A felhozatalát tekintve igen szép katalógussal rendelkező, ráadásul kimondottan aktív e-Raptortól volt már nálunk két kockatorony, valamint 4 inzert, melyek közül több is elnyerte a tetszésünket. A hasonló termékek kipróbálásánál pedig nemcsak az anyagminőséget és könnyű felhasználást, valamint az árat vesszük szempontként, hanem azt is, hogy a kiegészítő ne csak óvja a társast, könnyű és biztos elhelyezést jelentsen, de egyben gyors és jól menedzselhető setupot, illetve elpakolást is. Nem mindegy ugyanis, hogy 20-30 percet vagy 5-öt bíbelődünk játék előtt vagy után, pláne akkor, ha olyan nagyívű társas kerül elénk, mint mondjuk, a májusban magyarul is érkező Cthulhu: Death May Die.

A papírdoboz is meghalhat

Bár a CMON játékának dobozában kisebb papírdobozokban és műanyag inzertekben, viszonylag jól rendezett tartalmat kapunk, külön fejezetekre bontva a kampányt, egymástól elszeparálva, elkülönítve az acsarkodó Mérhetetlen Véneket, kifejezetten kíváncsi voltam, hogy emellé mit kapunk extrában, közel a teljes játék árának megfelelő összegért. Nos, még precízebb és még elszeparáltabb rendezést, legalábbis részben, no, és persze a megszokott, vékony dobozt, amiben a lapok rejtik az összepattíntásra váró alkatrészeket. Ezekből most még a megszokottnál is több van, sőt átlátszó műanyag tetőből is legalább kétszer annyi érkezik, mint amit eddig láttunk. Hiába, na, grandiózus játékhoz hasonló inzert dukál. Csak győzzük türelemmel és figyelemmel.

Amikor a videó sem segít

Megmondom őszintén, hogy nekem ezek a számokkal ellátott, minimális szerelési útmutatót jelképező, de inkább csak alkatrész-listaként működő fekete-fehér lapok nem sokat mondanak, nem vagyok barkácsoló típus, így általában az oktató videókat szoktam bevetni, amik az e-Raptor oldalára is felkerülnek. Nos, a Cthulhu: Death May Die esetében ilyen nincs, szóval elsőre teljesen tanácstalanul bújtam a kinyomtatott lapokat, majd azért rájöttem, hogy ami a honlapon nincs, az szerencsére nem biztos, hogy egyébként sem létezik, így a YouTube-ot feltúrva találtam segítséget, ami bár nem tökéletes (gyorsított formában néha olyan sebesen történik minden, hogy azt sem tudni, mi került egy adott helyre), de így is sokkal jobban ment vele a szerelés. Egy-két óra kemény meló után pedig néhány törés társaságában ugyan, de elkészült a mű.

A mű, amelynél minden mininek megvan a helye, ahogy a fejezetek kártyáinak és a különböző tokeneknek is, ráadásul ezek szépen illeszkednek, plusz az átlátszó tetőknek hála jól is mutatnak. Szépen elférnek a komponensek, a minik nem ütköznek, nem akadnak, a síneknek hála könnyen berakhatók a megfelelő helyekre, így egy biztos elrendezést nyújtva a játék tulajdonosának. Egyedüli komoly hiányosság, hogy nincs dedikált rekesz vagy terület a moduláris tábla elemeinek, ami azért ilyen árazás mellett mindenképpen ildomos lett volna, hogy kicsit enyhítse az összeg okozta sokkot.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Drága mulatság

Merthogy a Cthulhu: Death May Die inzertje 78 euróba, avagy nagyjából 28 000 forintba kerül, ami nagyon komoly összeg egy ilyen kiegészítőért – lényegében másodszor fizetjük ki a teljes játékot. Ehhez képest pedig nem nyújt akkora extrát, a tábla elemeit figyelmen kívül hagyja, ami mindenképpen komoly negatívumként számolható el. Ettől függetlenül az anyagminőség jó, a maga módján logikusan és szépen szerelhető a kiegészítő, pozitívumait sem lehet elvitatni (minden könnyen és gyorsan elérhető, átlátható a doboz összes része), csak éppen drága, főleg, ha a szállítást is hozzá számoljuk. Egy jó akcióban viszont (ilyennel az e-Raptor rendszeresen él, avagy érdemes figyelni a Facebookot és az oldalt) javasolható az inzert beszerzése, ami megkönnyíti a játékosok életét. Persze emellett számos kiegészítője van még a gyártónak, köztük számos remek darabbal, ami sokkal barátibb áron szerezhető be, így érdemes alaposan átnézni a kínálatot.  

Társasjátékos hírekért kövesd a rovat Facebook-oldalát