A K56CM legfőbb tulajdonsága, hogy szerkezeti egysége tömör, öntött alumíniumból készült. A stabil felépítés, az előnyös méret és tömeg mellett azonban viszonylag olcsó megoldás, és roppant széleskörű felhasználással kecsegtet.

Az ASUS K56CM egy Ultrabook? Igen, de ugyanakkor mégsem!

Sokaknak feltűnt már, hogy új generációs, vékony laptopok jelentek meg a piacon. Ha fénykép alapján a K56CM-et összehasonlítjuk az ASUS S56CM változattal semmi különbséget nem veszünk észre a két készüléken, azonban míg az S modell ultrabook, addig a K56CM már nem az -- habár rendelkezik olyan tulajdonságokkal, ami az ultrabookokra jellemző. Ilyen például a vastagság, ami csupán 2,1 cm. De hogy akkor miért nem sorolható be e kategóriába? Azért, mert nincs SSD-vel, vagy legalább az alaplapon egy bármilyen kisméretű EMMC Flash csippel felszerelve.

Posztmodern dizájn

Az évek folyamán a laptopok kinézete relatíve lassan és szinte észrevétlenül változott. Sok gyártó konzervatív ebben a kérdésben, de az ASUS biztosan nem tartozik ebbe a csoportba. A kiélezett piaci verseny magával hozta az innovációs fejlesztések felgyorsulását. A szinte hibátlanul kialakított alumínium váz mellett a kijelző fedele szép, sötétszürke színt kapott. Az egységes struktúra a posztmodern indusztrializmus legfőbb grafikai eleme, amit a lágy, vízszintes vonalvezetés formájában érzékelhetünk. Bárhol is jelenjünk meg ezzel a készülékkel, biztosan felhívjuk magunkra a figyelmet. A puha billentyűzet mértanilag rendezett rács formájában került kialakításra, amit külön numerikus résszel is kiegészítettek. A touchpad extra mérete megkönnyíti a használatot.

Jó teljesítmény ULV processzor mellett

A vékony külső ellenére a teljesítmény minden elvárásnak megfelel. Az ULV processzor kevesebb energiát igényel, de ez alacsonyabb teljesítményt jelent a CPU-val szerelt típusokhoz képest. Jó hír, hogy az ASUS K56CM nagy teljesítményű Intel Core i5-3317U processzorral is kapható, ami elegendő lendületet ad a Windows 7, illetve Windows 8 operációs rendszerek futtatásához. Lehetőség szerint választható gyengébb Intel Celeron B847 és Intel Core i3-3217U processzorokkal is, amelyeket elsősorban általános felhasználásra szántak. Összefoglalva, ez elegendő az internet használatához, egyszerűbb programok kezeléséhez, vagy akár Full HD felbontású multimédia-anyagok megtekintéséhez.


A készülék egyik legfontosabb eleme a videokártya. Az Nvidia GeForce GT635M 2GB DDR3 nagyon jól teljesít. A második kártya egy Intel HD Graphics 4000-es, ami közvetlenül a processzorba lett beintegrálva. A két kártya közti automatikus váltakozásnak köszönhetően energia spórolható, amivel meghosszabbítható az akkumulátor üzemideje.

A készülék klasszikus, 1366x768-as natív felbontású, 15,6 hüvelykes kijelzővel kapható, ami megfelel a standard elvárásoknak. A képernyő keretében egy HD-kamera is helyet kapott, természetesen beépített mikrofonnal. A típus akár 1TB nagyságú merevlemezzel is választható. Az akkumulátor üzemideje gazdaságos módban közelít az 5 órához. A laptop jobb oldalán található egy DVD-lejátszó, két USB 2.0-s port és egy kombinált fejhallgató, illetve mikrofon bemenet. Bal oldalon találhatók a VGA-, LAN-, valamint HDMI-csatlakozók, és egy gyors USB 3.0 port.

Az ASUS K56CM laptop remek dizájnja és meggyőző teljesítménye révén a jelenleg kapható legnépszerűbb laptopok közé tartozik. További érdekességek a Digiprime.hu-n. A termék megvásárlásához katt ide!