Még a nagy tömeghisztéria előtt megejtem az én esélylatolgatásomat. Ha másért nem, jó lesz majd az EB után visszaolvasni, hogy miként vélekedtem másfél hónappal az esemény előtt és mennyire jöttek be a tippjeim. Valószínűleg sok férfi lesz kirobbanthatatlan a TV elől és páran még a kufircolást is hanyagolják majd. Nem röhög, mert a 2006-os VB előtt készült egy kimutatás erről. Majd tessék figyelni a statisztikákat és meglepődni. Pedig a nők mindent bevetnek, hogy ne a hülye meccset nézzük, de ilyenkor a két labdát felcseréljük egyre.

Biztos, hogy meccset nézel édesem?

Tehát belevágok és jöhet az „A” csoport:
Svájc
Csehország
Portugália
Törökország
Ami otthon nem sikerült Ronaldo-éknak, az sikerülhet itt a szomszédban. Elnézve az ellenfeleket egy biztos, szegény Svájcot pofozni fogják a többiek. Nem becsülöm le Senderosékat, de nem tudom elképzelni, hogy a lelkes törököket (el voltak tiltva a VB-től) és a végső esélyesként kikiáltott portugálokat meg tudják verni. Talán a csehek ellen reális esély kínálkozik a győzelemre, vagy a pontszerzésre, mivel nyitó meccs és biztos, hogy ki lesznek éhezve a srácok egy kis husira és a szurkolók, mint 12.játékos majd jól feltüzelik őket. Bár nem szabad, hogy a továbbjutás gondolatával áltassák magukat. Szóval ez a csoport tűnik a legsimábbnak, ami a továbbjutókat illeti, így a tippem a végét illetően a következő:
1. Portugália
2. Törökország
3. Csehország
4. Svájc

A „B” csoport már sokkal tutibb:
Ausztria
Horvátország
Németország
Lengyelország
Egy biztos, hogy a németek nyernek, de ez általános igazság. A horvátok pedig egyelőre annak is örülnek, hogy kiejtették az angolokat a selejtező csoportból, bár ez a nézet rögtön megváltozik, amikor a csoport nyitómeccsén a házigazdákkal játszanak majd. Valószínűleg nyernek, mert enyhén nincs egy súlycsoportban a két válogatott, így ők jobb helyzetben vannak, mint a derék németek, akiknek az általam sötét lónak tartott lengyelek jutottak kezdésnek. Rögtön izgalmas is lehet a csoport, ha pontosztozkodás lesz és azt is el tudom képzelni, hogy a horvátok az angolokhoz hasonlóan Ballack-ékat is megtréfálják. Picit árnyaltabb a helyzet, mint az A csoportban:
1. Horvátország
2. Németország
3. Lengyelország
4. Ausztria

Szokott lenni halálcsoport is a tornákon, nos itt a „C” csoport lesz az:
Hollandia
Olaszország
Románia
Franciaország
Kezdeném azzal, hogy a hollandok lassan elkezdhetnek gyanakodni, mert az utóbbi időkben mindig belekerültek a tutiba és legtöbbször a csoportmeccseket se élték túl és ez most se lesz másként. Az nem valami bíztató, hogy a gyengécske selejtező csoportot, ahol a románokkal voltak együtt nem tudták megnyerni és elég kevés gólt rúgtak. Nem, ez itt nem fog működni, talán majd Románia ellen, bár az utolsó csoportmeccsre nem hiszem, hogy lesz izgalom, mivel a franciák és olaszok - micsoda véletlen, hogy ők is azonos selejtező csoportban voltak – levernek majd mindenkit, mint vak a poharat és az utolsó meccsükön majd szépen megegyeznek egy békés döntetlenben. Szegény románok, pedig tényleg jó kis csapat, de nem juthat mindenki tovább, így:
1. Olaszország
2. Franciaország
3. Hollandia
4. Románia

Ő biztosan nem lesz ott

Végül, de nem utolsó sorban egy másik halálcsoport a „D”
Görögország
Svédország
Spanyolország
Oroszország
Teljes a káosz és nem lehet megmondani, hogy ki az esélyes. A spanyolok hol jók, hol rosszak, a görög-svéd-orosz hármasból pedig bárki elkaphatja a fonalat. Azt gondolom, hogy ebből a négyesből kerül majd ki a torna meglepetés csapata. Talán a görögöknek megint kijön a lépés, vagy a derék tavarisok fognak vodkába áztatni mindenkit, vagy a svédek mutatják meg, hogy nemcsak Lundgren kemény, hanem a focistáik is. Ember legyen a talpán, aki előre megmondja, hogy ki fog továbbjutni innen. Talán a spanyolok emelkednek ki egy picit, legalábbis annyira, hogy azt lehessen mondani, hogy ők biztos továbbjuthatnak. A többi pedig a jövő zenéje, tehát a tippem.
Görögország
Spanyolország
Oroszország
Svédország

Végezetül pár érdekesebb meccsre felhívnám a figyelmet. Nem szentírás, de a továbbjutások szempontjából fontosak lehetnek:
Svájc-Csehország (jún.6)
Portugália-Törökország (jún.6)
Horvátország-Németország (jún.8 )
A „C” csoport összes meccse, valamint a „D” csoport összes meccse, bár ez magától értetődő. Tehát asszonyokat elzavarni a TV közeléből és behűteni a sok sört. Júniusban itt az EB és meglesz a program egy hónapra.