GTA IV és GTA IV és GTA IV. Mi mást vártunk, nem igaz? Végre eljött PC-re a Messiás, aki megváltja a világot. És a borító, imádom, ha nyalókázik valaki, főleg ha hölgy az illető. Nem, nem izgat egy kitalált valami, csak eszembe jut, hogy a valóságban milyen király, amikor egy csaj cuppogtatja, meg nyalogatja azt a cukros izét. Emlékszem, hogy középiskolában milyen messzemenő következtetéseket tudtunk az ilyen cselekvésekből levonni. Mivel ez az év utolsó guruja, így összegezni kell és jönnek a 2008-as legjobbak. Tavaly bődületesen gyenge összefoglalót kaptunk. Idén ezen a téren elég magas volt az elvárásom, de gondolom, hogy ezzel nem csak én vagyok így, legalábbis remélem. Na ezek után lássuk közelebbről is.

Minden a szokásos az elején, amin kár lenne változtatni, de én még mindig szívesen vennék a DVD tartalomnál egy felsorolást, hogy mi is van a DVD-n, de ez valószínűleg megmarad álomnak. Elég gáz, hogy hátra kell lapoznom, hogy átfussam, mi is van a lemezen. Egy igényes, magazin ilyenre is kéne, hogy adjon, vagy nem? Úgy döntöttem, hogy ezentúl ez fekete pont, ugyanis ez az egy oldal így kurta. Lehet most kioktatni, meg köpködni, hogy hülyeséget írok, de gondolom, hogy az olvasókért van a lap. Tovább lapozva megakadt a szemem azon az oldalon, ahol a Papír alapú vs. Elektronikus párbajról esik pár szó, valamit a Megszűnik az EGM magazin? olvasható. Érdekes téma, lehet, hogy komolyabban bele kéne túrnom egy külön bejegyzés erejéig.

Úgy tűnik, hogy állandóra marad az Egyenes beszéd rovat, de azért remélem, hogy nem mindig ugyanaz a 4 ember fog majd nyilatkozni. Igen, itt van a Best of 2008 is. Szerintem jobb, mint a best of 2007-es, viszont bőven elmarad a 2006-ostól. Meg sem említem a 2005-öst, ami zseniális. Mielőtt valaki megvádolna, hogy zöldségeket beszélek, megnyugtatom, hogy megvannak a számok. Szívesen felsorolom az akkori kategóriákat és az indulók listát. Egyébként azt is kiszúrtam, hogy eddig pl. 2008/02, 2007/02, 2006/02-es számokban volt a nagy évértékelés, most ugye 2009/01 van. Jó tudni, nem igaz he-he. Ezek után megtudjuk, hogy 2008 felemás év volt.

Játéktesztek! Ugye itt van a GTA IV. Konzolon tudtam eltölteni vele fél órácskát, mit mondjak, elviselhető alkotás. Viszont PC-n nem kell, ugyanis megszorítások vannak, meg válság, nincs pénz. Itt lesz még a Saints Row 2, amit leginkább a „szegény ember GTA-ja”-ként tudnék leírni. Szerintem egy próbát megér, legalábbis Miguel írásából ez derült ki. Faith is tiszteletét teszi, vagyis a Mirror's Edge, de vajon tényleg olyan jó lett, ahogy azt elképzeltük? És végül a 11 millió légy nem tévedhet, akarom mondani ember he-he a Lich King vagyok, ölj meg engem, vagyis a WoW kiegészítője szedi áldozatait. Biztos, hogy jó játék, de én nem élek vele. Ezen kívül lesznek még zombik, vámpírok, Fallout túlélőcsomag, hosszú játékok a gondolatébresztőben. A minőség szokásos, bár új dolgokat nem vettem észre, vagy vannak? Aki talál az írja meg, majd kap valamit. Erre nem mernék úgy fogadni, mint fentebb, hisz a végén még valaki beírna olyan dolgokat, hogy több a betű, mint a kép. Na ennyi elég is, hiszen felesleges tovább fecsegni, jó lett az újság, tehát érdemes megvenni, vagy kérni a mikulástól. Már csak az éves összefoglalók miatt is.

Majd elfelejtettem, a DVD kezd új formát ölteni, pár új elem is felkerült és sokkal áttekinthetőbb az egész. Ki ne hagyjátok a külvilág videót és a videóteszteket.

Archív:
08/13-as szám
08/12-es szám
08/11-es szám