gonosz lényeknek köszönhetően, akik mindenhol vadásznak rájuk, sőt céljuk, hogy saját képükre formálják, soraik közé fogadják áldozataikat. Érdekes mindkét kezdés, kíváncsian várom a folytatást.

Élőhalott istenölő

Két speciális kötet is napvilágot látott a kiadónál, ezek közül az eddig teljesen ismeretlen a Spawn: Az élőhalott, amely 9 történetet tartalmaz Dwayne Turner rajzaival és Paul Jenkins történeteivel. Márpedig itt a történetek legalább olyan fontosak, mint a látvány, hiszen emberi sorsokról és drámákról van szó, melyeknél valamiért minden esetben összekötő kapocs Spawn, az Ivadék. Hogy egy férfi miért szeretne öngyilkos lenni, vagy hogy egy másik mennyire mélyen keveredett bele az okkultizmusba? Éppen úgy megtapasztalhatjuk, mint egy régi családtag kísértését, vagy az átverést, mely egy különleges szekta hátterében áll. A legjobb talán a tolószékbe kényszerült férfi története, ki szerelmét gyászolja, de többek között igen komoly fóbiával, egy rablás áldozatával, valamint egy halálraítélt visszaemlékezéseivel is találkozhatunk a kötetben, mely igazán emberi, ötletes és komoly, nem mellesleg rajzaiba sem köthetünk bele. Extraként pedig tusrajzokat és elvetett borítóötleteket is kapunk. 

A másik kötet (Istenölő: A tél királya) ott folytatja, ahol a korábbi, jóval vékonyabb előzmény befejezte a sztorit, avagy a pokoli alkuval különleges képességekre szert tett Bairn nem nyugodhat békében, hiszen ismét küldetése van, méghozzá Urshrek (a ték királya) legyőzése. Ám közben összetalálkozik egy fiatalemberrel, Dromóval, aki társául szegődik, sőt feltűnik Neva is, Bairn egykori szerelme, aki szintén nem talált nyugalmat a halálban. Miközben hőseink kettesben vagy hármasban kalandoznak, ősi és hatalmas erejű lényekkel találkoznak az egyre inkább haldokló világban, mely a legnagyobb hívőket sem kíméli, tetteikre pedig a vérszomjas és bosszúra éhes istenek is felfigyelnek. Az Istenölő pedig így válik igazán nagyszabású (dark) fantasy eposszá, a megszokottnál is látványosabb és grandiózusabb formában, aminél mind a képek, mind a szöveg egy egészen új világot képvisel a Spawn-családon belül. Bár az előzmény nagyon rövid és nagyon egyszerű, a folytatás vitán felül a széria egyik igazán különleges darabja, így hatalmas kár, hogy ezt a sort végül elkaszálták. Extraként kapunk még egy csomó információt a világról, egy kevés tusrajz és vázlat társaságában.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Az Infnity, avagy Laci továbbra is kitesz magáért, igazi ínyenc csemegéket szolgál fel az évtizedeken át kiéhezett rajongóknak, így csak remélni tudjuk, hogy minden téren sikeres vállalkozásba kezdett, mi pedig a jövőben további izgalmas kalandokkal találkozhatunk az általa megjelentetett kötetek oldalain. Várjuk a Spawn-fővonal további alakulását, a Fúziókat és minden egyebet, amire még esély van – a bemutatott keményfedeles köteteket pedig bárkinek ajánljuk, nemcsak a Spawn-rajongóknak. Infókért és megjelenési hírekért keressétek a „Spawn Hungary  képregény” csoportot, Facebookon.