Alapjában véve nagyon okos kis "ámítógép", de igazi célfeladata nem nagyon van neki, hacsak a beépített GPS vevőjét nem vesszük számításba. Mindemellett a vele együtt járó Windows Mobile 5.0-hoz adnak Excell-t, Word-ot és a Power Point előadásokat is kezeli. A mediaplayer-je leginkább az mp3-at és a wmv-ket kezeli, igaz zenét sosem hallgatok rajta és mozizásra sem épp a legideálisabb készülék.


MIO P550

No de mi van a játékokkal? Ez egy jó kérdés, mivel vannak is meg nem is. Én az online szoftvervásárlást nem nagyon komálom, olyat meg hogy bemegyek a boltba, vagy neten megrendelnék hozzá való játékokat nem létezik. Ez számomra elég érhetetlen, hisz egészen biztosan volna rá piac, ilyen készülékek meg már elég régóta léteznek, úgyhogy attól félek, hogyha a „nagyok” eddig nem láttak ebben a szegmensben bizniszt, talán nem is nagyon fognak.
Számomra marad tehát a freeware és shareware programok keresgélése, amikből akad azért használható is szép számmal.
Na így találtam rá a Doom shareware verziójára és mobil készülékhez a futtatásra szolgáló gfdoom-ra. A doom shareware verziója a doom1.wad fájlt foglalja magában, ami tulajdonképpen egy epizódot enged ingyenesen játszani. Ez egyébként nem is olyan kevés mint gondolnánk, hisz kilenc szintet takar, ami egy ingyenes shareware játéktól nem is olyan rossz.
A játék PC-n ma már elég avittnak számít, de egy 3,5"-os kijelzőn egészen jól mutat és előhozza a régi érzéseket azokból, akik annak idején csipásodásig röntgenezték a szemüket a 14"-os monitor előtt, miközben a játékot nyomták reggeltől másnap reggelig.


Zseb Doom

A kézi számítógépen is egészen jól és kényelmesen játszható a game. Az érintőképernyő használható, de nem ajánlott, nem FPS-ekhez való az. A gombok segítségével egészen jól irányítható, az egyetlen probléma, hogy a készüléken egy oldalt van az összes gomb, ezért egy kézzel kell irányítanunk. Ez a gyakorlatban két nehézséget okozhat. A legnagyobb gond, hogy egy átlagos embernek, amíg el nem kapja a cséplőgép, vagy a daráló valamelyik kezét, addig azon öt ujja van, ami azt okozza, hogy egyszerre nehézkes lőni és mozogni a játékban. A másik gond, hogy én nem találtam megoldást az oldalazásra, pedig a másik kezemen lévő nyúlványok alá is rakhattak volna gombokat az érintőképernyőn. Az oldalazás hiánya sajnos meg is nehezíti a játékot, már egy egyszerű imp tűzlabdái elől is nehezen tudunk elsunyítani, oldalra kell fordulnunk és úgy toronyiránt, majd megint az imp felé fordulva a képébe lőni egy tárat. A Doom régi mivoltából adódik egy olyan nagy előnye, ami az ámítógépemen is játszhatóvá teszi a cuccot, ez pedig az, hogy nincs benne vertikális mozgás, magyarán szólva jóval egyszerűbb benne célozni-pláne egér nélkül- mit a mai FPS-ekben.
Összességében véve azért elég jó és szórakoztató kis hibrid megoldás ez, mindenkinek ajánlom, akinek hasonló készüléke van, buszon, vonaton kiváló időgyilkos megoldás lehet.

Mivel a beágyazás valami oknál fogva nem működik, ezért az elkészült aprócska ingame videót EZEN A LINKEN lehet megtekinteni.