Ez nem egy toplista, nem is akarnám sorrendbe állítani a lenti videósokat, egyszerűen azért nem, mert nem tudom eldönteni, melyikük jobb. Mindegyik embert más miatt kedvelem, lássuk hát, kikről is van szó!

James Rolfe


James Rolfe, azaz az Angry Video Game Nerd egy nagyszerű fickó, aki valójában nem elmebeteg gamer, hanem amatőr filmkészítő, aki a Nerd karakterét csak viccből találta ki és sosem gondolta volna, hogy világszintű siker lesz belőle egy nap. Jómagam hatalmas AVGN fanatikus vagyok, James összes Nerd-videóját ismerem, sőt, idézni is tudok belőlük, olyan sokszor láttam mindegyiket. Ugyanakkor viszont nemcsak a játékos anyagai miatt követem figyelemmel a munkásságát, hanem mert szeretem a filmeket is, és James valódi lételeme a mozgókép. Weboldalán számtalan toplistát, kritikát, vicces videót közöl, érdemes hetente egyszer ránézni, mert irtó kreatív emberről beszélünk.


FreddyD


FreddyD egyike a kevés jó magyar videósnak, és akárcsak a Nerd, ő is véletlenül került bele ebbe a forgatagba. Készített egy humoros tesztet a Mesterlövész című lengyel fertelemről, mely a YouTube hazai terjedésének hajnalán hihetetlenül gyorsan a gamer szcéna kedvencévé vált. Ezt követte egy saját blog és videósorozat, a Rossz PC Játékok, amiről a PC Guru Online-on is írtunk már cikket. Freddy egy ideje már nem foglalkozik játékokkal, de blogja, a Blogolkodom még mindig jó videókat szállít, melyek, Jameshez hasonlóan, elsősorban filmekről szólnak.


Derek Alexander


Derek a több jó videóst tömörítő RetroWareTV nevű retrogamer portál egyik rovatát vezeti, melynek neve stílusosan Happy Video Game Nerd. A hasonlóság Rolfe sorozatával nem véletlen, de míg az Angry Nerd bosszankodik a sok szar játék miatt, addig a Happy Nerd kevéssé ismert alkotásokat mutat be a publikumnak. Derek persze rájött, hogy csak a rég elfeledett remekművekből nagyon melós dolog mindig teljes értékű bemutatót készíteni, így inkább ráállt a spontán ajánlók és gameplayek gyártására. Utóbbiak közül nagy kedvencem az "Is It Really THAT Bad?" sorozat, melyben vagy egyedül, vagy egy haverral játszik rossz hírű, modern játékokat. Munkássága csúcsa viszont kétségtelenül a HVGN saga.


Matthew Patrick


MatPat13 néven hódít ez a viszonylag új húsnak számító fiatalember, aki a GameTrailers.com-on, majd Pat the NES Punk saját oldalán tűnt fel rendhagyó sorozatával. A The Game Theory a videojátékok mögöttes tartalmáról szól, vicces, de tudományos stílusban, elemezve kedvenc hobbink árnyaltabb kérdéseit. Ha érdekel, hogyan kapcsolódik az amerikai arcade játékkultúra a CIA-hoz, vagy hogy miért szereted az achievementeket, esetleg tudni szeretnéd, hogy Shepard parancsnok zombi-e, akkor MatPat a te embered!


Joe Vargas


Joe Vargas alias Angry Joe egy igen megosztó figura, aki szeret nagy pofával ugatni mindenre, ami egy kicsit is nem tetszik neki, és élvezi, ha nyilvánosan hülyét csinálhat magából, amiért a játékvilág egyik legbefolyásosabb embere csak 3 percet szán rá. De pont ebben a törhetetlen makacsságban van valami elragadó báj, és persze az is fontos dolog, hogy review-i láttán nincs gamer, aki ne röhögne sírva. Toplistáit külön ajánlom figyelmetekbe, tesztjei közül pedig feltétlenül nézzétek meg a Risen 1-2, az Aliens: Colonal Marines és a Sonic Free Riders kritikákat. Mestermunka mindegyik.


+1 ráadás: Dancsó Péter


Nem mintha ez egy számozott lista lenne, de mégsem merem Dancsót a kedvenceim közé sorolni, mert még csak nemrég találtam rá, így lehet, hogy hosszú távon nem fogom követni. Amit viszont eddig láttam tőle, az fantasztikus volt: Péter afféle mazochista, aki a magyar filmgyártás legrosszabb fertelmeit nézi meg és kritizálja Videómánia nevű sorozatában. A Kis Vuk vagy az Álom.net borzalmait még rövidítve is kínszenvedés figyelni, képzelhetitek, mit érzett a videót vágó srác. Tisztelem Dancsóban továbbá, hogy mindenről van saját véleménye és nem dől be a közhelyeknek, ugyanakkor ez az a tulajdonsága, ami miatt könnyen az idegeitekre mehet. Kiemelném tőle filmes toplistáit, alant pl. 10 olyan vígjátékot mutat be, amit mindenkinek látnia kell.