Nagyjából havonta-kéthavonta jönnek az újabb, melléksztoris Star Wars-kötetek, amik között vannak jobbak és rosszabbak, miközben a Szukits azért mindenféle más témába is belenyúl, ami leginkább a Marvel-Blizzard-Dark Horse hármashoz kapcsolható. Ezek közül jött most be két sztori, ami a csillagok közé vezet el minket, míg egy antológia a népszerű kompetitív shooter, az Overwatch világát mutatja be bővebben.

Star Wars: A sors ösvénye és Skywalker kora – Hűség

  • Író: Charles Soule és Ethan Sacks
  • Rajzoló: Jesús Saiz és Luke Ross
  • Oldalszám: 152 és 112
  • Ár: 5290 Ft/kötet (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

A Sors ösvénye, avagy a 2020-ban indult új Star Wars-sor első hat füzetét tartalmazó kötet közvetlenül A Birodalom visszavág eseményei után játszódik, a közvetlent pedig tessék szó szerint és komolyan venni. A bezárt Hant Boba Fett vitte magával, az ifjú Luke-nak elvesztett keze után sincs ideje bánkódni, mivel fülében ragadtak apja szavai, aminek köszönhetően kételyek gyötrik. Ezzel együtt a Lázadásnak nincs ideje pityeregni, mert a Birodalom céljául tűzte ki az ellenszegülők elpusztítását, így Lando egy veszélyes küldetésre szánja el magát.

Már maga az korszak remek választás és sikervárományos, hiszen talán a legismertebb Star Wars-epizódról beszélünk, a történetet ráadásul áthatja annak hangulata. Szinte hallom az ismert szinkronhangokat az olvasás során, illetve örömmel térek vissza a jól ismert közegbe. Éppen emiatt ez a sorozat szinte jutalomjátéknak érződik a sok extra sztorivonal és mellékes cselekmény mellett, miközben, bár nagy meglepetéseket nem rejt, izgalmas pillanatokkal így is rendelkezik. Extraként csak néhány borítót kapunk a végén, amúgy pedig folytatása következik – várjuk szeretettel.

A Hűség pedig szintén egy nagyobb filmhez egészen pontosan a Skywalker korához tartozik, annak is az előzményét meséli el, ahogy Rey még mindig a szárnyait próbálgatja, Leia szövetségeseket keres, Poe és Finn párosa pedig fegyver-utánpótlás után kutat, amivel felvértezhetik a lázadást. Persze, ahogyan lenni szokott, semmi sem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnik, csapdából van elég, avagy a folytatás ismeretében is lehet miért is kiért izgulni.  

A négyrészes, önálló sorozat rajzok terén elég jó, és bár nagy fordulatokkal nem találkozunk, azért a sztori így is leköti az embert. Érdekes adalék, egy-egy egészen jó pillanattal, miközben a látvány teljesen rendben van, sőt ezúttal még vázlatokat, forgatókönyv-részleteket is kapunk a legvégén a borítórajzok mellett, ami végre egy különlegesebb extra, amivel nem a szokásos és unalmas köröket futjuk.

Overwatch: Képregény-antológia

  • Író: Robert Brooks és mások
  • Rajzoló: Bengal és mások
  • Oldalszám: 144
  • Ár: 5990 Ft (a kiadó oldaláról olcsóbban rendelhető)

Nehéz lenne elvitatni az Overwatch érdemeit és sikereit, hiszen a kompetitív shooter a mai napig népszerű a játékosok körében, ráadásul egy egészen kiterjedt univerzum is tartozik a csapatalapú lövöldéhez. A Képregény-antológia pedig pontosan ezt használja ki, miközben szereplőinek hátterét mutatja be egy-egy, néhány oldalas kis történettel. Így aztán McCree egy vonaton akasztja össze a bajszát egy csapat zsoldossal, Reinhardt bebizonyítja, hogy egy vén lovag nem egyenlő egy használhatatlan hőssel, de láthatjuk Torbjörnt is, ahogy igazi pusztító gépezettel száll szembe, vagy Tracert, ahogy... vadászik. 

A szokásosnál nagyobb méretű, a megszokottnál igényesebb kötet (még külső védő borítást is kapott) átlagosan minőségi, szép rajzokkal van tele, a külalakra emiatt nem sok panaszunk lehet, sőt a kötet végén itt is kapunk vázlatokat, illetve a kötet szerzőiről is többet tudhatunk meg. Éppen ezért fájó picit, hogy a belbecs annyira nem rezonál a külsőségekkel: a karaktereknek általánosságban nem nagyon van személyisége, szinte olyan, mintha egy ember társalogna magában, különböző formákban megjelenve, illetve a legtöbb történet sem túl izgalmas vagy érdekes, mivel komolyabb háttér-bemutatás helyett rövid összecsapások jeleneteit láthatjuk, nagyjából következmények és tanulságok nélkül. Ennél szerintem többet érdemeltek volna a videójáték rajongói, de ettől függetlenül már csak a külcsín miatt is bekerülhet a fanok polcára, ők biztosan még jobban élvezik majd a rendkívül színes és mozgalmas oldalakat. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Jelenleg ezek voltak a Szukits képregényes újdonságai, miközben a kiadó honlapjára pont felkerült egy WoW-sor, ami kimondottan érdekesnek tűnik, mi pedig továbbra is a Lovecraft-kötetet és az új Witchert várjuk, mint a képregény-kiadó legfontosabb újdonságai.