Kérjük jelentkezz be!
Chocho blogja

Valóban haldoklik a nyomtatott játéksajtó?

A nyomtatott játékmagazinok száma csökkenőben van, de vajon ez egyenértékű a gamer újságok halálával?
2014. szeptember. 15. 13:54
18 komment

Kedvenc creepypastáim, 1. rész

Mivel nagy rajongója vagyok az internetes népművészet félelemmel átitatott történeteinek, úgy gondoltam, összeálltok egy listát a kedvenc creepypastáimból.
2014. június. 29. 14:14
6 komment

Filmkritika: Riddick

Nem bírtam megállni és megnéztem az új Riddick-filmet, ami kilenc évvel az előző rész után hideg zuhanyként ért: azt sem tudtam, hogy mi a címe, hát még azt, hogy már játsszák!
2013. szeptember. 07. 20:38
7 komment

Kedvenc videósaim

Sajnos munkámból kifolyólag kevés időm van blogolni, a szabadidőmben pedig inkább azokat a videósokat követem, akik szerintem az internet legjobb és legérdekesebb munkáit végzik. Íme a kedvenceim listája, rajta ismert, és talán kevéssé ismert arcokkal.
2013. szeptember. 04. 19:23
0 komment

A kocka valódi titka

Tegnap véget ért az egyéves kálvária: Peter Molyneux játéktervező-legenda kísérleti játékában, a Curiosityben, melyben egy hatalmas kocka lebontása volt a cél, az utolsó kis elem is megsemmisült, a győzelem pedig egy 18 éves brit srácé, aki soha életében nem játszott Molyneux játékaival.
2013. május. 27. 19:04
7 komment

Emlékek: Én és az FPS

Pár hete ]{redenc mester emlékezett vissza dicső ifjúsága videojátékos szárnypróbálgatásaira, és bár jómagam zsengébb koromból kifolyólag nem emlékezhetek a „tranzisztorkor hajnalára”, én is kezdtem valahol – noha tény, hogy ezt a vallomást olvasva Bate-ék sosem fognak leszállni a témáról, miszerint burokban születtem.
2013. május. 08. 20:45
11 komment

Mi történt a horrorokkal?

Pont ma jelent meg a februári PC Guru magazin, amiben kétoldalas tesztet olvashattok tőlem a Dead Space 3 egyjátékos módjáról. Wilsonnal azóta sokat beszélgettünk a játékról, szerinte ugyanis jobb lett, mint amilyennek én beállítottam a cikkben. Azt nem mondom, hogy az én véleményem szentírás, de tény, hogy a túlélő-horror műfaj rajongójaként egyik szemem még a legörömtelibb pillanatok alatt is...
2013. február. 14. 14:28
7 komment

Silent Hill: Revelation 3D

Ha Silent Hill rajongónak tartod magad, akkor ne hallgass másra, ez ugyanis a te filmed: nem tökéletes, sőt, de minden másodpercét imádni fogod.
2012. november. 14. 20:07
4 komment

Különvélemény: Játékok és művészet

Jó ideje folyik vita róla, hogy a játékok művészetnek felelnek-e meg, vagy csak szórakoztatóipari termékek, amik mindössze bizonyos elemeikben elégítik ki a kreatív elme vágyait. A kérdés jó, de vajon megválaszolható-e egyáltalán?
2012. szeptember. 14. 13:36
13 komment

Különvélemény: PC vs. konzol, az első és utolsó menet!

A PC-k és konzolok közötti ellentét egyidős az emberiséggel… akarom mondani a személyi számítógép megjelenésével. A tévére köthető játékgépek mindig más ütemet diktáltak, mint a méregdrága, ellenben tartósabb teljesítményű asztali gépek, és mióta van PC, ez az ütem egyre gyorsul. Holott az egész tök értelmetlen, hisz mindegy, ki min játszik, a lényeg a szórakozás!
2012. augusztus. 31. 15:15
51 komment

Különvélemény: A Nintendo-lufi

Egy hete elég sok savat kaptam a képembe, amiért a Gondolatok a könyvtárban rovat keretein belül bóvlinak neveztem a Wii-t. Bár azt a megjegyzést csak szarkazmusnak szántam, új rovatunkban, a Különvéleményben eljött az ideje, hogy őszintén beszéljek a Nintendóról és a Wii-ről. Állítom ugyanis, hogy a Nintendo nem más, mint a játékvilág Apple-je, csak épp az utóbbi időben iPhone helyett...
2012. augusztus. 24. 16:41
22 komment

Ideglelés Csernobilban -- Horrorfilm Stalker-fanoknak

Ez már sorban a harmadik olyan post, ami egy filmmel foglalkozik, és ígérem, hogy a következő másról szól majd. Úgy éreztem azonban, hogy a Chernobyl Diaries megér egy misét, főleg nekem, vérbeli Stalker-rajongónak.
2012. augusztus. 07. 14:52
6 komment

A sötét lovag alászállt

Megérkezett 2012 legjobban várt filmje, és jó bloggerhez híven én is okoskodom róla egy pár keresetlen sort. A film remek, de nem tökéletes -- azt hiszem, Nolan pont jókor hagyja abba a szériát.
2012. július. 31. 13:47
17 komment

A csodálatos (?) Pókember

A hétvégén kedvesemmel együtt megnéztük az új Pókembert, mely rebootnak értelmetlen, önálló filmnek meg gyenge. Vagy csak kinőttünk a mesékből?
2012. július. 16. 15:12
5 komment

Ne sajnáljuk a Radicalt?

A PC Guru Online-on friss hír volt ma reggel, hogy a Radical Entertainmentet felszámolta az Activision. ]{redenc mester hosszú és tárgyilagos nekrológot írt a csapatnak, melyet aztán kommentelőink előszeretettel szedtek darabokra: miért kéne sajnálni az ott dolgozókat, amikor nálunk is sokan elvesztik a munkahelyüket?
2012. június. 29. 14:53
12 komment
1 2