Shukufuku no Campanella
Ez olyan szinten negédes, hogy egyetlen rész is maradandóan megfeküdte a gyomrom. Fantasy környezet, nemes család, és mindenki olyan kedves-bályos, hogy az már tényleg emészthetetlen. Az elsô részt is csak azért néztem végig, hátha a végén beüt a ménykô, és kiderül, hogy mégsem medvecukor az éjszakai égbolt és vattacukor az égen a felhô, de sajnos nem történt ilyesmi. Az elsô rész alapján senkinek nem ajánlom.

Ookami-san to Shichinin no Nakama-tachi
Szerencsétlen, komplexusos fiú fôhôsnek megtetszik a nôi fôszereplô. Alapjáraton persze semmi esélye nem lenne nála, de elôre vetítek egy alapos jellemfejlôdést, és a végén elnyeri a szeretett lány kezét. Egy-két alkalommal sikerült ugyan elmosolyodnom rajta, de annyira nem hatott meg, hogy folytassam is.

Mitsudomoe
Komolyan gondolkozom, minek is kezdtem el nézni, mikor elôra borítékoltam a végeredményt és persze nem kellett csalódnom.
Új tanár érkezik az iskolába, kap is a kezei közé három nevelhetetlen loit. Vicces(nek szánt) helyzetek tömkelege és az említett tanár nonstop szivatása áll a középpontban. Kerülendô

Amagami SS
Az iskola üdvöskéje felfigyel az átlagos (de végre nem szerencsétlen) fiúra. Végig a határon állt, hogy unalmasnak mondjam, valami mégis ott tartotta a figyelmem. A sok nôi szereplô miatt borítékolhatóak a harem elemek, de az átalgos indítás ellenére is teszek vele majd még próbát.

Seitokai Yakuindomo
Új diák érkezik a városba és a frissen, lányiskolából koedukálttá alakított iskolába iratkozott be. Cirka minden 25 lányra jut egy fiú, úgyhogy sejthetô, merre fog menni a történet. A karakterek rettentô sablnosak, és bár a poénok egészen elviselhetôek, a szezonból az Amagami SS egy fokkal jobbnak tûnik, egy ilyen jellegû sorozat pedig bôven elég egyszerre.

High School of the Dead
A elsô részben a plot rettentô gagyi volt, minden annak van alárendelve, hogy legyenek nagy zombiirtások. Továbbá hozzá társul tonnányi pantyshot, meg himbálódzó mellek. Viszont vannak benne kifejezetten jó poénok, pl a "legjobb barátnôk vagyunk" páros instant bedarálása, így adok még neki esélyt egy rész erejéig, aztán meglátjuk...

Seikimatsu Occult Gakuin
Elôször valami komoly cuccra készültem, aztán jöttek a beteg poénok, úgyhogy nem is kérdéses, hogy ezt bizony folytatni kell. Nem gondolom, hogy ez lesz az év sorozata, de szórakozásra kiváló választásnak tûnik.


Densetsu no Yuusha no Densetsu
Kissé szerencsétlen, de nagy hatalmú fôhôssel megáldott fantasy, sok baromkodással. Az ilyesmit rendre visszadobja a gyomrom, ezúttal sem volt másként.

Asobi ni Iku yo!
Jelentem, mesteri szintre hozták az egy részbe besûríthetô baromságok számát. Földön kívüli boing-hôsnô megérkezik, természetesen senki nem furcsállja, hogy macskafarka és füle van, valamint, hogy folyékonyan beszél Japánul. Továbbá természetesen nem is jelenti senki az esetet a hatóságoknak. Rövid idôn belül a fôszereplô ágyában landol, majd megjelenik a színen a fôhôs iskolás szomszédja (aki véletlenül bérgyilkos-tanonc), a tanára (aki egy terrorista-szekta tagja), valamint egy jóbarátja (aki szintén valami földön kívüli lány-lény).
Ez leírva számomra órási baromságnak tûnik, nézni viszont majdnem fizikai fájdalommal is jár.
Amúgy mit jelent a cím? Megyek játszani?

Shiki
Az elôzetes után lényegesen darkosabb darabra számítottam, a szereplôk is eléggé antipatikusak, úgyhogy dobnám is, de voltak benne ígéretek megmozdulások is, úgyhogy nem tudom, hányadán is állok vele. Azt hiszem, a legjobb, ha megvárom, míg lemegy jópá rész, aztán majd megkérdelek titeket, érdemes-e folytatni...

Nurarihyon no Mago
Hangulatos ugyan, de elsôre igen csak átlagos shounen-nek ígérkezik, ráadásul futó manga, úgyhogy nagyon ne tudom, érdemes-e folytatni....

Összegzés:
A 11 kostolóból egyedül a Seikimatsu Occult Gakuin-t folytatom garantáltan. Viszont több olyan is akad, aminek azért van esélye. Számomra kissé gyenge a mostani felhozatal, klasszikus pedig szerintem egyikbôl sem lesz.