Bár most éppen nincs sem Lovecraft, sem Alien, ami igazán kielégítené a Szukits újdonságaira éhes közönséget, azért a már elkezdett sorozatok és brandek elég jól teljesítenek. Így például végre elérkeztünk a nemrég az új évad trailerével leleplezett Stranger Thing következő állomásához, miközben jól ismert hőseink, Leia és Luke, vagy éppen az olyan antihősök, mint Darth Vader, a maguk kalandjait élik meg a Star Wars világában. Ezekről számolunk most be.

Star Wars: Csillagfény hadművelet és Darth Vader – Tűzpróba

  • Író: Charles Soule és Greg Pak
  • Rajzoló: Ramon Rosanas és mások
  • Oldalszám: 120 és 136
  • Ár: 5290 Ft/kötet 

A Hoth elbukása után a lázadó söpredék csapatok egyre elkeseredettebben küzdenek, de Leia vezetése alatt a csillagközi flotta egy új reményt lát meg, amihez C-3PO hozza az alapvető ötletet. Merthogy bár terv van, de a Galaktikus Birodalom mindent lát és hall, mindenkire lecsap, így titkosításra van szükség a különböző ellenálló sejtek között. Így merül fel egy halott nyelv használatnak ötlete, de ugye a halott nyelveket azért is hívják így, mert már senki nem ismeri/beszéli azokat, emiatt pedig hőseinknek a múzeumok mélyére kell túrniuk. Nem mellesleg, a nyomukban van valaki, aki személyes támadásnak vette egy korábbi sikerüket, Tarkin követője pedig sem a kegyelmet, sem a kudarcot nem ismeri.  

Darth Vader az újabb sorozatában ugye Padmé Amidala halála és annak rejtélye kapcsán nyomozott, azonban nemcsak tetteinek következményével, de még az Uralkodóval is szembe kell néznie, aki minden hatalmától és rangjától megfosztva hagyja magára, ezzel akár pusztulásra ítélve. Még egy fejvadászt is ráküld, így Darth Vader, miután éppen csak összeszedte magát, élet-halál harc közepette kénytelen szembenézni támadójával. De a Mustafar barátságtalan és veszedelmes vidéke egyéb veszélyeket is hordoz magában, amikkel szemben talán még a Sötét Nagyúr is védtelen.

Mind a Marvel harmadik Darth Vader-sorozatának 6-11. számát tartalmazó Tűzpróba, mind a Marvel új Star Wars-szériájának 7-11. számát tartalmazó Csillagfény hadművelet elég jó sztorit tartalmaz, ha valaki szereti a témát és igényli az újabb köteteket. Persze ezek leginkább a rajongóknak és gyűjtőknek készült sorozatok, ha valaki simán csak a főbb filmeket látta, annak nem biztos, hogy nagy katarzist okoznak, viszont a megszokott minőséget és látványt hozzák, egy-egy kifejezetten izgalmas pillanattal és ötlettel, vagy éppen nem várt csavarral. Extraként csak néhány borító (SW) és vázlat (Vader) a jussunk, a megszokott méretű, keményfedeles kötetekben, amiknek a polcon természetesen bérelt helyük van.

Stranger Things: Tűzben égve

  • Író: Jody Houser
  • Rajzoló: Ryan Kelly
  • Oldalszám: 112
  • Ár: 4990 Ft (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Marcy és Ricky évekkel a szökésük után még mindig képtelen beilleszkedni, sőt folyamatosan költöznek, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket. Azonban valaki (vagy valakik) a közös múltjukból, Dr. Brenner kísérleteinek idejéből ismert emberekre vadászik, így a fiatalok is kíváncsivá válva keresgélnek. Rá is akadnak Nyolcra, aki immáron új életet kezdve egy banda része, a nem várt találkozás pedig új reményt ad Marcy-nak, hogy ikertestvére, Kilenc még életben van, mégsem halt meg a szökésnél. A párosra így új kalandok és utazások várnak, nem is kevés veszéllyel, ahogyan az sejthető, de azt talán nem is gondolják, hogy a lány elnyomott és leszedált testvére a tudata legmélyére menekülve talán a legnagyobb ellenségük is lehet.   

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A Tűzben égve hozza a Stranger Things hangulatát, és bár nem annak főszereplőire koncentrál, nosztalgikus visszaemlékezések és említések szintjén még kedvenceinkre is rálelhetünk a viszonylag vékonyka, de igényes, mutatós, részben lakkozott fedelű kötetben. A szépen rajzolt történet után borítóképek jelentik az extrát, miközben maga a HC könyv mindenkinek javasolt, aki már alig bírja türelemmel a következő évad érkezéséig, és addig is vágyna valami újabb ST-adagra.