Viper (Száguldó vipera)
Ha nem lett volna régen a Knight Rider, akkor egészen biztosan ez a széria lenne a csúcs, de a sporthoz hasonlóan itt sincs értelme a ha-val kezdődő mondatoknak. A történet első ránézésre picit kusza, hisz van egy újonnan kifejlesztett csoda autó, amivel majd jól visszaszorítják a bűnözést az okosok, csak van egy kis bökkenő. Nincs egy normális sofőr, aki vezethetné a csodás (egyébként tényleg dögös) kocsit, egy Dodge Viper-t. Ez nem mehet így és egy bűnbanda sofőrjét kapják el és törlik az emlékezetét, hisz minek emlékezni a rosszra, nem igaz? Rögtön alakul egy csapat, ahol lesz szerelő, cyber zseni, egy szemrevaló rendőrnyomozó és maga a jó/rosszfiú. Készült 4 évad belőle, tehát nézték páran. Manapság a tv2 adja délutánonként, tehát, aki kipróbálná, az megteheti bátran. Az intró sokat mondó.

18 wheels of justice (Országutak őrangyala)
Amikor már nem elég egy kocsi, akkor – tényleg milyen pórias dolog dögös verdákban hasítani és megmenteni a világot – a főhős kap egy kamiont. Jó, ez így túlzás, de igazából ez a sorozat csak annyiban különbözik például fenti szériától, hogy kocsi helyett kamionnal rohangál a jófiú és úgy osztja az igazságot (a cím árulkodó lehet). Van egy ügynök, aki tanúskodott egy menő drogbáró ellen. Persze az ügynöknek meg kellett lakolnia és a családjával fizetett a nemes cselekedetéért. A magába roskadt Michael Cates új személyazonosságot kap és feladatot. Ő lesz Chance Bowman az országutak őrangyala. A kamion egyébként (Kenworth 2000) inkább dísznek van, hisz elég unalmas lenne, ha mindig berongyolna valahova, ott szétlő mindenkit, majd továbbáll. Amit ki lehet emelni az talán a csinos társ (igen elképzelhetetlen volt régen egy ilyen akciósorozat nő nélkül). Két évad volt az egész, talán pont így volt jó Az intró elég jóra sikerült, passzol a zene is.

Walker, Texas ranger (Walker, a texasi kopó)
A sok kocsis, kamionos sorozat után most jöjjön egy hatalmas sztár Chuck Norris remekműve. Nem mutatnám be Chuck Norrist, hiszen őt a világon mindenhol ismerik. Nálunk majdnem hidat neveztek el róla, tehát ez mindent elmond. A hely adott, a rendfenntartó erők adottak, a bűnözők is, tehát nincs más hátra, mint összekeverni őket. A jó győz, a gonosz veszít, persze könnyű, hisz Walkernek a barátnője a helyi ügyész, így gonosztevő nem menekülhet. Én régen a 80.rész után untam meg, mert mindig ugyan az történt, sőt a rúgások is ugyan azok voltak. Próbálták feldobni pár aprósággal a szériát pl. szerelmi szál, csak az volt a baj, hogy ott is mindig ugyan az történt. Kimondhatatlanul sok rész készült belőle, így aki kedvet kap, a szabadidejének kultúrált eltöltése biztosítva lesz. Intró, no komment.

Folytatása hamarosan