• Március 4-től elérhető korai hozzáférésben a Racecraft
  • A játák különlegessége, hogy procedurálisan generált pályákon versenyezhetünk benne a két kezünkkel felépített autókkal
  • A Vae Victis Games-nek komoly eSport tervei vannak a programmal

Pár hete a Vae Victis Games a Victory: The Age of Racing című versenyjátéka ingyenessé tételével kezdet reklámozni a Racecraft című vadonatúj programját, azonban nincs szükség további marketingfogásokra, ugyanis a mai naptól kezdve már mindenki kipróbálhatja azt méghozzá, a Steam Early Access kezdeményezésének keretében.

A Racecraft természetesen még nem készült el végleges formájában, azonban a versenyjátékok szerelmeseinek így is megéri tenni vele egy próbát, mivel egy meglehetősen különleges alkotásról van szó. A Racecraftban nem az utolsó anyacsavarig licenszelt járgányok vagy a valósághűen lemodellezett valódi versenyhelyszínek játsszák a főszerepet, hanem a kreativitásunk. A pályákat mi magunk generálhatjuk procedurálisan végtelen mennyiségben, ráadásul a saját ízlésünknek megfelelő kanyarokkal, illetőleg hosszal tervezve.

Ha ez még nem volna elegendő, akkor hozzátesszük, hogy az autónkat is nekünk kell összebütykölnünk a rendelkezésünkre álló alkatrészekből, amelyek teljesítményét azután számos opció mentén módosíthatjuk, hogy a lehető legjobbat hozzuk ki gépeinkből az aszfaltcsíkokon. A variációs lehetőségek tárházának köszönhetően egészen látványos, egyedi dizájnnal rendelkező verdákat és pályákat hozhatunk össze, utóbbiakat pedig magától értetődő módon megoszthatjuk majd a többi online pilótával, hogy versenyre kelhessenek legjobb eredményeinkkel. Persze az egyes futamok szabályait is mi határozhatjuk meg, amikre azután a Steamen vagy a Facebookon hívhatjuk meg a barátainkat.

De még nem most, ugyanis ahogyan említettük, jelenleg korai hozzáférésben van a program, így például a multiplayer részleg, a karriermód, és a pályamegosztási funkció is csak az elkövetkezendő hat hónap során kerül bele a Racecraftba. Persze addig sem fogunk unatkozni, hiszen versenyeredményeink függvényében okosodó ellenfeleket próbálhatunk meg legyűrni HotLap vagy éppen Ghost játékmódban (billentyűzet, gamepad, illetőleg a Thrustmaster, a Fanatec és a Logitech kormányait bevetve), és persze kitanulhatjuk a pályaszerkesztő csínját-bínját, műveinket pedig a felhőbe mentve várhatunk a megosztási funkció érkezésére.

A Vae Victis Games-nek egyébként komoly tervei vannak a Racecrafttal, hiszen nem csak VR támogatás hozzáadását tervezik a programhoz, hanem bizony eSport álmokat is dédelgetnek vele kapcsolatban.