Szinte mindenkivel előfordult már olyan, hogy egy új játék hosszú napokon keresztül, reggeltől estig a képernyő elé tapasztotta, és minden gondolata ekörül forgott. Persze van olyan is, amikor ez hetekig vagy akár hónapokig tart - szélsőséges esetben játékfüggőségről is beszélhetünk.

Ez utóbbi most már hivatalosan is betegségnek tekinthető, az Egészségügyi Világszervezet ugyanis megalkotta a "videojáték rendellenesség" definícóját, amely kitér a csökkent kontrollra, a játék előtérbe helyezésére és a negatív szociális következményekre is.

Kapcsolódó hír

Nálatok volt már olyan, hogy annyira ráfüggtetek egy játékra, hogy az már valóban negatív hatással volt az életetekre? Mit gondoltok, tényleg létezik ennek egy olyan szintje, ahol már valóban betegségnek tekinthető? És érdemelnek a játékok ilyen értelemben megkülönböztetést a többi addikcióhoz képest?

Osszátok meg velünk véleményeteket kommentben vagy a levrov@pcguru.hu címen - a legjobb, legérdekesebb írásokat visszaolvashatjátok majd a PC Guru júliusi számában!

levrov-jatekfuggoseg.jpg