Nem játszottam a régi Tomb Raiderekkel, csak furcsán néztem, hogy mindenhol sikert aratott. Adott volt egy maca, akinek volt két melle meg egy jó e és elhagyott helyeken kapcsolókat keresett, meg gorillákat, krokodilokat és egyéb szerencsétlen állatokat lőtt le. Néha kötelet mászott, szakadékokat ugrott át és kilapította egy hatalmas kőgolyó. Csak egy demót próbáltam ki régen, de rögtön meghaltam, mert egyszerűen nem tudtam benne semmit csinálni. Nem jött át a lényeg. Úgy döntöttem, hogy inkább Lulát választom, ő mégiscsak szőke, így csak a játékmagazinokban követtem nyomon Lara további kalandjait. Egyre esett a színvonal és nőtt a mellméret. Már azon gondolkoztam, hogy régen jól döntöttem, hogy a szex királynője mellett tettem le a voksomat.

A Tomb Raider közben új fejlesztő csapathoz került és jött egy Legend rész, de akkor még kimaradtam belőle. Az első igazi Tomb Raider játék, amivel először játszottam az Anniversary volt. Nem tudom megmondani, hogy miért, de a demót kipróbálva magával ragadott. Mondhatni, hogy értelmet nyert számomra a Tomb Raider életérzés. Bár a feladatok, amit fent elsoroltam nem változtak, mégis örömmel ugráltam egyik helyről a másikra. Valahogy logikusabb lett az egész és Lara melle is tetszik, bár én cici fetisiszta vagyok, így lehet bármekkora, én akkor is örülni fogok. Szóval bejött a játék és addig nem is hagytam abba, amíg ki nem maxoltam az összes extrát és végig nem vittem Time Trialon. Megjegyzem, hogy volt néha káromkodás és „te hülye csicsóka, hát ennyire béna vagy? Lula már befutott pornószínész, te meg lezuhasz a szakadékba?” Lehet, hogy valaki lesimázza az egészet, de én néha idegbajt kaptam. Nagy nehezen végigjátszottam mindet és akkor felfedeztem egy nude patch-et. Na akkor lássuk a csupasz valóságot. Elég jól kidolgozták, le a kalappal a készítő előtt. Különösen a fenék és a cickók lettek jók, de erről ti is megbizonyosodhattok a kép alapján.

Megvolt hát Lara és boldog voltam, hogy nem hoztam rossz döntést a vásárlásnál. Ekkor eszembe jutott az is, hogy volt egy Leged rész. Először abból is a demót próbáltam ki, majd elolvastam a gurus cikket. Minden ugyan olyan, mint az évfordulós részben, de ez érthető, mert ebből készítették azt a meglepetést a rajongóknak. Ugrabugra, time trial, csak éppen emberekre lövök és nem állatokra. Vártam, hogy jó tűzharcokat vívok majd, bár ez elég idegen lenne ettől a stílustól, de arra nem gondoltam, hogy bénák a bakák. Egy géppisztollyal, persze úgy durrogtattam, mint nagyfater a bableves után, többszörös túlerőt is pár másodperc alatt ledaráltam. A gránáttal, pedig sikerült először magamat felrobbantani. Ez szerintem rekord, nem? Kutattam még az eldugott kincsek után és elég sokat megtaláltam, de time trialt sajna nem vittem végig. Talán nyáron egy 50 fokos napon, amikor minden kiszárad és nem lehet strandra menni. Azt lehet mondani, hogy engem nagyon meggyőzött Lara, bár az is segített, hogy Lula istennő visszatérése nem igazán jött be, hiába a sok térdelés hosszú távon nem kifizetődő. Ennek a szakmának is megvannak az árnyoldalai.

Éljen tehát Lara és azt mondhatom, hogy rajongó lettem, bár nem az igazi keményvonalas, csak amolyan háttértámogató, de mostantól kiemelt figyelmet fordítok a Tomb Raider játékokra. Nemrég?! Megtudta az egész világ, hogy jön egy új kaland, egészen pontosan a Legend folytatása, amit már nyálcsorgatva várok. A gurus bemutatót már többször elolvastam és én is összeírtam, hogy mit várok, illetve milyen lesz az új Underworld. Az új Lara kalandot elsősorban PS3-ra fejlesztik és ezzel párhuzamosan PC-re. Nem tudom, de nem tetszik nekem az ilyen.. A másik dolog az a szabadság. Ez a megmászhatunk mindent és felugorhatunk mindenre nekem nem hiányzik. Most attól kapunk majd agyvérzést, hogy merre menjünk. Oké az utóbbi rész "arra ugrasz és oda, ahova mi akarjuk" helyett inkább logikusság kéne. Semmi bajom nem volt azzal, hogy csak a megengedett kiszögelésekre kapaszkodhattunk fel. Mozgásokkal meg leszek elégedve, főleg a sprint gombbal. Végre sima lesz a time trial. A cigánykerekezést állítólag csapdáknál - én meg voltam elégedve az anniversary-ban a szaltó kombóval - használhatjuk. Kézenállás? Ez valami tréfás dolog lesz. Én műugrásos vízbe csobbanást vizionálok. A fegyverek maradnak, csimpaszkodva is lehet lőni és két célpontot be lehet fogni. Ami nekem furcsa lesz az a gránát, már a Legendben se voltam oda érte. Amellett, hogy cafatokra lehet robbantani bárkit, már látom is magam előtt, amikor véletlenül magunkat robbantjuk fel a nagy igyekezetben. Lara ruháiból lesz sok és jól össze lehet majd izzadni és szaggatni, bár ezt lehet, hogy csak én szeretném (ha tényleg bele kerülne, az első dolgom lesz szétszaggatni). Helyszínek csodálatosak lesznek, főleg a (nem biztos, hogy belerakják) a maja alvilág, amitől már előre félek, mert tele lesz csapdával (a lá Egyiptom), de nagyon látványos és izgalmas szóval megéri szenvedni vele. Mit is kell még említeni? A megjelenés karácsonyra tehető, sajnos, de így is félő, hogy kevés a fejlesztési idő a sok finomságra.

Ennyi lenne most hírtelen az én Lara sztorim.